Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetemisták, akik beszólnak...

Egyetemisták, akik beszólnak az érettségizőknek! Ti annak idején menyit tanultatok az érettségire?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt látom az interneten, hogy az egyetemisták mondják a most érettségizőknek, hogy a vizsgaidőszakban majd 3x ennyit kell megtanulni. Nem is mondom, hogy nem, de ti mennyit tanultatok az érettségire?
2015. máj. 16. 19:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
66%
Ugyanúgy tövig rágták a kezüket, mint a most érettségizők. Meg rinyáltak és sajnáltatták magukat.
2015. máj. 16. 19:50
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen, más világ. Ugyanúgy más világ mint az érettségi meg az egyetemi vizsgák. Úgyhogy most magadnak mondtál ellent... Ha érettségizik, akkor minek izguljon a vizsgákon? Ha BA-s BSC-s valaki, minek gondolkozzon a PhD-n? Ugyanaz a párhuzam. Csak igenis szeretik az emberek úgy gondolni, hogy ők jobban másnál, és mindenki mást le kell szólni aki nem tanul olyan nehezet mint ők.

Ez ugyanolyan mint amikor alsóban mondták nekünk a tanárok, hogy mi lesz velünk felsőben, ott sokkal többet kell tanulni. Már akkor hülyeségnek gondoltam. Mi lenne? Akkor alsós voltam, alsós dolgokat tanultam. Ha felsős leszek meg majd felsős dolgokat tanulok. Mindennek megvan az ideje. Már akkor nem értettem az elvileg felnőtt emberek gondolkodásmódját, és azóta sem sikerült megértenem....

És mondom mindezt úgy, hogy egyetemet végeztem, és nem bölcsész szakot.

2015. máj. 16. 19:52
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségire szinte semmit nem tanultam, kivéve a németet, mivel azt 9-ben előrehozottan tettem le és emiatt meg kellett rá tanulnom a 4 évi anyagot. Egyetemen egy vizsgámra heteket, van hogy több, mint egy hónapot kell tanulnom.

Nekem akkor is és most is valahol érthetetlen volt, hogy miért félnek ennyire az érettségitől, volt olyan osztálytársam, aki nyugtatózta magát, annyira rettegett. De ennek ellenére nem szólok be emiatt senkinek, soha nem is tettem. Van akinek az érettségi is nehéz, na meg mivel ismeretlen, nem tudják hogy mire számítsanak, félnek. Amikor túl lesznek rajta, majd úgyis megkönnyebbülnek hogy na, ezért is kár volt parázni. :)

2015. máj. 16. 19:53
 14/29 A kérdező kommentje:

"Akkor alsós voltam, alsós dolgokat tanultam. Ha felsős leszek meg majd felsős dolgokat tanulok. Mindennek megvan az ideje."

Ezzel egyetértek. Mondjuk az is tény, hogy amikor érettségiztünk, az egyik srác akkor írt nekem (előző nap), hogy ez meg ez a lecke egyáltalán melyik töri könyvben van... Szóval lehet, hogy én vagyok az izgulós, aki minden tantárgyra úgy 2-3 napig tanult, és előtte lévő nap már csak átolvasta.

2015. máj. 16. 19:55
 15/29 anonim ***** válasza:
Valóban ezerszer nehezebbek az egyetemi vizsgák, össze sem lehet hasonlítani. Az érettségi csak annak nem sikerül, aki teljesen hülye, vagy egyáltalán nem érdekli. De még azokat is átrugdossák. Nem szeretem, mikor az egyetemisták a vizsgáikra panaszkodnak, hiába tudom, milyen nehezek, de az sokkal idegesítőbb, mikor a kis kamasz gyerekek gyakorlatilag az öngyilkosságot fontolgatják egy egyszerű magyar érettségi miatt. Ha a sok rinyálás, meg bulikázás, fészbukozás és a dogákon puskázás helyett egy kicsit tanulnának, akkor semmi gondjuk nem lenne az érettségivel.
2015. máj. 16. 19:58
 16/29 anonim ***** válasza:
Tanulni nem tanultam konkrétan semennyit. Előtte 4 éven át az volt a dolgom, hogy tanuljak, és ezt meg is tettem, úgyhogy nem volt szükség rá, hogy mindent az érettségi előtt próbáljak egyszerre megtanulni. Elég volt átnéznem azokat a részeket, amikre már kevésbé emlékeztem.
2015. máj. 16. 20:09
 17/29 A kérdező kommentje:
Öngyilkosságot nem tudom, ki fontolgat. Én továbbra sem állítom, hogy az érettségi egy szinten van az egyetemmel, és az igaz, hogy a hülye is átmegy rajta, de nem mindenki ugyanolyan eredménnyel, illetve átmegy, csak épp TANUL ELŐTTE. Azzal értek egyet, aki azt mondta, hogy mindenki a korának megfelelő dolgokat tanul, ez így logikus.
2015. máj. 16. 20:10
 18/29 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és hozzáteszem, hogy én az egyetemen is így csináltam, szorgalmi időszakban végig tanultam, nem lógtam el az órákat, így a vizsgaidőszakaim egyáltalán nem voltak stresszesek. Ráadásul azt tanultam, ami érdekelt, szívesen foglalkoztam vele, úgyhogy még könnyebb volt.
2015. máj. 16. 20:11
 19/29 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
Arra ne emlékszem, hogy a rendfes érettségire mennyit tanultam, de azt tudom, hogy egy évvel később újra írtam a matek érettségit mert elsőre elszúrtam. Egy év kihagyással 3 nap alatt lazán megtanultam a 4 éves anyagot úgy, hogy 78 pontosra írtam meg.
2015. máj. 16. 20:16
 20/29 A kérdező kommentje:
Hát de matek mondjuk az pont olyan, amit év közben kell megérteni, hacsak valaki nem emeltezik, nem nagyon vannak tételek. Arra én se sokat készültem, csak átnéztem a feladattípusokat, pedig nem voltam agytröszt matekból.
2015. máj. 16. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!