Miért van az, hogy egyes szép lányoknak nincs önbizalma más csúnya lányok pedig szétrobbannak az önbizalomtól?
Mielőtt bárki nekem esne hogy szubjektív kinek mi a szép és a csúnya, most nem ez a kérdés.
Szóval én azt figyeltem meg a környezetemben, hogy vannak nagyon szép, de igazán nagyon szép lányok, sportosak is, csinosak, mégse elégedettek magukkal és csak többre és többre vágynak, még jobb külsőre és e mellett csúnyának és kövérnek találják magukat, kórosan nincs önbizalmuk, van úgy tükörbe se mernek nézni és azt hiszik azért nézik őket mert csúnyák.
És vannak a más típusúak, akik tényleg csúnyák, nincs tökéletes alakjuk, némely esetben el is vannak hízva, mégis látszik a testtartásukon, arckifejezésükön, beszédstílusukon mennyire elégedettek magukkal, duzzadnak az önbizalomtól. Az előnytelen lábaikra is akár felvesznek rövid szoknyát, büszkén mutogatják a nem éppen kidolgozott alakjukat (gondolok kibuggyanó feleslegre). És nemhogy kicsattannak az önbizalomtól, de még beképzelt is némelyik közölük és lekezelő. Azt hiszik azért nézik meg őket az emberek mert milyen szépek. És az se érdekelné őket ha valaki beszólna nekik milyen rondák, leperegne róluk. (Nem úgy mint az előbb említettek).
Szóval valaki adjon már erre értelmes magyarázatot, mert nem tudom megérteni.
Előre is köszönöm!
Egy rég megállapított alaptétel: Az önbizalomnak az ég világon semmi összefüggése nincs a kinézettel.
(Legfeljebb adott személyen belül lehetséges, hogy megcsúnyul, és csökken az önbizalma, vagy fordítva. Másokkal összevetni nem lehet.)
Ez olyan dolog, hogy szőke ember is lehet barna szemű, magas ember is lehet kövér, és csúnya ember is lehet gátlástalanul elégedett önmagával. Ez van. Viszont pl. a szőrszál a fejeden és kezeden is azonos színű, mert egyazon gén kódolja.
Szóval az a nagy helyzet, hogy az ember örökölt(?) vagy kiskorban megszerzett(?) (édes mindegy) önbizalom-adagján a jó édes valóság hajszálnyit, ha változtat.
Jesszus Maris! Egyetértek a kérdéssel, de nem mindegyik válasszal. Én nem hiszem, hogy szép vagyok, pedig mindenki ezt mondja, még a fiú osztálytársaim is. A múlt heti osztálykiránduláson kihallgattam őket, ahogy a csajokat pontozzák, hogy 10-ből mennyi jár nekünk, és 9-nél nem kaptam rosszabbat, viszont tényleg nagyon kishitű vagyok.
Van viszont egy osztálytársnőm, aki 16 éves létére 43 kiló, de nem anorexiás, alkata ilyen. Nem is formás, a dereka és a csípője nem különíthető el, és a lába is pálcika. A haja zsíros, a szeme kicsi, a szemöldöke össze van egy kicsit nőve, és hullafehér a bőre, mégis iszonyat szépnek tartja magát, azt hiszi, tetszik a fiúknak, de undorodnak tőle.
16/L
Köszönöm az értelmes válaszokat, így jobban értem. Tehát akinek örökölt önbizalma van és kiegyensúlyozott családban nő fel, annak mindenképp lesz önbizalma, akár szép akár csúnya?
Engem nem az zavar, ha valakinek van önbizalma, hanem az, ha valaki már túl sokat képzel magáról. Mint az hogy valaki csak a jót hiszi el magáról a rosszat nem (másoknál fordítva).
Azt nem értem még, ha valaki arra büszke ami nincs neki, hogy nem néz tükörbe, hogy nem látja a valóságot? Vagy ha valaki megmondja neki, hogy nem veszi fel? (Ami mást lelki beteggé tenne).
A szoknyáról annyit, nyilván aki nem elégedett a lábaival az nem rakja ki és vesz fel rövid szoknyát. Én pedig néha olyat látok, hogy az illető nő jelentős súlyfelesleggel járkálgat a lehető legrövidebb szoknyában ami csak létezik (az irtóra vastag lábaival, úgy hogy bokája vádlijával egyben van) nagy önbizalommal. Ha nekem tökéletes lábaim lennének se húznék ennyire rövidet....
Jajj #15, de bírom amikor itt valaki kiforgatja a kérdező szavait. :-D
Senki nem szabja meg senkinek, hogy kivel kezdjen. Talán ha egy kicsit figyelmesebben olvasnál, de úgy látszik egyeseknek szövegértési problémái vannak.
Az egyik embertípusról volt szó, akik az előnytelen külsejük ellenére is szépnek hiszik magukat, túl sokat képzelnek magukról. Az hagyján, az ilyen embernek legalább belső adottságai lennének amivel ellensúlyozná a nem éppen előnyös adottságait. Az illető csaj, akiről beszéltem, nemhogy csúnya, és nincsen szép alakja, és beképzelt, én ismerem, emellett nagyon buta és sötét, korlátolt (mások szerint is), és nagyképű, csak nem tudni mire van akkora arca.
És ilyen alapon válogat és dob nálánál illetve hozzá képest akár jobb pasit merthogy szerinte ''béna'' az ágyban. Egyrészt az szubjektív kinek mi a jó az ágyban, hisz ami az egyik nőnek bejön a másiknak nem biztos, másrészt az ilyen kijelentések szoktak a férfiakban kisebbrendűségi érzést kelteni és persze ne csodálkozzon senki ha az illető pasi nőgyűlölő lesz. Harmadrészt pedig ha nem volt elégedett az ágybeli teljesítményével talán rávezethette volna neki mi lenne jó nem pedig ilyen mondvacsinált dologgal kidobni. Negyedrészt, örülhetne hogy egyáltalán szóba állt vele egy hozzá képest jobb pasi ahhoz képest ő maga milyen nagyon csúnya, igénytelen, beképzelt és rendkívül sötét és műveletlen. Legfeljebb hasonló szintűvel tudnám elképzelni.
Más csúnyácska, de legalább kedves lányok milyen nehezen találnak normális pasit, de nálánál jobb és értelmes lányok is nehezen találnak valami rendes pasit, ez meg úgy válogat a csúnyasága és sötétsége ellenére mintha valami sznob modell lenne. :/
Remélem ebből már felfogtad, hogy az égvilágon senki nem akarja megszabni senkinek, ki kivel legyen együtt.
És te hogy képzeled, hogy hülye kérdéseket teszel és offolod a topikot?
Szia!
Nekem pl. az egyik rokonom (aki ugyan fiú, de talán érted majd az összefüggést) azt hiszi magáról, hogy hatalmas énekes. Persze nem arról van szó, hogy egyáltalán nem tud énekelni, a zeneakadémiára jár. De fellépéseken már bebizonyosodott, hogy egyes évfolyamtársai sokkal-sokkal jobbak nála. De őt a szülei úgy nevelték, hogy higgyen magában stb., ami végül is nem rossz dolog, de eltúlozták. Hatalmas arca lett. Pedig ha tud is énekelni, az énekesek közt nem kiemelkedő. Ez is sokat számít. És nem különösebben jóképű se, de mivel mindig önbizalommal csinálja a dolgait, általában el is hiszik neki, amit mond. Ha magabiztosan mész el egy állásinterjúra, ugyebár az is jobb, mintha nem. És ez pluszba növeli az önbizalmát. van ilyen. Valamilyen szempontból irigylem, mert bátrabb nálam.
Úristen #15 és egyben #19....Azt tudtam hogy nagy az Isten állatkertje dehogy ennyire.....Az előbb magyaráztam meg, hogy rohadtul nem erről van szó, hogy bárki akár én vagy más megszabná másnak hogy ki kivel legyen és ki kinek tetsszen.....Én aztán ha akarnám se tudnám ezt befolyásolni.
Már másodjára csinálod ezt, hogy el se olvasod amit kiírok csak kiragadsz egy részletet és abba belekötsz. Úgy látszik te direkt azért jössz fel ide hogy kötekedj. Ha semmi hasznosat nem tudsz írni csak a részletekbe belekötni, inkább ne írj semmit és ne offolj.
''Bölcsebb lettél volna ha csendben maradtál volna''.
Az meg tény hogy általában külsőre-belsőre egymáshoz illő párok szoktak együtt lenni, nagy ritkán előfordul hogy a nő sokkal szebb külsőre mint a pasi, annak az szokott lenni az oka hogy a pasi tud valamit legalább belsőre, viszont fordítva mert a pasiknak jobban számít a külső (ezt haverjaim is mondták) ha egy pasi egy nálánál rosszabb nővel jön össze azzal valami gáz van.
Ezért mondtam az a csaj aki nem is szép, és még csak nem is okos vagy kedves, örülhetett volna hogy kezdett vele egy nálánál jobb és ő dobta egy hülye kifogással ahelyett hogy megbecsülte volna. Tény a pasik legalább hasonló szintűvel kezdenek mint ők vagy jobbal nem náluk rosszabbal.
Ha ezek után se fogod fel akkor nem tudok veled mit kezdeni.
Mégis te kinek képzeled magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!