Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magas EQ-szinttel rendelkező...

A magas EQ-szinttel rendelkező emberek általában jólelkűek? Magától értetődő, hogy igen?

Figyelt kérdés
2015. jún. 9. 23:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Szerintem egyáltalán nem. Bár mit értünk empátián? Mert azt is lehet, hogy át tudja érezni ő, csak nagyívbe lesz@rja. Ebben az esetben egyáltalán nem, sőt akár egy pszichopatának is lehet magas EQ-ja."

+1

Szerintem is kell a manipulációhoz a magas EQ. Ha nem átérzik/érzik, akkor valamilyen módon tudják, hogy milyen állapotban van a másik, és ezt használják ki arra, hogy a maguk javára fordítsák a helyzetet.

2015. jún. 10. 15:10
 12/16 anonim ***** válasza:

*z alacsony EQ- jú emberek általában nem jólelkűek?

Nem. Elég gáz dolog, mert egoisták a végtelenségig, egy együttérzésre, érzelmekre képtelen ember mellett akár 10 percet is eltölteni. Pszichopata a megfelelő szó rá. no látod nekik igen alacsony az EQ-juk. Élne a fene egy ilyen mellett egy percig is.

Meglehetősen alacsony EQ-val rendelkezem,

-Az már simán kivehető volt az írásodból.

Ettől rossz ember lennék?

-Számomra igen.

elvégre valaki épp a magas EQ-ját használhatja ki ahhoz, hogy rossz dolgokat cselekedjen.

Magadból indulsz ki, magadból merítesz:D

Egy magas EQ-val rendelkező ember sosem használja ki a többi embert. Semmiben.Semmilyen érdek miatt.

2015. jún. 10. 15:41
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 Dehogynem. Akkor szerinted mi az érzelmi zsarolás? Ahhoz talán nem kell az érzelmek alapos ismerete? És nem használ ki valakit a saját érdeke miatt?
2015. jún. 10. 16:24
 14/16 anonim ***** válasza:

#9 Személyes (egyéni) kompetenciák:

- Érzelmek felismerése

- Érzelmeink kezelése

- Önmotiváció

Szociális kompetenciák

- Mások érzelmeinek felismerése

- Kapcsolatkezelés

Ebbe nem tartozik bele, amiket leírtam.

2015. jún. 10. 16:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy ki mit ért a jólelkű alatt.

Soha nem bántottam másik élőlényt, nem kívánok rosszat másoknak, nem vagyok kárörvendő és nem teszek keresztbe másoknak. Ha valakinek segítség kell, általában segítek annyi különbséggel, hogy homályos utalásokból nem értem meg, ha valakinek szüksége van segítségre. Viszont ha odajön és konkrétan közli, hogy figyelj tudnál segíteni ebben és ebben?- akkor az esetek nagy százalékában azonnal segítek.

Az, hogy pl. valaki elkezd mellettem sírni és nem tudok vele mit kezdeni, nem tudok vigasztalni vagy ha valakim messze van, akkor azt tudomásul veszem és nem kezdek sajnálkozni hogy de hiányzik, ezek olyan dolgok, amikről nem tehetek- szerintem ez bőven nem a rossz ember kategória. Persze lehet, hogy másoknak már az.

És ami a rossz cselekedeteket illeti: a magas EQ-jú ismerőseim általában nagyon szeretnek manipulálni és érzelmileg zsarolni másokat, az érzelmeiket kihasználva elérni náluk, amit akarnak. Hogy magamból induljak ki, az már csak azért sem lehetséges, mert én ilyet nem tudok.

10.

2015. jún. 10. 20:46
 16/16 anonim válasza:

Szerintem az embert meghatározni hogy jó-e vagy rossz, azt nem a képességei vagy a tulajdonságai alapján kell. Lehet az alapján is, de ez szerintem édes kevés. Szerintem az, hogy az embernek alacsony az EQ-ja mégis szeretné boldogítani a másikat, az jó. Ha valakinek magas az EQ-ja és ő is segít másikon az is jó. Azonban ha valaki a képességeit arra használja, hogy kihasználjon, zsaroljon, manipuláljon másokat az rossz és ettől még lehet alacsony vagy magas EQ-ja is. Ha valakinek van valamiben nagyobb hatalma, az könnyen elcsábul és kihasználja a képességét, hogy magának jó legyen és a másiknak nem.

Amúgy lehet, hogy tévedek. :D

2015. jún. 13. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!