Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek szórják a pénzt, míg másoknak ételre sem jut? Miért nem lehet igazságosan elosztani?

Figyelt kérdés
2015. jún. 1. 01:17
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Egy elvileg fejlett társadalomban még mindig itt tartunk?
2015. jún. 1. 12:56
 22/49 anonim ***** válasza:
ezert fizetek adot, jarulekot, AFAt, hogy az allam megoldja. Az afrikai ehezok meg nem az en problemam.
2015. jún. 1. 13:01
 23/49 A kérdező kommentje:

Jogos egy kis gyereknek meghalnia mert épp háborus övezetbe születet?

Vagy fordítva; elveszítenie a családját?

Miben más ő, mint az egyetemet végzett szülők gyermeke?

24/49 anonim ***** válasza:

Igazságosan elosztani hülyeség. Lehetetlen.

De azért a hatalmas különbségeket jó lenne csökkenteni, mert az, hogy van mondjuk 1 sportoló aki évente több 100 millió dollárt keres, hogy 2 szer bemegy a ringbe és biztonsági bokszot hoz, az viccnek is rossz.

De akár a celeb k**vák több milliós fizetése is nevetséges miközben mások minimálbért keresnek aztán százszor értelmesebb emberek.

De lehetne ezt folytatni végtelenségig, de egyenlően elosztani képtelenség, és nem is lenne értelme.

Azért az embereknek az mindig jó érzés, hogy neki több van, mint sok másiknak.

25/49 A kérdező kommentje:

Pontosan tudom, hogy az egyenlő elosztás sem lenne igazságos...

De a már itt tartunk, te az adódért cserébe mit kapsz?

Minden 3x is meg van adóztatva! Arányos az amit kapsz az adód mennyiségével?

2015. jún. 1. 13:05
 26/49 A kérdező kommentje:
Te is ugyanolyan kiszolgáltatott vagy mint egy Afrikai éhező gyermek! Csak egy szinttel feljebb...
2015. jún. 1. 13:09
 27/49 anonim ***** válasza:

"Jogos egy kis gyereknek meghalnia mert épp háborus övezetbe születet?

Vagy fordítva; elveszítenie a családját? "

Nem jogos. De gondolom nem akarsz ezert (is) engem felelosse tenni.

2015. jún. 1. 13:16
 28/49 anonim ***** válasza:

Amugy meg az afrikaiak eloszor azt tanuljak meg hogy kefelunk es szaporodunk mint a nyulak, fuggetlenul attol hogy van-e megfelelo hatter gyereket nevelni.

A valsagovezetekben is altalanos a 8-10 gyerek, ebbol jo ha 2-3 megelo a felnottkort.

Remelem azert sem en vagyok felelos mert ubuntuek nem birnak gumit huzni a farkukra.

2015. jún. 1. 13:17
 29/49 anonim ***** válasza:
Juj de szeretem, amikor valaki beosztaná MÁSOK pénzét... hát megnézném az arcocskádat, ha jönne egy nap az értesítés, hogy el kell adnotok a házatokat és a vételár felét átutalni Afrikába, mert ott sok az éhező. Mindjárt nem zavarna annyira a társadalmi különbség, ugye..?
2015. jún. 1. 13:20
 30/49 A kérdező kommentje:

Elég sokat önkénteskedem, az Afrikaiaknak ugyan még nem segítettem, de rengeteg Magyarnak igen.

Én büszke vagyok arra, hogy nem halmozom el magamat mindenféle értéktelen tárggyal, hanem másoknak adhatom, hogy étel kerüljön az asztalukra!

Természetesen miután élertem egy olyan szintet, amiből képes voltam leadni...

2015. jún. 1. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!