Normális, hogy ennyire gyűlölöm a külsőmet? Mit kellene csinálnom?
Amin nem tudsz változtatni, azt fogadd el. Persze tudom, hogy nehéz, meg könnyű másnak látatlanban mondani - de az a helyzet, hogy sajnos az embernek más választása egyszerűen nincs.
Amin viszont változtathatsz, azon változtass. Próbálj ki más frizurákat, ha sminkelsz, próbáld máshogy csinálni. Hozd ki az adottságaidból a lehető legtöbbet.
Emellett pedig ne keseregj folyton ezen. Tudom, ellentmondásosan hangzik. De a folyamatos rosszkedv még a világ legszebb nőjéből is egy banyát csinál, aki egyáltalán nem vonzó.
Nem kérem, hogy küldj képet. De hadd írjam le, én hogy jártam. 14-15 évesen mindenki csúnyának tartott, kaptam is hasonló beszólásokat. Biztos voltam abban, hogy soha egy fiú se fog rám nézni. 16-18 évesen változott a helyzet, elkezdtek az idősebb pasik érdeklődni irántam. Na szuper, mit kezdjek egy nagyapával?
Viszont 18-20 éves koromtól kezdve már semmi ilyen problémám nincs. Szép vagyok, szépnek tartanak. Az mondjuk vicces volt, amikor a barátommal néztük a régi képeimet és közölte, hogy nem voltam valami szép kislány :D
Az én esetem nem egyedi, sokan vannak így. Könnyen lehet, hogy te is :)
Köszönöm a választ.
Próbálol Próbálok változtatni azon, amin tudok, de mint már mondtam, az arcbőröm a legnagyobb problémám a külsőmmel kapcsolatban, és ezen csak nagyon nehezen tudok változtatni. Az arcberendezésemmel sem tudok mit kezdeni. De egyébként próbálom a legtöbbet kihozni magamból, például egyre többet sportolok, hogy legalább az alakom szép legyen, ha már a fejem ennyire visszataszító.
De egyszerűen nem tudok nem erre gondolni. Nem tudom jól érezni magam, nem tudok együtt nevetni a barátaimmal, stb, mert folyamatosan az jár a fejemben, hogy mindenkit taszít a külsőm, és egyszerűen megőrülök ettől.
Mintha magamat olvastam volna pár évvel ezelőtt :-) Csak én még kövér, beszédhibás és csóró is voltam (fiú tesóim levetett ruháit hordtam).
Kinövöd, bár most úgyse hiszel nekem. A foltok elhalványodnak/eltűnnek, áttérhetsz kontaktlencsére ha szeretnél, rút kiskacsából hattyú leszel.
Én pl mindig is utáltam a széles állcsontomat, ami élesen kiemeli az arcom, ma már imádom, egyedivê tesz engem. A beszédhibámtól meg mindenki el van ájulva, hogy de édes.
Valószínűleg sugárzik belőled az önutálat, lehajtott fejjel mész valahová, nehogy rád mutogassanak stb.
Hidd el, hogy szép vagy, keresd meg azokat a dolgokat, amiket szeretsz magadban. Változni fog még a tested is bőven, ne aggódj, boldog személyiséggel meg a fiúk is oda mernek hozzád menni.
21/L
Őszintén szólva nem tudom. Ehhez látnom kellene a fiút, és részletesen ismernem a személyiségét. Ennyiből nem tudom eldönteni, hogy zavarna-e ez.
De egyébként ez hogy jön ide? Nekem nincsenek előnyös külső tulajdonságaim. Semmi szép, vonzó nincs a külsőmben, és erre csak rátesz egy lapáttal, hogy a bőröm is hihetetlen ocsmány. Látom magam a tükörben, és tudom, hogy egy ilyenhez normális ember nem vonzódik. Meg hát igazság szerint a belsőm, a személyiségem sem egy főnyeremény, nem nagyon vannak jó tulajdonságaim. Nem vagyok tehetséges, okos, meg semmi. Szóval velem nem az az egyetlen probléma, hogy pattanásos és bőrhibás vagyok, bár egyértelműen ez a legfőbb oka a csúnyaságomnak.
Szeretnék hinni neked, de sajnos nem igazán tudok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is normálisan nézzen ki a bőröm, és legalább elfogadható legyen a külsőm. Persze reménykedek benne, hogy előbb-utóbb normálisan fogok kinézni, de attól még borzasztó érzés, hogy az összes velem egykorú lánynak gyönyörű a bőre, haja, arca, én meg konrétan a szobámból sem merek kimenni a ronda fejem miatt. De azért jó azt olvasni, hogy van, aki hozzám hasonló volt, de sikerült megváltoznia. Talán egyszer majd nekem is sikerül, bár nem nagyon bízok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!