Miért van az, hogy az emberek szórják a pénzt, míg másoknak ételre sem jut? Miért nem lehet igazságosan elosztani?
#9 - igazi gazdag, jómódú ember, nem nézi le a szegényt
#10 - nem a munka mennyisége, hanem a minőség és a hatékonyság ami meg van fizetve
" zömmel azok éheznek, akik a legkeményebben dolgoztak egész életükben."
Ez viszont konkretan nem igaz.
Nem foglaltam állást, csak etikátlannak érzem, hogy pl. Dél Amerikában sok hellyen éheznek, míg Észak, míg máshol a félkész ételeket eszik, nehogy főzni keljen.
Van ahol háború van... van ahol emberek kivégzésére fordítják a pénzt.
Valahol azt érzem, hogy akinek "nincs pénze" sokszor emberhez nem méltó életet él a 21. században!
Akinek meg van pénze, teljesen elkényelmesedik!
ezek itt az elet nagy kerdesei, ugye...
Az elet igazsagtalan. Van aki jo helyre szuletik, vagy okos, tehetseges, szep, magabiztos, es sikereket el el az eletben.
van aki meg valami sotet lyukba szuletik valahol Afrika elmaradott videkere, es egesz eleteben kuzd a betevo falatert.
Nem hiszem hogy ezen lehet valtoztatni. Ugy semmikeppen hogy lenyomod azokat akik jol elnek.
"Vagy inkább úgy írom, hogy sznobbá változik."
Ez meg hulyeseg. Attol meg hogy az igenyei megvaltoznak, meg nem valik sznobba valaki.
Pontosan engem az zavar, hogy miért pénzben mérik a másik ember értékét, vagy egy adott társadalom értékét?
Mint nem az határoz meg minket, hogy mint ember milyenek vagyunk?
Ha egyenlően lenne elosztva, akkor az lenne a mérvadó, hogy ki milyen ember.
Az évek során sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem az él jól, aki luxusban él.
(volt szerencsém mindkettőben élni).
" miért pénzben mérik a másik ember értékét,"
Senki sem meri abban.
Nem lehet egyenloen elosztani, nem is ertem hogyan gondolod.
En nagyon jol keresek, nem csak magyar szinten szamit jonak a fizetesem.
Viszont ehhez tanultam 5 evet egy nehez egyetemen, van mogottem 16 ev szakmai gyakorlat, beszelek 2 idegen nyelven, es nagyon jol csinalom amit csinalok. Az en poziciomra anno a ceg ahol dolgozom tobb mint egy evig keresett embert, mert nem volt megfelelo jelentkezo.
Szerinted jogos lenne ha az en jovedelmem nagy reszet elvenned es odaadnak mondjuk egy olyannak aki mondjuk cseszett tanulni, es a kepessegeitol annyi futja hogy bemegy es napi 8 oraban betanitott munkat vegez? Miert lenne ez jogos vagy igazsagos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!