A zsidók ősei ókori közel-keleti nép?
Hogy lehet az,hogy a zsidók ma már kinézetre nem hasonlítanak ókori őseikre?
Ha a zsidó közel keleti nép,barna szeműk,barna hajuk,barna bőrük kellene,hogy legyen.
Egyáltalán vannak még olyan zsidók,akik kinézetre hordozzák ezeket az ősi tulajdonságokat?
Vannak, a közel-keleten, elvétve.
Akiket mostanában látsz zsidók, azok jellemzően a Kazár birodalom leszármazottjai. Sok izraeli is valójában a kazároktól származik.
A zsidóság maga egy közel-keleti nép.
Amúgy persze ,hogy vannak pl.
Adam Sandler
Sacha Baron Cohen
Jeff Goldblum
Sarah Silverman
Stb...............
Mondjuk nekem szőke hajam van és kék szemem ,de nekem az őseim között vannak németek is és más származásúak.
De vannak olyan csoport a zsidóságon belül ,mint pl. az etióp zsidók (héber nevűkőn: Bene jiszrá'el) vagy a kaifengi zsidók, bnei menashei zsidók akik egyáltalán nem hasonlítanak a "tipikus" zsidó kínézetre.
Az előttem szólónak meg megint sikerült baromságot írnia. :)
Ez a "kazár elmélet" meg egy baromság.....
Ez az elmélet(azaz baromság) Kösztler Artúrtól jön.
Az "elmélet": "az askenázi csoportba tartozó zsidók valójában nem a Közel-Keletről származnak ,hanem a kazároktól".
Ez az elmélet TÖBB ok miatt IS baromság/hazugság:
-"németes" név. (ugyebár az "askenáz" a középkori héberben annyit jelent ,hogy "német","Németország","Németföld".)
-A jiddis nyelv (A jiddis nyelv germán nyelv családba tartozik és Rajna menti zsidó falukból származik ez a nyelv.Nem hinném ,hogy a kazárok csak ,úgy ki találtak volna egy "német-héber" keverék nyelvet......)
-A koheniták(A kohenita címet senki se vehette fel és tehette le. Az askenázi zsidóknál is van csomó kohenita pl. itt Mo-n is. Karinthy Frigyes valódi neve Kohn Frigyes volt. És az egyik kedvenc színészem Sacha Baron Cohen is kohenita. :D Habár a Volt-Kazár Birodalomba a lévita címet viszont fellehetett.)
-A volt-Kazár Birodalom a Kaukázusnál terül el.(Kaukázusnál hegyi zsidók laknak és nem askenázi zsidók ,de a hegyi zsidók ,sem kazárok ,hanem zsidók.)
-Vöröses haj. :D (Habár a vörös és a szőke haj nem jellemző az askenázi zsidókra.Lehetséges v. biztos ,hogy az illetőnek vannak germán ősei.)
Ami Koestler-t illeti:
"David Cesarani (Koestler életrajzírója) szerint Koestler szándékosan igyekezett magát eltávolítani zsidó származásától"
"Saját kijelentése szerint Koestler a könyv megírásával megkülönböztető vonalat akart húzni az európai és a bibliai zsidóság között azzal a céllal, hogy némileg enyhítse az Európában uralkodó zsidóellenes érzelmeket."
Ebből is látszik Koestler hazugsága.
Idézés a Wikipédiából.
Kifelejtettem.
Az említett zsidók ,mint askenázi csoportba tartozok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!