Hogyan hazudjak jobban? Van erre valamilyen technika?
Figyelt kérdés
A hazudás is egy képesség, nem? Én mindig izgulok, ha tudom, hogy nem mondok igazat, mert félek a lebukástól. Hogyan változtassak ezen, hogy nagyon jól hazudjak? Aki azzal jönne, hogy nem szép dolog stbstb. Egy átlag ember 30× hazudik egy nap, ha lány, ha fiú, 10×, szóval a mindennapos tevékenység része, és ezért szeretném ezt jól elsajátítani, most mindegy, milyen célból, mert ez változó. Értelmes, hasznos válaszokat köszi!
Az a legjobb hazugság, amiben van egy csipetnyi igazság is, mert te is jobban hiszel benne, így meggyőzően adod elő. A másik trükk, hogy nem szabad túlspilázni, túl sokat beszélni, mert akkor már nem tudod magad végig kontrollálni.
2015. júl. 8. 21:51
12/30 anonim válasza:
Őszintén? Ma/héten/hónapban egyszer sem hazudtam és nem is szoktam. Ez nem egy biológiai szükséglet, hogy belehalsz ha nem hazudhatsz.
Füllenteni azt nagy ritkán igen. Viszont a hazudozásban és a füllentésben nagyon nagy különbség van.
Jó mondjuk ha annyira hazudozni akarsz, te döntésed. Csak a nagy hazudozásodba bele ne keveredj.
Szerintem jobb tisztességesen, bűntudat nélkül élni, mint egy hazudozó, gerinctelen alaknak lenni, de a te döntésed.
A lényeg, hogy ne legyen lelkiismereted, ne érdekeljen mit gondol a másik és jó memóriád legyen, mert képtelenség észben tartani a sok hazugságot.
2015. júl. 8. 21:55
13/30 anonim válasza:
Jo nagy idiota vagy, gratulalok.
Szerinted ki szereti a hazug embereket? Majd meglatod mit fogsz elerni a hazudozasokkal, de meg is erdemled.
Mit akarsz hazudni? Hogy tegnap csak 9ig TV+ztel?
2015. júl. 8. 21:55
14/30 A kérdező kommentje:
Igen, bár ezt egy kicsit nehéz alkalmazni, ha pl. valamire rákérdeznek, és te nem akarod megmondani az igazat, és gyorsan, helyben kell valamit kitalálni. Egyébként én ilyenkor szoktam lesokkolni, és nem merek a partnerem szemébe nézni. A 2. mondattal teljesen egyetértek!
2015. júl. 8. 21:57
15/30 A kérdező kommentje:
#12, és a füllentés miben különbözik a hazugságtól?
2015. júl. 8. 21:58
16/30 A kérdező kommentje:
Amúgy igaz az, amit leírsz, egyébként én felnézek rád, ha te tudsz hazugság nélkül élni, és ha most igazat mondtál, én is viszonylag ritkán hazudok, de néha muszáj. Nem csak a magam érdekében.
2015. júl. 8. 21:59
17/30 A kérdező kommentje:
Egy normális ember életében is előfordulhat, hogy hazudnia kell egy konfliktus érdekében, ha pl. kikérdezik, hogy milyen pártra szavazott, és mondjuk X re, és nem akar emiatt konfliktus mert pl. egy olyan "sznob" emberrel van dolga, mondhatja azt, hogy mondjuk nem szavazott, akkor is hazudik.
2015. júl. 8. 22:02
18/30 A kérdező kommentje:
Ilyenkor nekem nincs bűntudatom, hogy hazudtam, csak hogy elkerüljek egy esetleges vitát. A notórikus hazudozás az már más, akkor nekem is lenne. Azt nem szabad, természetesen. Nem vagyok rossz ember, és "idiota" sem.
2015. júl. 8. 22:03
19/30 A kérdező kommentje:
konfliktus elkereülése érdekében*
2015. júl. 8. 22:04
20/30 anonim válasza:
Tényleg igazat írtam, nem szoktam hazudni :D Sőt durvulok káromkodni sem :D Vannak olyan szavak, amit más minden mondatban használ, én még soha nem mondtam ki :D Szóval lehet hazugság és káromkodás nélkül is élni :D
Füllentés nekem az, ha valakit nem akarok megbántani az igazsággal.
Pl. ha megkérdezi a barátnőm tetszik a frizurája azt mondom rá, hogy igen. Pedig lehet, hogy azt gondolom, hogy a régi jobban állt.
A hazugság pedig mindig árt. Még ha nem is derül ki azonnal, előbb utóbb kibukik. A hazugságnak súlya van. És tényleg nincs a lejtőn megállás, mindig egyre többet és többet hazudol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!