Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet kitörni a szegénysé...

Hogy lehet kitörni a szegénységből?

Figyelt kérdés

A tanulás nem opció, nem jött össze sajnos. Magamtól már belegebedek a munkába, és mindig csak mélyebben vagyok.

L

2015. máj. 31. 18:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom,hol élsz,de én pont e miatt költöztem vidékről Bp.-re.Itt van jó munkahelyem,és sok plusz munkám,amiből jól eléldegélek.

F

2015. máj. 31. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom,hogy csak külső segítséggel.

Ugyan is dolgozhatsz havi 60-90 ezer ft-ért.De ha külön élsz. Albérlet elviszi a pénzt alig marad. Akkor jobb ha csak szobát bérelsz,több pénzed megmarad. Viszont akkor lehet jobb ha lesz egy párod aki esetleg többet keres mint te,így tud segíteni vmennyire.

Nekem is egyik barátnőm dolgozott havi 70 ezerért.Közben a párja havi 300-400 ezret vitt haza.Mondjuk ennek az volt az ára,hogy hétfőtől szombatig ment a párja dolgozni reggeltől estig.De emellett azt a 70 ezret barátnőm arra költötte amire akarta,az albit,rezsit kaját a párja fizette.Persze azért kaját barátnőm is vett.

Szóval így persze elég a 70 ezer ft-os kereslet.

De ha egyedül vagy akkor semmire se elég.

2015. máj. 31. 19:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű, mert nem tanultad meg azokat a tulajdonságokat, amik ehhez kellenek.
2015. máj. 31. 19:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát, én a helyedben külföldi szállodás munkával próbálkoznék. Esetleg ha van kint ismerős, akkor kereshetsz más jellegű munkát is, hátha befogadnak pár hétre/hónapra.

Kint azért egy kicsit jobban meglehet élni a kvalifikálatlan munkából is.

Itthon vagy vállalkozol, vagy robotolsz. Más alternatíva sajnos nincs (mérnökként mondom ezt).

2015. máj. 31. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:
jobb munkahely....szakma nélkül,hozzáértés nélkül csak a retek melók maradnak,szóval annyira ne opciózd le.csak tenni kell érte..ennyi!
2015. máj. 31. 20:22
 6/8 anonim ***** válasza:

A munkaügyin segítenek. A hátad mögött ünnepelt ügyfél leszel, ha kimondottan tudod, mi felé akarsz teperni. Nyilván a rossz kedvedet hagyd ajtón kívül, sose vezet sehová a viharos tekintet, ha meg kell értetned magad valahol. Nem nagy tanfolyamok, de ha érdekel, szereted, végigtolod, kicsit stréberszerűen is, akkor elvileg nagyon erős alapot ad a további tájékozódáshoz, és igazából ha szereted, akkor gyakorlatlanul is csinálni akarod, és leendő munkaadód is megérzi, hogy szerelemből lett az a hivatásod, ami. Természetesen ehhez keresgélni, próbálgatni kell. A hegesztéssel jártam így. Kicsit még meg is vetettem azokat, akik "erre jók csak", aztán úgy adódott, hogy lakatosnak kellett füllentenem magam kölcsönadott munkaerőként, és megszerettem magát az iparágat, olvasgatni kezdtem fémtechnológiákról, és youtube-on nézegetve a nyavalyás hegesztés alaptechnikáit, majd egyre inkább a kis fogásait is, beindult egy láncreakció: pillanatnyi szerencsémből, épp megszűnő munkaviszonnyal, utolsó fizetésből vettem egy kellemes kis hegesztőgépet, és nekiálltam gyakorolgatni.

Az történt, ami szokott: hiába nem ment sehogy se, hiába nem akart jobban menni, mivel szerettem, akartam, kerestem a megoldást, és végül csak ott kötöttem ki, hogy mestertől kell kapni a hideget-meleget, és persze a teljesen jogos leb***st, amikor nem az általa mutatott, könnyed, jól kitámasztott, mégis kellő mozgásszabadsággal végezhető, már-már pihentető testhelyzetet veszed föl, és tanult profi helyett ergya amatőrnek tűnsz újra... :)

Szerencsém volt a mesteremmel persze. Nem biztos, hogy szerencse, mert volt előtte ima is, de legalábbis ritka jól alakult vele. Nem szeretett, én se őt, sokan szerették jobban és sok csoporttárshoz viszonyult ő is derűsebben. És megtanított a pár hónaphoz képest hihetetlenül komoly szinten engem is, mint mindenkit, beleértve az igazi fekete bárányt, a reménytelen kapkodót, és a jókezű őstehetséget is, akinek az alaki hibák kivételével mindenféle váltogatta egymást...

Tudtam az elméletet, érdekelt, szerettem. Csináltam a gyakorlatot, érdekelt, szerettem. Ha valami nem volt oké, nem nyugodtam, míg stabil perfekt nem lett. Nem kell hozzá semmi. Nem kell különleges embernek lenned. Ha a feltételek (szerencsére) adottak, akkor csak csinálni kell, és persze szeretni. Érdemes tehát ezen a módon is orientálódni valami szerethető, kellőképpen összetett és erős szakma felé. Adja az Isten neked, hogy rátalálj, és jól alakuljon a sorsod! Kívánom, hogy a legnagyobb gondod az legyen, hogy hogy tudnál még többet félretenni a jövődre, arra a bizonyos "nagy tervre", amire képtelen lennél nem vágyni, hogy beteljesedhessen végre.

2015. máj. 31. 21:21
 7/8 anonim ***** válasza:

Erre én is keresem a választ már nagyon régóta....:)

Nokent neked talán még marad az az opció,hogy folszed egy tehetosebb férfi!

2015. jún. 7. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazából az az egyik legjobb kezdet, ha valaki problémájára te vagy a megoldás rendszeresen. Ez a keresett szakember szabados definíciója. Jó, ha szélesebb a látóköröd az átlagnál, és jó, ha könnyű jellem vagy. Gyakorlatilag olvasgatva megoldódik ez magától pár év alatt: kedvenc regénytípusaid (meg néha kísérletezés furábbakkal) és kedvenc önfejlesztő irodmad (és itt is kísérletezés időről-időre másfélékkel) keményen belendít ebbe az irányba, és végül te leszel, akinek keresik a társaságát és isszák a szavait.

Innen már csak némi pénzügyi és jogi képbe kerülés választ el attól, hogy vállalkozz. A pénzügyit nem árt siettetni, hogy mire összeáll a kép, a bér+maszek bevételű pénzforgalmad pluszos legyen, és legyen is jól kategorizált tartalékképzés, többek közt vállalkozásra is.

2015. jún. 7. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!