3. baba vállalása? Nagyon vágyunk a férjemmel harmadik gyerekre, úgy érezzük ha hárman lennének, akkor lenne kerek a világunk, DE:
Jobb állást keresnék, tanulnék és ha több lábon állunk akkor vállalnám csak be a harmadikat.
Kevésnek találom a pénzt, főleg ha faluban laktok kell autó meg mondjuk spórolási lehetőség sincs annyi, ha csak egy méregdrága abc van.
Ennyi pénz szerintem két gyerekkel is épp hogy elég, de egy 3.-kal nagyon sok mindenről kellene lemondani, azért azt is számold bele pl.: öt főre mennyi egy program, ha valahova elmentek, színház, állatkert, mozi, kirándulás, jobb esetben az élet nem csak arról szól (kellene, hogy szóljon), hogy megvesszük a ruhát, ételt és ezzel kifújt, úgyhogy nem egészen a jogsi kifizetése lesz a legnagyobb gond.
De csináljatok költségvetést, mennyi megy el egy hónapban, mennyit tudtok félretenni, mennyibe kerülne a következő gyerekkel, milyen plusz kedvezmény lenne esetleg, stb., aztán ezek alapján döntsetek.
Köszönöm a válaszokat!Nyilván nem a kommentek függvényében fogunk dönteni, csak kíváncsi vagyok, ki-hogy dönt.Hitelünk van még 10 évig, de ettől függetlenül be tudjuk osztani a pénzt.Ha mindent kifizetünk, akkor 4őnkre szokott maradni kb. 140-150ezer ft. egy hónapra.
És rettentően vágyunk rá, tiszta szívből, már a gyerekeknek is felhoztuk, és örülnének. A nagyok 6 és 4 évesek.Én nem szeretnék főállású anya lenni majd, hacsak nem úgy hozza a sors.
Mindenesetre tényleg köszönöm, hogy írtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!