Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetemisták, akik beszólnak...

Egyetemisták, akik beszólnak az érettségizőknek! Ti annak idején menyit tanultatok az érettségire?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom az interneten, hogy az egyetemisták mondják a most érettségizőknek, hogy a vizsgaidőszakban majd 3x ennyit kell megtanulni. Nem is mondom, hogy nem, de ti mennyit tanultatok az érettségire?
2015. máj. 16. 19:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
44%
Nem szoktam beszólni senkinek. Minden időszaknak megvan a maga nehézsége, legyen az érettségi vagy vizsgaidőszak. Azt azonban nem bírom, mikor azon poénkodnak, hogy jó, ha a kettes meglesz..., érettségin...
2015. máj. 16. 20:43
 22/29 anonim ***** válasza:
79%
Ne aggódj kérdező mindenki ugyanúgy be volt fosva mikor 8 órakor helyet foglaltak a székben, és ugyanúgy izgultak előtte este, csak ugye utólag minden könnyebb
2015. máj. 16. 20:46
 23/29 A kérdező kommentje:

Igen, ez igaz.

Az tényleg gáz, aki a kettesért megy, ha jól emlékszem, az 20 pont.

2015. máj. 16. 20:56
 24/29 anonim ***** válasza:
50%

ha nem felvételizik máshova, akkor minek erőlködjön?

Érettségi jegyeknek csakis a felvételi pontszámnál van értelme. Ami munka érettségit követel meg, az nem nézi hogy 2es, vagy 5ös, csak azt, hogy megvan e vagy nincs.

Okj-s szakmák java részénél sem nézik a jegyet.

2015. máj. 16. 22:25
 25/29 A kérdező kommentje:
Hát nekem pl. nem kellett a matek sehova soha, mégis cikinek érzem, hogy csak 4-es lett.
2015. máj. 16. 22:32
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Emeltre kellett 3 hét, a többi tárgy 1-2 délután.

80%+-ra érettségiztem mindenből, matekot kivéve.Az csak 4-es lett.

2015. máj. 17. 00:30
 27/29 A kérdező kommentje:
Most, hogy mondod, nekem 2 emeltem van, lehet azért emlékszem sok tanulásra, bár az egyikre nem sokat készültem, mert az idegennyelv. Gondoltam, nem most tanulom meg. Magyarból emelteztem, ott voltak tételek irodalomból meg myelvtanból is.
2015. máj. 17. 07:18
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem szoktam beszólni az érettségizőknek. Én például csak középszinten szóbeliztem mindenből, viszont két hétig készültem a szóbelire úgy, hogy reggeltől késő délutánig tanultam. Ebből a két hétből a legtöbb időt a nyelvtan, az irodalom, valamint a történelem vette el. Angolra nem tanultam semmit, mivel tudtam, hogy bármelyik szóbeli témáról el tudok beszélgetni, valamint a tanárunk az írásbeli érettségi után kezdődő szünetben tartott plusz olyan órákat, ahol a szóbeli tételeket beszélte át azokkal, akik megjelentek (mindössze ketten vettük a fáradtságot az egész osztályból, hogy elmenjünk). Informatikára pedig 1 napot szántam, mivel nagyon utáltam.

Az írásbelire én sem készültem semmit, egyedül a történelemhez vettem egy segédkönyvet, ahol az írásbelin előkerülő témakörök voltak kidolgozva, és azt olvasgattam néha.

Számomra nem szépült meg utólag az érettségi. Írásbeli előtt nagyon izgultam, és szóbelire is keményen tanultam mind a magyarra, mind pedig a törire. Végül minden tárgyam 5-ös lett, egyedül az infó lett 4-es.

Itt egyetemen tényleg sokkal többet kell tanulni, néha akár egyetlen vizsgára is, viszont ehhez is hozzá lehet szokni, csak bele kell csöppenni ebbe a világba. De ezen még ne aggódj, majd ennek is eljön az ideje. :)

2015. máj. 17. 17:22
 29/29 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm az alapos választ. Nem aggódom, egyetemista vagyok, a volt osztálytársaim viselkedését tartom fellengzősnek. Mondjuk visszagondolva már első évesként is nagy volt a szájuk a gimisekkel.
2015. máj. 17. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!