Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miből fakad a férfiasság?...

Miből fakad a férfiasság? Illetve a férfiasság mennyiben azonos a keménységgel?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra hogy pl. egy izmos, hallgatag férfi általában férfiasnak gondolunk, míg egy fecsegőt nem. Szóval akkor miből fakad a férfiasság?

2015. jún. 23. 21:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
És ezt most hol álmodtad meg már megint?
2015. jún. 24. 08:16
 12/25 anonim ***** válasza:

"ne haragudj de szánalmas amikor valakit azon hallok nyafogni férfi létére hogy elázik a haja az esőtől"

Az jön ebből le nekem, hogy te elvárod, hogy egy férfi ne nyafogjon. Ha nem így van szólj.

Egyébként szerintem sokkal fontosabb kérdés az, hogy ha te nem is vagy szexista vagy genderista, ha jobban tetszik, attól még Magyarország nagy része miért az. Erről is nyilváníthatnál véleményt.

2015. jún. 24. 14:38
 13/25 anonim ***** válasza:

Miért szerinted a biológiai különbségek nem járnak jellembéli különbségekkel? A biológiai folyamatok hatására a férfiak és a nők másképp gondolkoznak, viselkednek, másféle szerepnek felelnek meg. Teszem azt a férfi nemi hormonok felelnek az erősebb fizikum kialakításáért és magasabb agresszióért is. Így egyértelműen az a férfias ha valaki erős, és nyilván nem csak fizikai aspektusát tekintve az erőnek, tehát nem nyafog jobbra balra. Míg egy nőtől nem várható el hogy katona legyen, mivel alapvetően gyengébb a fizikuma.

A magyarok nagy része meg azért szexista mert van két szemük.

2015. jún. 24. 15:08
 14/25 anonim ***** válasza:
54%
De te most teljesen másról beszélsz. Nem azt mondtam, hogy egy férfinak tilos katonának lenni, de azt se mondtam, hogy ugyanannyi nőnek kéne katonának lennie, mint férfinak. Azt mondtam, hogy egy férfitől elvárni, hogy katona legyen, meg bármi mást elvárni egy férfitől, ami megegyezik a férfi társadalmi nem tulajdonságival, az genderizmus és felesleges és rossz.
2015. jún. 24. 15:26
 15/25 anonim ***** válasza:
Ugyanarról beszélünk csak szerintem jó, szerinted meg rossz. Te hiszel olyanban hogy "társadalmi nem" én meg nem. A nemek nem társadalmi konstrukciók.
2015. jún. 24. 15:30
 16/25 anonim ***** válasza:
De akkor magyarázd meg miért jó szerinted. Van még egy kérdésem, hogy ha a hormonok tesznek róla, hogy az ember olyan legyen amilyen, akkor miért lehet számon kérni egy férfin, ha nem férfi?
2015. jún. 24. 15:52
 17/25 anonim ***** válasza:
Mert így alakított ki minket a természet, létrehozott két nemet, más természetük van, mind a kettő ennél fogva sajátos feladatkörrel bír és együttműködésükből áll fel a társadalom alapegysége. Ülj le egy fa tövébe aztán kérdezd miért jó így. Nem azt mondtam hogy a hormonoktól lesz olyan az ember amilyen, hanem hogy alapjáraton ezek határozzák meg a nemi jellegzetességeket. A dolog visszafele is működik, például ha egy férfi teszem azt edz akkor nő a tesztoszteron, ha mesét néz akkor bizonyítottan csökken. Állandó változásban van. Nem csak a hormonok hatnak ránk hanem mi is rájuk.
2015. jún. 24. 16:15
 18/25 anonim ***** válasza:
54%
De ez nem ok arra, hogy bárkit lenézzünk, bárkin felháborodjunk, bárkitől elvárjuk a férfiasságot. A természet úgy alakította ki az embert, hogy legyen egy férfi, aki tud vadászni és legyen egy nő, aki tudjon főzni. Ez rendben van, de mi a baj azzal a családdal ahol a nő vadászik és a férfi főz? Ugyanolyan jól működik. Csak az lehet a probléma, hogy nincs annyi férfias nő, mint amennyi nőies férfi és ez a társadalom végét jelenti egyesek szerint. Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem ez egy nagy tévedés, a 21. században kevés az olyan munka, amit egy férfias férfi jobban tud végezni, mint egy nőies férfi, sőt, ha azt nézzük, szerintem egy férfias férfi sokkal hamarabb otthagy egy irodai munkát.
2015. jún. 24. 16:47
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerinted nem, szerintem meg igen. Ha a nő vadászik és a férfi főz akkor kevésbé lesz virágzó a bevitel... De azért a kép kicsit bonyolultabb mint a főzés-vadászás a nemi szerepek nem egészen erről szólnak. Mint ahogy nem tudom mit jelent nálad az hogy nőies férfi, de szerintem el van tájolva kicsit az elképzelésed erről. Szóval ez most itt neked az egyéni bármi tudományosságot nélkülöző véleményed amit elfogadok csak nem érdekel. Nekem nincs kedvem tovább a semmiről vitázni, szóval részemről ennyi, leírtam amit akartam.
2015. jún. 24. 16:58
 20/25 anonim ***** válasza:
53%
Mert kizárt, hogy egy nő olyan jól vadásszon, mint egy férfi? Vagy hogy értetted, hogy kevesebb lesz a bevitel?
2015. jún. 24. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!