Miért van az, hogy az emberek szórják a pénzt, míg másoknak ételre sem jut? Miért nem lehet igazságosan elosztani?
Az afrikai témát annyival kommentálnám, hogy vannak olyan emberek, akiket nem lehet nyugati színvonalra felhozni reális erőfeszítésekkel.
Például, ha annyi élelmiszert küldenének oda, hogy ne legyen éhezés, akkor még szaporábbak lesznek, emiatt megint több segíly kell, emiatt megint többen lesznek és így tovább, amíg szét nem b...dik a bolygó és mindenki éhen pusztul.
Az ottani háborúk és villongások zöme is a túlnépesedés okozta nyomor miatt van.
Ott az éhezés csak tünet, de a fő gond a túlnépesedés, ezt kell(ene) kezelni.
Ide Mo-ra visszatérve: itt is rengetegen elvannak koldulásból, de önerőből 2 fűszálat nem tennének keresztbe. Miért a dolgozó ember vérét kell szívni?
Ettől függetlenül valóban van igazságtalan eloszlás a javakban (elég összevetni pl. a focisták vagy orvosok fizetését), de ennek a megoldása jóval bonyolultabb...
Nem jártam még Afrikában, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ennyivel "butábbak" lennének nálunk...
A földön eleve túl népesedés van! Mimdenkinek jutna élelem, ha nem azt sulykolnák belénk, hogy mi fogyasztó társadalom vagyunk.
A fogyasztáshoz, ugye pénz kell!
Mindeközben alig termelünk valamit...
Pedig gazdag ország vagyunk! Majdnem minden növény megterem nálunk (amire szükségünk van), nem lenne éhezés sem, ha termelnénk!
"de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ennyivel "butábbak" lennének nálunk... "
Akkor szerintem eloszor tajekozodj. A tobbseg ott meg a szex es a terhesseg kapcsolatat sem ismeri. Nem vicc.
És lehet még fokozni az ottani hülyeséget:
1. Ott elfogadott, hogy a AIDS-et az gyógyítja, ha az illető szűzlányokkal közösül.
2. Albínók testrészeit megeszik, mert annak is gyógyhatást tulajdonítanak.
3. Olyan országok is vannak, ahol a lakosság TÖBB MINT 70 HETVEN!) százaléka analfabéta!
Erős hasonlat, de az afrikai emberek többsége ott a fejletlenebb állatokra jellemző r-stratégiát folytat, mint pl. a sáskák. Azoknak is lapátolhatsz akármennyi búzát, addig szaporodnak, amíg az egészet le nem tarolják, utána pedig a 99%-uk éhen döglik...
Éppen ezért felelőtlenség ezeket beengedni ide (vagyis Európába). Szépen lassan összeomlasztják az itteni jólléti államokat is, végül többségbe kerülnek és mehetünk vissza a földekre kapálni vagy kecskét terelni...
11-12:
Miért is nem igaz?
Szerintem Ti nagyon tájékozatlanok vagytok, ha ezt gondoljátok.
Én a 2 diplomám, 2 nyelvtudásom hasznosításával harmadannyit kerestem köztisztviselőként, mint előtte diákként szórólaposként. Fel is mondtam, mert a megélhetéshez szükséges létminimumot sem kerestem meg vele.
A fogorvosom ugyanavval a munkával az állami rendelőben hatodannyit keresett, mint most a magánrendelőjében.
Ugyanaz az ember ugyanazért a munkáért mért is kap Nyugat-Európában nyolcszor annyi pénzt, mint itthon?
Valami nagy kavar van a fejetekben, ha megtettétek a 11-es és 12-es kijelentést...
szerintem meg neked van valami nagy kavar a fejedben, ugyanis a nyugati ember nem ugyanazert a munkaert kapja a nagyobb bert.
egy atlag nyugati dolgozo tobbszoros erteket allit elo mint egy magyar (nem azert mert jobb vagy okosabb, egyszeruen olyan gazdasagban el es dolgozik ami tobbet termel) ezert magasabb a fizetese. De lokalis szinten az o fizeteset is pontosan ugyanugy alakitja a kereslet-kinalat mint a magyar dolgozoet.
Utolsó mert nem a végzettségeden múlik, hogy mennyit keresel, hanem azon, hogy épp hova sikerül benyalnod magadat.
Ha nem bírod a mosoly nyali- fali mézes mázos köntöst, akkor jobban jársz, ha elmész remetének.
A mai világban már beteg, eltorzult értékrendel rendelkeznek az emberek!
Szerintem már nem is képesek szívvel élni, mindegyiket csak az egó és az érdek hajtja!
Afrikárol pedig annyit: Nincs jogunk lenézni őket!!!! Mi alapon írod azt, hogy primitívek???
Nem a média sulykolta ezt beléd? Az Afrikaiak megérdemlik a nyomort (bizonyos negyedekben)???
Elpusztítják az általunk felépített társadalmat...? Nem tudom!
De az biztos, hogy mi meg idővel a földet fogjuk elpusztítani, ezzel együtt saját magunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!