Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy ennyire gyűlölö...

Normális, hogy ennyire gyűlölöm a külsőmet? Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok elviselni a külsőmet, és gyűlölöm magam miatta. 14 éves vagyok. Magát az arcberendezésemet, hajamat, és úgy az egész arcomat sem szeretem, de a legnagyobb probléma a bőrömmel van. Régen durván pattanásos voltam, és emiatt a homlokomon barnás-pirosas foltok vannak. Most már nincs tele az egész fejem pattanásokkal, de még mindig szokott lenni pár nagyobb pattanás a homlokomon. Régen voltam bőrgyógyásznál, aki adott rá gyógyszert, az használt is, de miután abbahagytam a kezelést, újra ilyen lettem. A gyógyszert most nem kezdhetem újra, mert nyár van, és az fényérzékenyít, majd csak ősztől folytathatom, de nem biztos, hogy megint használni fog. Most használok pár terméket az arcomra, de még mindig ocsmány a bőröm. Ráadásul még szemüveges is vagyok, ami szerintem nem áll rosszul, de a szemüveges, pattanásos lányokat mindenki utálja és megveti, legalábbis én ezt tapasztaltam. Régen rengeteget csúfoltak a kinézetem miatt az osztálytársaim, már suliba menni is alig mertem. Azóta már másik iskolába járok, ahol nem szólnak be a külsőm miatt, de egyszerűen érzem, hogy mindenki lenéz és elítél amiatt, ahogy kinézek. Szinte már beteges, hogy mennyire undorodom magamtól. Például képtelen vagyok végighallgatni egy szerelmes számot, megnézni egy szerelmes filmet, elolvasni egy szerelmes könyvet, mert közben végig arra gondolok, hogy a külsőm miatt nekem ilyesmiben soha nem lesz részem. A régi sulimban is megmondta az egyik volt osztálytársam, hogy nekem soha nem lesz senkim. És lehet mondani, hogy a belső fontosabb, satöbbi, de ez álszentség. Egy ocsmány emberbe senki nem szeret bele. Tükörbe sem bírok nézni, csak akkor, ha le van kapcsolva a villany, és alig látom magam, de még így is rosszul vagyok a látványtól. Körülöttem mindenki fiúkkal ismerkedik, meg pasizik, és rengeteg 14 évest ismerek, aki azért depressziós, mert szakított vele a barátja, vagy mert éppen nincs pasija...én meg még csak rá sem merek nézni egy fiúra sem, mert biztos vagyok benne, hogy mindegyik undorodik tőlem. Szerintetek normális, hogy ennyire utálom saját magam? Csak eltúlzom az egészet, vagy tényleg lehet, hogy egész életemben egyedül leszek a külsőm miatt? (Képet nem küldök, nem szoktam fotózgatni magam.) Törődjek bele, hogy ronda vagyok, és kerüljem az embereket, hogy senkinek ne kelljen rám néznie, vagy fogadjam el magam? Vagy mit csináljak?
2015. jún. 17. 13:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%

Amin nem tudsz változtatni, azt fogadd el. Persze tudom, hogy nehéz, meg könnyű másnak látatlanban mondani - de az a helyzet, hogy sajnos az embernek más választása egyszerűen nincs.

Amin viszont változtathatsz, azon változtass. Próbálj ki más frizurákat, ha sminkelsz, próbáld máshogy csinálni. Hozd ki az adottságaidból a lehető legtöbbet.

Emellett pedig ne keseregj folyton ezen. Tudom, ellentmondásosan hangzik. De a folyamatos rosszkedv még a világ legszebb nőjéből is egy banyát csinál, aki egyáltalán nem vonzó.

Nem kérem, hogy küldj képet. De hadd írjam le, én hogy jártam. 14-15 évesen mindenki csúnyának tartott, kaptam is hasonló beszólásokat. Biztos voltam abban, hogy soha egy fiú se fog rám nézni. 16-18 évesen változott a helyzet, elkezdtek az idősebb pasik érdeklődni irántam. Na szuper, mit kezdjek egy nagyapával?

Viszont 18-20 éves koromtól kezdve már semmi ilyen problémám nincs. Szép vagyok, szépnek tartanak. Az mondjuk vicces volt, amikor a barátommal néztük a régi képeimet és közölte, hogy nem voltam valami szép kislány :D

Az én esetem nem egyedi, sokan vannak így. Könnyen lehet, hogy te is :)

2015. jún. 17. 14:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Hidd el, minden ember csodálatos a sajátos módján! Nem kell Barbie babának lenni ahhoz, hogy valaki szeressen! Igen, fontos a külső. Pontosabán, ápoltság és látszódjon, hogy törődik magával.:) kontaktlencse segíthet szemüveg helyett.:) az arcoddal légy türelmes. 14 évesen tombolnák a hormonjaid. Hidd el, fogsz még külsőleg változni pozitív irányba! :) ha a pubertást kinövöd, sokkal jobb lesz.:) 14 évesen felesleges a pasi, legalábbis szerintem:)16 vagyok, soha nem volt fiúm, és nem dőlt össze a világ. Ráér még. Nem jó elsijetni.:) koncentrálj inkább a tanulásra, a barátokra, családra. Ők úgy szeretnek, ahogy vagy. Olvass, nézz filmeket, sorozatokat. Ezek nagyon menők mostanában.;) pl OUAT, PLL, BB, AHS stb.:) ne csüggedj, tudom, hogy szép vagy kívülről/belülről, csak te vagy túl szigorú magaddal! Élvezd az életet, hiszen egyszer élünk, de akkor nagyon!;)
2015. jún. 17. 14:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Figyelj én világ életemben állati ronda voltam. de tényleg. Ezért aztán gyorsan férjhez mentem egy jó ronda pasihoz, nehogy hoppon maradjak. Aztán elváltam, mert ütött vert és azt hittem, hogy mostmár 2 gyerekkel nem fogok kelleni senkinek, és képzeld, jobbnál jobb pasijaim akadtak, és mindegyik el akart venni. És már 10 éve boldog házasságban élek a mostani álompasi férjemmel. :) A pasik tök sajátosan ítélik meg a külsőt, és hidd el, nem mindenkinek csak az számít. Biztos te is láttál már milliomos jóképű pasit ronda nővel mászkálni. És ne nevezd magad rondának, inkább egyedinek. Hidd el, a kisugárzás számít, a vidámságod, és a hogy a pasi érezze, hogy te egy vérbeli nő vagy, akitől meg is kapja amit szeretne. És igenis fotózgasd magad, találd meg az előnyös oldaladat, ismerkedj magaddal, így szereted meg majd magadat.
2015. jún. 17. 14:30
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Próbálol Próbálok változtatni azon, amin tudok, de mint már mondtam, az arcbőröm a legnagyobb problémám a külsőmmel kapcsolatban, és ezen csak nagyon nehezen tudok változtatni. Az arcberendezésemmel sem tudok mit kezdeni. De egyébként próbálom a legtöbbet kihozni magamból, például egyre többet sportolok, hogy legalább az alakom szép legyen, ha már a fejem ennyire visszataszító.

De egyszerűen nem tudok nem erre gondolni. Nem tudom jól érezni magam, nem tudok együtt nevetni a barátaimmal, stb, mert folyamatosan az jár a fejemben, hogy mindenkit taszít a külsőm, és egyszerűen megőrülök ettől.

2015. jún. 17. 14:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Na ez a vége a fő baj. De ezen lehet változtatni! Próbálkozz vele!
2015. jún. 17. 14:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Próbáltam már megszeretni, elfogadni magam, és magabiztosnak lenni, de egyszerűen nem megy ezzel a külsővel. Nem tudom elhinni, hogy egy normális, épeszű ember képes lenne vonzódni egy ilyenhez, mint én. Nem tudom, hogy szeressem meg magam. Még tükörbe nézni sem bírok. Mindig is ocsmány voltam, de régen valahogy jobban elfogadtam magam. Csak most kezdtem rájönni, hogy ilyen külsővel senki sem fog szeretni, és ez kikészít.
2015. jún. 17. 14:42
 7/13 anonim ***** válasza:
A pattanások helyes táplálkozással és minél kevesebb vegyszer használatával kordában tarthatók. Reggel mindig hideg vízzel moss arcot, és ne egyél mogyorót, diót, kakaós, zsíros dolgokat, inkább csak sok zöldséget. Sminket csak akkor tegyél fel, ha jelenésed van fontos helyen, ez kb 1 alkalom legyen hetente. A pattanásokra éjszakára kenj fogkrémet. Szerintem minden más csak ront a helyzeten, bárki bármit is mond. Arra is kéne figyelni, hogy az ágyneműd, ami az arcodhoz ér, ne legyen műszálas, a párnahuzat tiszta pamut legyen. Illetve ne stresszelj. Erre és a bőrre is jó B vitamin és a cink.
2015. jún. 17. 16:34
 8/13 anonim ***** válasza:
És még egy kérdés. Ha lenne egy fiú, aki kedves, gyengés, odaadó, szellemes, okos, téged mennyire zavarna ha pattanásos lenne és mondjuk kancsal? De lennének más előnyös tulajdonságai azért, mondjuk szép vállak vagy haj vagy valami..
2015. jún. 17. 16:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Mintha magamat olvastam volna pár évvel ezelőtt :-) Csak én még kövér, beszédhibás és csóró is voltam (fiú tesóim levetett ruháit hordtam).

Kinövöd, bár most úgyse hiszel nekem. A foltok elhalványodnak/eltűnnek, áttérhetsz kontaktlencsére ha szeretnél, rút kiskacsából hattyú leszel.

Én pl mindig is utáltam a széles állcsontomat, ami élesen kiemeli az arcom, ma már imádom, egyedivê tesz engem. A beszédhibámtól meg mindenki el van ájulva, hogy de édes.

Valószínűleg sugárzik belőled az önutálat, lehajtott fejjel mész valahová, nehogy rád mutogassanak stb.

Hidd el, hogy szép vagy, keresd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz magadban. Változni fog még a tested is bőven, ne aggódj, boldog személyiséggel meg a fiúk is oda mernek hozzád menni.

21/L

2015. jún. 17. 17:11
 10/13 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem tudom. Ehhez látnom kellene a fiút, és részletesen ismernem a személyiségét. Ennyiből nem tudom eldönteni, hogy zavarna-e ez.

De egyébként ez hogy jön ide? Nekem nincsenek előnyös külső tulajdonságaim. Semmi szép, vonzó nincs a külsőmben, és erre csak rátesz egy lapáttal, hogy a bőröm is hihetetlen ocsmány. Látom magam a tükörben, és tudom, hogy egy ilyenhez normális ember nem vonzódik. Meg hát igazság szerint a belsőm, a személyiségem sem egy főnyeremény, nem nagyon vannak jó tulajdonságaim. Nem vagyok tehetséges, okos, meg semmi. Szóval velem nem az az egyetlen probléma, hogy pattanásos és bőrhibás vagyok, bár egyértelműen ez a legfőbb oka a csúnyaságomnak.

Szeretnék hinni neked, de sajnos nem igazán tudok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is normálisan nézzen ki a bőröm, és legalább elfogadható legyen a külsőm. Persze reménykedek benne, hogy előbb-utóbb normálisan fogok kinézni, de attól még borzasztó érzés, hogy az összes velem egykorú lánynak gyönyörű a bőre, haja, arca, én meg konrétan a szobámból sem merek kimenni a ronda fejem miatt. De azért jó azt olvasni, hogy van, aki hozzám hasonló volt, de sikerült megváltoznia. Talán egyszer majd nekem is sikerül, bár nem nagyon bízok benne.

2015. jún. 17. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!