Szeretném bővíteni a szókincsemet, hogy választékosabban tudjak beszélni. Erre ez a módszer jó megoldás?
Az olvasás mellé a szinonimaszótárat is segítségül hívhatod, de tartsd észben, hogy a szinonimák között vannak olyanok nem hajszálpontosan ugyanazt jelentik, árnyalatnyi különbségek vannak.
Pl poroszkál, megy, sétál, baktat - ugyanaz a cselekvés, mégis kicsit mást jelent mindegyik.
A legjobb megoldást választottad. Mindenképp iktass be klasszikus műveket, magyar írókét is,és jó fordításokat is.
Az olvasás egyaránt fejleszti a szókincsedet, fogalmazókészségedet és a helyesírásodat is. A fiamnál is bevált, amint rákapattam a könyvekre, többet nem volt gond a nyelvtannal.
Az olvasás a legjobb módszer. Nem sznobériából, de tényleg javasolt szépirodalmat olvasni. Sajnos manapság boldog-boldogtalan könyvet ír, blogol, stb., és eléggé hígul a színvonal.
A szinoníma szótárat én csak fenntartásokkal javaslom. Ha láttad a Jóbarátoknak azt a részét, mikor Joey ajánlólevelet akar írni, hogy segítse Chandleréket, akkor tudod, miről beszélek. :)
Az olvasás a legjobb. Ezenkívül nézhetsz még olyan sorozatokat, amikben vannak olyan szereplők akik cifrán beszélnek és jó szövegük van, pl. Star Trek, Sherlock Holmes, Dr. House.
Bár ez csak egy ötlet, én magam nem szeretem a sorozatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!