Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az anyagiak vagy a külsőség...

Az anyagiak vagy a külsőség miatt valaki több lesz?

Figyelt kérdés
Attól hogy valaki szép vagy gazdag, miért érzi magát többnek, vagy aki csúnya vagy szegény, kevesebbnek? Hogyhogy egyeseknél nem a tudás és a tehetség számít, hanem ilyen banális tárgyi, adottsági dolgok? Ami jórészt nem is rajta múlik. Nekem sosem jutott még eszembe, hogy egy BMW-s aranyláncos idiótát többnek érezzek mondjuk egy okos, jószívű tanárnál.
2015. jún. 1. 12:00
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, amikor én többnek érzem magam, akkor az azért van, mert alkottam valamit vagy átadtam valakinek a tudásomat, és az illető hálás volt érte vagy épp egy hintaágyban gyönyörködöm az általam teleültetett kertemben, ahogy érik az eper és a málna, növekszik a szőlő, látom a munkám eredményét. A kocsi csak egy használati cikk, van nekem is, de nem attól érzem többnek magam és ha nem lenne, akkor kevesebbnek. A külsőm pedig van akiknek tetszik, de nyilván nem mindenkinek, de hogy ettől kevesebbnek kellene éreznem magamat, ez sosem jutott eddig eszembe. Hiszen a férjemnek tetszem és csak ez számít. Irigy tudok lenni, de nem az anyagi dolgokra, mert azt én is meg tudom venni, hanem arra, amikor valaki gyönyörűen hegedül, zongorázik egy hangversenyen, mert tudom, hogy ez nekem nem menne, vagy arra a tudásra, amikor egy tudóssal beszélgetek és látom, hogy mennyi információ van a birtokában.
2015. jún. 1. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!