Egyes népeknél, kultúráknál miért szokás üvöltve beszélgetni?
Az olaszok is ilyenek pl, a cigányok is, Tunéziában is ilyenek az emberek, hogy pl 20 cm-re állnak egymástól, és üvöltve beszélgetnek. Tehát olyan hangerőn, ami nekem például már eléggé kiabálásnak számít.
Több helyen is megfigyeltem már, valamennyire a szerbek is ilyenek, de a japánok is.
Mitől vagy miért alakult az ki egyes népeknél, hogy jó hangosan, extra basszussal beszélnek, ami más népeknél már kiabálásnak, üvöltésnek számít? Tunéziában pl voltak, akik szó szerint harsogtak, és senki sem szólt rájuk, mert mások is így beszélgettek. pedig semmilyen nagyobb zaj nem volt, ami indokolttá tette volna. :D
Nektek mi erről a véleményetek? Szeretitek ezt, vagy idegesítő? Voltak tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?
Szerintem nem feltétlenül csak a nemzetségtől függ ez, inkább a családoktól. Vannak halkabb meg hangosabb családok, ettől nem feltétlenül cigányok :) Régen sokszor kellett rászólnom a szüleimre vagy tesómékra hogy fogják vissza magukat mert ordítanak, és tulajdonképpen rám is átragadt, ha elkap a lelkesedés kifejezetten hangosan beszélek.
Neveltetés kérdése, valódi indoka nincs csak ez a szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!