Mi lehet ez? Lehet ellene tenni valamit?
Sziasztok!
Nem is tudom hogyan kezdjem... lehet, hogy kicsit hosszú lesz. Szóval ezúton is köszönöm azoknak akik elolvassák.
Szóval, amióta az eszemet tudom a családunk mindig is "autós" volt; sokféle autója volt a családnak, szeretjük őket, két testvérem ráadásul autókkal is dolgozik. Ennek ellenére én fikarsznyit sem értek a kocsikhoz, de ez mellékes.
Mikor még nagyon kicsi voltam körbejártuk az országot az akkori autónkkal, egy kisbusszal, aminek a hátulja lényegében lakókocsivá volt átalakítva. Ebből a korszakból nyilván nem sok emlékem van, hiszen lehetettem vagy 3-4 éves. Annyi maradt meg, hogy nagynéném gyakran félt, amikor apám vezetett - nem is csoda, hiszen amilyen agresszív alapból, úgy a vezetési stílusa sem különb. Ahogy öregszik sajnos ez egyre rosszabb. Sosem szerettem mellette lenni az autóban. Azt hiszi, hogy minden út versenypálya...
Kb. 10-12 éve viszont egyenesen rosszul vagyok, ha érzem, ahogy az autó hirtelen gyorsul. Ha szépen fokozatosan megy fel a sebesség azzal nincs semmi problémám.
Viszont a gyorsulástól való rosszullétem évről évre erősödik. Már ott tartunk, hogy egy ilyen után meg kell állnunk, hogy kiszállhassak a kocsiból...
Lehet, hogy nem is rosszullétnek kellene neveznem, nem tudom minek írhatnám le. Amint megérzem a gyorsulást az egész gyomrom görcsbe ugrik, onnan "sugárzik" szét - inkább a félelem (?) - az egész testemben, közben automatikusan erőszakosan kapaszkodok amibe tudok, illetve húzom le a fejemet. Ezután vagy egy kisebbfajta hányinger vagy sírógörcs jön rám. Esetleg vegyesen a kettő. Tehát, ez a gyomorból jövő fájdalmas félelem (?) egyre erősödik.
Szerintetek mi lehet ez? Mit tudok ellene tenni?
Előre is köszönöm!
Köszönöm!
Ahogyan írtam, ez kb 10-12 éve van így, előtte volt egy pár zökkenőmentes év.
Szóval, akkor 12 éve esetleg valamitől beugorhatott valami, ami kiváltotta ezt az elnyomott gyerekkori félelmet?!
Bocsánat a sok hülye kérdésért, csak szeretném valahogyan legyőzni ezt az egészet. Jó lenne, ha már múltidő lenne!
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!