Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogyan kezelitek párkapcsol...

Ti hogyan kezelitek párkapcsolatban, ha anyagilag támogat a párotok?

Figyelt kérdés
Én most jóval kevesebbet keresek, mint ő, amikor összejöttünk ez fordítva volt. Amiben tudtam, támogattam. Most fordulna a kocka, ő támogatna engem, de én nem érzem teljesen jól magam. Ő azt szeretné, ha mondjuk mennék fodrászhoz, de sajnálom rá a saját pénzem, ezért inkább magam festem és vágom a hajam, akkor szóljak neki, hogy mennék fodrászhoz és akkor ő ad rá pénzt. Azt mondja ettől férfinak érzi magát. De én meg úgy érzem magam, mint egy kislány, aki a szüleitől zsebpénzt kér. Ő se szívesen fogadott volna el pénzt annak idején, ezért én inkább vettem neki dolgokat: ruhát, cipőt, amit láttam, hogy szüksége van rá. Ti hogy csináljátok ezt? (Én vagyok a lány, harminc körüliek vagyunk mindketten.)

2013. aug. 1. 14:29
 1/9 Gyakori Válaszoló ***** válasza:
100%
Beszéljétek meg a kereteket, amolyan közös kasszát. Talán úgy, ha nem kell pénzt kérned, vagy nem kell neki alkalmanként kisegítenie téged, nem fogod magad annyira rosszul érezni.
2013. aug. 1. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy 30 évesen hogy a tökbe lehet még mindig annyira zárkózott a kapcsolatban a két fél, hogy ilyen kérdések egyáltalán felmerülhessenek.

szerintem borzasztóan egyszerű. Segítsetek egymásnak és kész. Miért fontos, hogy ki kinek, mikor, miben?

Nekem ez mindig természetes volt és teljesen természetes az is, ha én szorulok meg a párom kisegítsen, pedig férfi vagyok.

Az csak egy privát megjegyzés, ha ettől érzi a párod férfinak magát, az szerintem borzasztó gáz. De bocsánat ha ezzel megsértem valamelyikőtöket. Szerintem a férfi nem ettől férfi. (mondom ezt úgy, hogy a párom jelenleg a gyermekünkkel van otthon és gond nélkül eltartom őket is... de ez szerintem simán csak normális, nem férfias vagy ilyesmi)

2013. aug. 1. 14:54
 3/9 A kérdező kommentje:

A kapcsolat nem zárkózott, közösen fizetünk dolgokat, utalja nekem hó elején a megbeszélt összeget, én intézem a háztartást és a lakbért. Viszont nyilván nem utal többet hó elején, hogy "vegyél magadnak egy cipőt", "menj el fodrászhoz", mert ő ilyenekre nem gondol, hogy én cipőt akarok venni. Amikor ezt megpróbáljuk beszélni mindig arra lyukadunk ki, hogy ő nagyon szívesen vesz nekem ilyen dolgokat, de nem tudja, hogy én akarok ilyet, szóljak és vagy jön velem, vagy ad rá és megveszem magamnak.

Igazából eddig anyagilag mindig független voltam, most először alakul így, hogy nagyon kevés saját pénzem van és szégyellek kérni dolgokra pénzt..

Az, hogy férfinak érzi magát kb úgy értendő, hogy neki jólesik, ha vehet nekem valamit, de magától nem fog boltokat járni, hogy vajon mit vegyen nekem. De őt ez boldogsággal tölti el, hogy már megteheti azt, hogy nem párizsira kuporgat, hanem így "kényeztet" engem.

2013. aug. 1. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A kettes vagyok.

Látod minden csak megfogalmazás kérdése. Ugyanazt írtad, de mégis teljesen mást.

Viszont te magad is leírtad a lényeget. Ha neki jó, hogy pénzzel tud segíteni neked, akkor mi a kérdés? Neki jó, neked szükséges.

Nehogy megharagudj, komolyan segítő szándékkal írok, de szerintem a képlet egyszerű.

Nő vagy és mindet túlbonyolítasz, ennyi. Nincs semmi probléma, te csinálod a probélmát.

2013. aug. 1. 16:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi :) Nem vagyunk még házasok, két éve vagyunk együtt, nekem ez a helyzet elég ismeretlen, mert anyagilag nem osztoztam még ennyire senkivel. Otthon anyám évente elém tett egy listát arról, hogy mennyi mindent vett nekem, ellenben az öt évvel fiatalabb öcsémnek mennyivel kevesebbe fáj az élet és hogy szégyelljem magam (vonatbérlet iskolába, cipő, zokni, tampon, minden tételesen volt vezetve). Utáltam mindig is pénzt kérni, nekem ez nagyon rossz érzés. Úgy érzem, hogy a másik lekötelezettje leszek ha elfogadom a pénzt.
2013. aug. 1. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Megint #2

És ha te veszel a párodnak -például- egy bérletet, akkor úgy érzed, hogy a lekötelezetted?

(csak hogy időt spóroljak, ,gondolom azt fogod mondani, hogy nem, úgyhogy akkor van min gondolkodni megint, hogy miért nem kezeled ugyanúgy mindkét helyzetet)

Egyébként persze érthetőbb így a dolog. De felnőtt ember vagy, muszáj, hogy most már az eszeddel élj, ne a régi "démonaiddal".

2013. aug. 2. 08:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy én sem vagyok házas. De ettől még a kapcsolatunk lehet épp ugyanolyan elkötelezett és érett, hiszen intelligens, felnőtt, felelősen gondolkodó emberek vagyunk.
2013. aug. 2. 08:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Lelkes kettes, lehetséges, hogy a párom is rásegít az én pénzzel kapcsolatos szorongásomra. Például amikor megkértem, hogy segítsen fizetni valamit, akkor ő azt mondta, hogy oké, segít, de akkor én meg hetente x alkalommal tornázzak, mert ő a feszesebb testű nőket szereti. Külön-külön egyikkel se lenne baj, de ilyen cserében belőlem azt váltotta ki, hogy ő kifizetett és már joga van jobban beszólni, ha mégse tornázok, mert ugye ő teljesítette a részét, akkor most én jövök. Azt meg nem annyira szeretném, hogy minden egyes pénzkéréskor jöjjön valamivel, hogy jó, most megint adtam, akkor mondjuk ezentúl havi egyszer menj el otthonról, mert azt én jobban szeretem. Így is kiakadtam, hogy így közli, hogy tornáznom kéne, nem akarom tudni, hogy mit akar még megváltoztatni rajtam a pénzéért cserébe.
2013. aug. 2. 10:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor visszautalok az első válaszomra és azt mondom komoly bajok vannak a pasiddal. Hangsúlyozom KOMOLY bajok.

A fejemben sokkal csúnyábban alakult ki a vélemény, de nem írom le.

Neked viszont csak azt tudom mondani, hogy gondolkodj el ezen. A párod nem támogat téged, hanem fizet valamiért. Feszes testért, szolgálatkészségért? Vajon miért?

Nemár. Legyen eszed. Nem tűnsz te buta nőnek.

A válaszaidban komoly csapongást érzek egyébként. Kicsit győzködöd magad, kicsit tudod, hogy goindok vannak. Nem látok a fejedbe, de szerintem komoly önvizsgálatra lenne szükséged neked is.

Nem vagy véletlen társfüggő, nincs valami komoly komplexusod ami miatt ragaszkodsz ehhez a pasihoz? Nem vagy nagyon alárendelt, kicsit mazohista típus? Vagy csak simán függő típus vagy?

2013. aug. 2. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!