Egyetemisták, akik beszólnak az érettségizőknek! Ti annak idején menyit tanultatok az érettségire?
Igen, más világ. Ugyanúgy más világ mint az érettségi meg az egyetemi vizsgák. Úgyhogy most magadnak mondtál ellent... Ha érettségizik, akkor minek izguljon a vizsgákon? Ha BA-s BSC-s valaki, minek gondolkozzon a PhD-n? Ugyanaz a párhuzam. Csak igenis szeretik az emberek úgy gondolni, hogy ők jobban másnál, és mindenki mást le kell szólni aki nem tanul olyan nehezet mint ők.
Ez ugyanolyan mint amikor alsóban mondták nekünk a tanárok, hogy mi lesz velünk felsőben, ott sokkal többet kell tanulni. Már akkor hülyeségnek gondoltam. Mi lenne? Akkor alsós voltam, alsós dolgokat tanultam. Ha felsős leszek meg majd felsős dolgokat tanulok. Mindennek megvan az ideje. Már akkor nem értettem az elvileg felnőtt emberek gondolkodásmódját, és azóta sem sikerült megértenem....
És mondom mindezt úgy, hogy egyetemet végeztem, és nem bölcsész szakot.
Az érettségire szinte semmit nem tanultam, kivéve a németet, mivel azt 9-ben előrehozottan tettem le és emiatt meg kellett rá tanulnom a 4 évi anyagot. Egyetemen egy vizsgámra heteket, van hogy több, mint egy hónapot kell tanulnom.
Nekem akkor is és most is valahol érthetetlen volt, hogy miért félnek ennyire az érettségitől, volt olyan osztálytársam, aki nyugtatózta magát, annyira rettegett. De ennek ellenére nem szólok be emiatt senkinek, soha nem is tettem. Van akinek az érettségi is nehéz, na meg mivel ismeretlen, nem tudják hogy mire számítsanak, félnek. Amikor túl lesznek rajta, majd úgyis megkönnyebbülnek hogy na, ezért is kár volt parázni. :)
"Akkor alsós voltam, alsós dolgokat tanultam. Ha felsős leszek meg majd felsős dolgokat tanulok. Mindennek megvan az ideje."
Ezzel egyetértek. Mondjuk az is tény, hogy amikor érettségiztünk, az egyik srác akkor írt nekem (előző nap), hogy ez meg ez a lecke egyáltalán melyik töri könyvben van... Szóval lehet, hogy én vagyok az izgulós, aki minden tantárgyra úgy 2-3 napig tanult, és előtte lévő nap már csak átolvasta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!