Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent valójában a nagy...

Doncito kérdése:

Mit jelent valójában a nagy tudásszomj?

Figyelt kérdés
Úgy értem, mi lehet valójában a háttere ennek? Intelligencia, az ami kiváltja? Vagy esetleg semmi köze hozzá? Együtt jár a kételkedéssel, amely újabb és újabb kérdéseket szül? A kételkedés (ha leszámítjuk a paranoid viselkedési formákat) bármilyen témában egyenlő a növekvő értelemmel, vagy nincs összefüggés?

2015. máj. 24. 14:26
 1/2 schocko ***** válasza:
100%
Az intelligencia növekedésével nő a tudásszomj is, mert az intelligens embernek egyszerűen szüksége van a szellemi táplálékra...persze ugyanolyan gyorsan meg is ununk dolgokat...a kételkedés nem játszik túl nagy szerepet, mert fontosabb a megismerés, mint a "leleplezés"...
2015. máj. 24. 14:34
 2/2 Tactical válasza:

Én nem tartom magas kiemelkedően okos embernek, de ha hallok vagy tanítanak valamit (főként elméleti, tudományos vonatkozásút), szinte késztetést érzek rá, hogy az eredményt más, egyedi úton érjem el, mert nem hiszem el, hogy az ismertetett eljárás a legjobb. :)

Egy pontból nézve én magam is tudom, hogy ez ostobaság, de ez van.

2015. máj. 28. 16:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!