Ha sokat beszél, de rá figyelnek, akkor is férfiasnak mondják.
2015. jún. 23. 21:26
2/25 anonim válasza:
Nekem a ferfiassag hatarozottságot, higgadsagot és komolysagot (a megfelelo idoben) jelent tobbek kozott. Hogy az illeto tiszteli a tobbi embert, nem eroszakkal probalja megoldani a gondokat.
A masik oldalrol viszont tud gyenged is lenni. Fel lehet ranezni és tisztelni. Es mellette a no nonek erzi magat.
Szerintem ezek tobbet ernek, mint pusztan a kulso vagy izom.
Sajnos annyira nem gyakori, hogy ezek a tulajdonsagok egy emberben meg vannak es meg ismerem is az illetot. :D
2015. jún. 23. 21:33
3/25 anonim válasza:
Ha objektív vélemény kell, akkor a tesztoszteronból.
2015. jún. 23. 21:34
4/25 anonim válasza:
Most pontosan melyik férfiasságra gondolsz? Arra, hogy az ország fele szerint aki nem volt katona vagy festett a haja az nem férfi? Ezek alapján egy izmos, rövidhajú, heteró nagypofájú gyökérnek kell lenned, ahhoz, hogy férfinak tartsanak. Szerintem meg az a férfi, aki a férfinak tartja magát.
2015. jún. 23. 21:34
5/25 anonim válasza:
Hát én nem gondolom hogy aki katona volt az automatikusan nagypofájú gyökér. A katonaság által olyan értékeket tanul az ember amik kifejezetten férfiassá tehetik. Például fegyelem és kitartás. Másrészt segít kibontakoztatni az ember saját erejét. Szerintem ráférne a minden miatt nyafogó fiatalságra (ne haragudj de szánalmas amikor valakit azon hallok nyafogni férfi létére hogy elázik a haja az esőtől).
Mindenesetre a férfiasságnak szerintem több aspektusa van, és nem mindenki ugyanolyan módon éli meg.
2015. jún. 23. 21:48
6/25 anonim válasza:
Nem mondtam, hogy aki volt katona, az nagypofájú gyökér, azt mondtam, hogy katonának is kellett lenned és nagypofájú gyökérnek is kell lenned, ahhoz, hogy férfinak tartsanak. Egyébként pedig nem haragszom, hogy te szánalmasnak tartod, azt a dolgot, amit írtál, ellenben veled, aki haragszik azért, mert szexistának tartom teljesen jogosan.
2015. jún. 23. 22:17
7/25 anonim válasza:
Ki mondta hogy haragszom? Honnan veszed hogy az emberek szerint nagypofájú gyökérnek kell lenni ahhoz hogy férfiasnak tartsanak? Mit takar ez nálad?
Azért sem haragszom hogy szexistának tartasz. Az vagyok. Vannak férfiak és nők. Alapvetően más a természetük. Ennyi.
2015. jún. 23. 22:24
8/25 anonim válasza:
Arra gondolok, hogy egy férfinak erélyesnek kell lennie, ki kell állnia a saját véleményéért. Vagy egy másik példa, hogy a csendes férfiakat sokkal kevésbé találják meg és itt most nem úgy értem a csendest, hogy a kérdező értette a hallgatagot. Hanem arra gondolok, hogy a visszahúzódóbb férfiakat se találják feltétlenül férfiasnak. Ami pedig a szexizmust illeti, szeretnék elnézést kérni, általában le szokták tagadni és fel szoktak háborodni.
2015. jún. 23. 22:56
9/25 anonim válasza:
Hát nálam a szexizmus szimplán annyit jelent, hogy nem teljesen vak az adott illető és képes meglátni hogy nemek léteznek és közöttük biológiai és egyéb alapvető különbségek vannak. Tehát nem sértő.
2015. jún. 23. 23:13
10/25 anonim válasza:
De te nem csak meglátod a biológia különbségeket, hanem társadalmi elvárásokat is kapcsolsz hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!