Miért ilyen a világunk?
Szerintem igaz, amit írsz. A rendszerrel van a baj, ez az arcnélküli kapitalizmus.
Nem sok esélyt látok a visszafordulásra, az út a szakadékba vezet.
Régóta süllyedünk lefelé, mégsem vesszük észre, mert a legtöbben csak az orrukig látnak.
Az az igazság, hogy minden úgy van jól ahogy van. Ez viccesnek tűnhet, de így van. És az, hogy sza*nak tűnik, már arra hívja fel a figyelmed, hogy másfelé fordítsd a figyelmed, a polaritáson, az anyagon túl. A tömegek sohasem fognak "megvilágosodni", mindig csak az egyének, de a tömegből kell kinőni. A legnagyobb sötétségben születik a fény. Ajánlok egy irodalmat, alapos tanulmányozásra.
Thorwald Dethlefsen: A sors mint esély
Maskor is ugyanez volt a helyzet, es most is ugyanaz, es ez reszben az ember kapzsisagabol, reszben onzosegebol es versenyzesi osztonebol ered, sokan vannak a te elmeleteddel, de sajnos penz nelkul nem lehet osszetartani egy vilagot... kell egy ertek ami alapjan az emberek cserelhetnek anyagi javakat, mert nem elhetsz meg egyedul.
Az elet lehet hogy kisse elcseszett es ez szerintem is igaz hogy az ember elobb-utobb tul magasra epiti a tornyot, elhagyva egy par fontos oszlopot es evvel visszaesik egy bizonyos pontig.
Ha peldaul a katonasag tamado fegyverei meg jobban tulnovik a vedo felszerelest...
Ilyen az ember, es barmilyen eloleny ami letezik. Persze vannak kivetelek, de egy faj akkor eli tul a vilagot, ha onzo es az osszetartas erdekeben cselekedik.
Ami az allommunkad illeti, a normal munkad mellett, meg hobbibol csinalhatsz ilyesmiket.Vallasz egy konyu munkat amelyik jol keres, es csak annyira kuzdj a penzert, amig a megelhetesig eleg van.Igy leszel a legboldogabb...
"Egyre gyakrabban mondom azt magamban, hogy bárcsak háború lenne és elpusztulna minden."
Érdekes, engem annál, hogy minden a pénz körül forog, sokkal jobban zavar, hogy elszaporodtak az ilyen emberek, mint te, akik képesek lennének mindenkit legyilkolni csak azért, mert ők nem találják a helyüket a világban. Na ez a gáz, nem pedig az, hogy pénzért még nőt is lehet venni. Azt ugyanis mindig is lehetett.
Én is hasonlóan éreztem a világgal kapcsolatban, ráadásul nekem nincs szakmám, esélyem sincs, hogy munkát találjak és pont télen fogok utcára kerülni úgy, hogy nincs is hova mennem. Mindent el fogok veszíteni, de mégsem érdekel, hogy milyen a világ, mert úgysem változtathatunk rajta.
A világ dolgai miatt idegeskedjen a világ. A holtakkal foglalkozzanak a holtak. Engem is sokszor kihasználtak és eltapostak a természetem miatt, meg a mai napig lúzernek tartanak, amiért segítek és együttérzek másokkal. Ezen a dolgon felül kell emelkedni, nincs más megoldás.
Ne azzal törődj, hogy mások milyenek, hanem azzal, hogy te milyen vagy. Nem az számít, mennyire mocskos a világ, csak az számít, hogy minket ne tudjon bemocskolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!