"Rasszisták"! Miért éreztek ellenszenvet "más" emberek iránt?
A kérdés azoknak szól, akik lenéznek "másfajta" embereket (gondolok itt feketékre, zsidókra. ), magyarul rasszistáknak nevezzük őket, de én nem szeretnék ilyen erős szót használni (egyedül a helyhiány és bevallom, a figyelemfelkeltés miatt tettem). Szóval, akik valamiért ilyen ellenérzéseket táplálnak a különböző emberek iránt, megkérdezhetem, hogy miért?
Normális válaszokra várok, mert tényleg szeretném megérteni, hogy bizonyos kellemetlen tapasztalatok az ilyen emberekkel kapcsolatban miért vezetnek általánosításhoz. Nem kimondottan rasszistáknak szól a kérdés, csak azoknak, akik mégis ellenszenvet táplálnak valamiért ezek iránt a "népek" iránt. (tudom sok az idézőjel, de nem tudtam, hogyan fejezzem ki magamat finoman)
Ahol keverednek a népek, és nincsen kapcsolat, nincsenek kibeszélve a dolgok. Elhatárolódás, vagy vélt vagy valós ellentét van, vagy inkább volt. Ott elindul az általánosítás.
Amúgy férfiak génmegtartók, nők génfrissítők többségben! - ez meg ösztönös.
Röviden: Félelem, féltékenység, rossz múltbéli tapasztalatok és főleg általánosítás.
Amúgy vannak zsidó és fekete rasszisták is.
Például a skinhead mozgalmat büszke brit fekete jamaicai
dolgos jó munkások, és angol elégedetlenkedők hozták létre, mindezt egy foci csapatnak szurkolva, az őket szinte állatként kezelő brit-Indiából származó munkavezetőkkel szemben.
Ezen kívül a német magaskultúrát imádó, magyar származású zsidók, a magyarokat gyűlölik sokszor. Bizarr.
tudom hogy elég későn írok, de inkább későn mint soha nem igaz?:) Jaj egyébként én vagyok a tizennégy éves lány aki a szépségkirálynő best of-ból idéz ( haha csak úgy mellesleg annak ellenére, hogy a véleményeddel nem értek egyet a humorod kifogástalan:D)
először is én nem akartam hogy úgy jöjjön le mintha szidnám a korosztályomat. Nekem természetesen semmi bajom sincs a korosztályommal. A 90%-kal pedig túlzásba estem elismerem, de csak azt akartam kifejezni (láthatólag sikertelenül), hogy akkor se szabad előre elítélni valakit hogyha a népéhez (ez esetben korosztályához) kapcsolódó klisé a múltban esetenként igaznak bizonyult.
A tapasztalatokról csak annyit szeretnék mondani, hogy minden ember másféle tapasztalatot gyűjt.Az hogy egy embernek melyik életszakaszára jut több belőlük az kiszámíthatatlan. Persze igen valószínű hogy egy idősebb több mindent megélt. A kérdésre pedig: dolgoztam e már cigányokkal vagy olaszokkal? persze hogy nem hiszen nem végzek semmiféle illegális gyerekmunkát :D De egyébként félig olasz vagyok:D és ezért már elég sok olasszal találkoztam. És nekem a cigányokkal sincs bajom voltak már barátaim akik "közéjük" tartoztak és akikre a klisék nem voltak igazak és ezt mind onnan tudtam meg hogy nem ítéltem el "őket" előre:O Ezenkívül pedig én már egy jó ideje nem M.o. n lakok tehát volt már alkalmam a magyarokkal szembeni előítéleteket megtapasztalni.
uuuu bocsika még valamit elfelejtettem "Mondjuk a legnagyobb klisé még mindig az, hogy te a saját korosztályodat szidod, közben meg fél kézzel oktatsz, hogy ne legyünk rasszisták. :)"
a klisét nem erre mondják ez inkább abszurdum vagy nonszensz:) remélem segítettem a további fejlődésben:)
Aaliya Shoeb (#31) te tul jo nö lehetsz, nyami :P
#43 "14L" te meg tul okosnak tünsz, szerintem mutacio törtehetet veled
minden rossz (lény, meg életelen tárgy is) pokolra jut szoval nem kell ilyen miatt aggodni
en nem ellenszenvet erzek valaki/valami irant hanem felelmet ha felelmet kelto(en cselekszik)
Atya Ur Isten kegyelmeben remenykedek hogy megved a gonosztol, vagy legalabb Quick Death ot adomanyoz
Engem eddig 2 ember lopott meg.
1. Kiskoromban egy cigány kislány
2. Felnőttkoromban betört hozzánk egy cigány jólöltözött suhanc.
Ettől függetlenül nem utálom, de messze kerülöm és tartok tőlük, segítséget nem nyújtok nekik, mert átvernek. Erre is volt példa de azt nem soroltam a lopások közé, holott az volt. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!