Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy ennyire gyűlölö...

Normális, hogy ennyire gyűlölöm a külsőmet? Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok elviselni a külsőmet, és gyűlölöm magam miatta. 14 éves vagyok. Magát az arcberendezésemet, hajamat, és úgy az egész arcomat sem szeretem, de a legnagyobb probléma a bőrömmel van. Régen durván pattanásos voltam, és emiatt a homlokomon barnás-pirosas foltok vannak. Most már nincs tele az egész fejem pattanásokkal, de még mindig szokott lenni pár nagyobb pattanás a homlokomon. Régen voltam bőrgyógyásznál, aki adott rá gyógyszert, az használt is, de miután abbahagytam a kezelést, újra ilyen lettem. A gyógyszert most nem kezdhetem újra, mert nyár van, és az fényérzékenyít, majd csak ősztől folytathatom, de nem biztos, hogy megint használni fog. Most használok pár terméket az arcomra, de még mindig ocsmány a bőröm. Ráadásul még szemüveges is vagyok, ami szerintem nem áll rosszul, de a szemüveges, pattanásos lányokat mindenki utálja és megveti, legalábbis én ezt tapasztaltam. Régen rengeteget csúfoltak a kinézetem miatt az osztálytársaim, már suliba menni is alig mertem. Azóta már másik iskolába járok, ahol nem szólnak be a külsőm miatt, de egyszerűen érzem, hogy mindenki lenéz és elítél amiatt, ahogy kinézek. Szinte már beteges, hogy mennyire undorodom magamtól. Például képtelen vagyok végighallgatni egy szerelmes számot, megnézni egy szerelmes filmet, elolvasni egy szerelmes könyvet, mert közben végig arra gondolok, hogy a külsőm miatt nekem ilyesmiben soha nem lesz részem. A régi sulimban is megmondta az egyik volt osztálytársam, hogy nekem soha nem lesz senkim. És lehet mondani, hogy a belső fontosabb, satöbbi, de ez álszentség. Egy ocsmány emberbe senki nem szeret bele. Tükörbe sem bírok nézni, csak akkor, ha le van kapcsolva a villany, és alig látom magam, de még így is rosszul vagyok a látványtól. Körülöttem mindenki fiúkkal ismerkedik, meg pasizik, és rengeteg 14 évest ismerek, aki azért depressziós, mert szakított vele a barátja, vagy mert éppen nincs pasija...én meg még csak rá sem merek nézni egy fiúra sem, mert biztos vagyok benne, hogy mindegyik undorodik tőlem. Szerintetek normális, hogy ennyire utálom saját magam? Csak eltúlzom az egészet, vagy tényleg lehet, hogy egész életemben egyedül leszek a külsőm miatt? (Képet nem küldök, nem szoktam fotózgatni magam.) Törődjek bele, hogy ronda vagyok, és kerüljem az embereket, hogy senkinek ne kelljen rám néznie, vagy fogadjam el magam? Vagy mit csináljak?
2015. jún. 17. 13:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én is rondácska voltam tizenévesen, de engem nem foglalkoztatott annyira a külsőm, sőt a fiúk se. :) Tök klasszul elvoltam a saját világomban és nagyon jó volt, boldog voltam. Nem mellesleg kitűnő tanuló. 17 évesen aztán a fiúk utáni érdeklődésem is felébredt és 18 éves koromra teljesen másképp néztem ki. Szép lettem:) Még a saját szememmel is. Utána meg a húszas éveim elejét nem is említem :D Annyi barátom lehet amennyit csak akarok, még most is :D Szóval fel a fejjel, ez nem egy állandó állapot amiben vagy.
2015. jún. 19. 09:23
 12/13 A kérdező kommentje:

Jó neked...én egész nap azon rágódok, hogy annyira ronda vagyok, hogy még a szobámból sem szabadna kimennem. Remélem, egyszer tényleg rendbejön az arcbőröm, meg úgy minden a külsőmmel, és legalább tűrhető lesz a kinézetem.

2015. jún. 19. 12:03
 13/13 anonim válasza:
Szia:) én se vagyok megelégedve a külsőmmel...sőt van mikor ha magamra nézek elkap a sírás,de ne bánkodjál...tanuld meg élvezni az életet amig van rá lehetőséged...pattanasos az arc bőrőd és szemüveges vagy..na és akkor mivan???Kamaszkorba vagy ez természezes sok lánynak meg gxülik a baja a miteszerekkel és a.pattanásokkal,ilyenkor tisztul a véred na meg a hormonok de ezt kifogod nőni hidd el nekem és azt fogod észre venni hogy idővel csökkeni fognak a pattanások végül pedig egyse lesz:) persze azért ápold is például évente 2x menj el arc tisztitásra kozmetikushoz:) én is szemüveges vagyok szerintem vegyél egy fekete "páva" szemüveget igy hivják ezt a szemüveget amit sok fiatalon látsz az sok mindenkinek jól áll:) sportoljál mindenféleképpen az egészséged miatt meg hogy jó formában legyél kicsit vissza fogottan sminkelj:) esetleg kicsit ujits a ruháidon hidd el sokszor az öltözködés is sokat tud segiteni.Szóval ne keseregj el előtted az élet 10/1-2 lány akinek kamaszkorban nincsenek problémái az arcával szinte mindenkinek van van akinek kicsi van akinek nagyobb ez genetika meg igazából ez attól is függ hogy miket eszel ha egészségesen táplálkozol az kihat a bőrre és sokkal szebb lesz mintha zsíros gyors ételeket ennél (tapasztalatbol mondom) változni fogsz ez alatt a pár év alatt sokat pl én 1 évvel ezelőtt nagyon dagadt voltak most hogy.lefogytam kicsit változtattam az öltözködésemen kicsit nagyobb lett az önbizalmam nem sokkal de jobb mint volt,tehát ne becsüld le magadat és a külsővel az ember el éldegél 10-20 évig de aztán megöregedünk és még a bomba nőkből is egy szottyadt test lesz.Remélem azért tudtam egy kis.lelki támaszt nyujtani:).
2016. aug. 30. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!