A magas EQ-szinttel rendelkező emberek általában jólelkűek? Magától értetődő, hogy igen?
EQ-intelligencia szint?
Szerintem nem.Kérdés, hogy az intelligenciát hogyan mérjük. Lehet egy ember kitölt egy IQ tesztet,ami alapján 120 az intelligenciája,ettől még lehet sötét bunkó is.
Nem az intelligencia dönti el,ki milyen ember.
Sőt,magát az intelligenciát sem lehet szerintem csupán számokban mérni.
EQ -Empátia szint?
Akkor igen,ez egyértelmű, ahogy 2-es leírta.
3-as voltam.
5-ös, kezdjük azzal,egy pszichopatának nem nagyon vannak érzései,ezért tud kihasználni, manipulálni lelkiismeret nélkül bárkit.
Ebbe bizony az empátia hiánya is beletartozik.
6-os.Ne tessék kiröhögni, még ilyet,éppen bepárásodott a szemüvegem és mély álomból keltem nemrég.:D
Nézzük fordítva: Az alacsony EQ- jú emberek általában nem jólelkűek?
Azért fordítottam meg, mert én erről tudok nyilatkozni. Meglehetősen alacsony EQ-val rendelkezem, nem érzek hiányt, sajnálatot, stb. Ettől rossz ember lennék? Attól függetlenül, hogy nem tudom átérezni mások érzéseit és nem tudom értelmezni a metakommunikációjukat, még sohasem akartam rosszat senkinek, nem bántok senkit.
Szerintem a fordított verzióval is ez a helyzet, elvégre valaki épp a magas EQ-ját használhatja ki ahhoz, hogy rossz dolgokat cselekedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!