Miért van az, hogy akik értenek a matematikához, azok másokkal lenézőek, bunkók?
Nem hiszem, hogy bunkók lennének. Elég sokat jártam matektáborba, matek tagozatos voltam, láttam profot és tehetséges ifjoncot eleget, a zömük nem volt bunkó.
De nyilván akad köztük olyan is. Semmi alapja nincs rá, főleg, ha ő mondjuk helyesírásból rossz vagy nem tud motort szerelni, amit egy lenézett másik mondjuk igen...
Aki tényleg okos és értelmes, az tudja, hogy ostobaság emiatt lenézni valakit. Én fontosnak tartom a logikus gondolkodást (a deriválás és a logaritmus nem érdekel), de van, ami még fontosabb egy embernél...
Lehet, hogy csak peched van, hogy pont ilyen embereket fogtál ki, de nyilván a matekhoz értőkre is igaz az, ami mindenki másra is: vannak köztük bunkók, beképzeltek, nagyképűek, stb. Mint az emberek között általában.
Én reálos (fizikus) végzettségű vagyok, és egyáltalán nem tapasztalom azt, amit írsz. De azt igen, hogy manapság sajnos egyre nagyobb "divat" lett hülyének lenni matekból. Egyesek szinte kérkednek azzal, hogy ők nem értenek a matematikához, és egyfajta cinkos összetartozást éreznek azokkal, akik szintén ilyenek. Még rádióban, televízióban is gyakran hallani, hogy valaki a saját gyenge képességeire hivatkozik, amikor időt kér ahhoz, hogy kivonja fejben pl. a 84-ből a 37-et. A többiek meg virtuálisan veregetik a vállát, hogy hát "ne kérj elnézést, pajtás, tudjuk, miről beszélsz". Mintha az ilyen alap matek nem tartozna ugyanúgy hozzá az alapműveltséghez, mint az, hogy legalább az első versszakát ismerem a Himnusznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!