Betegesen spórolós vagyok?
Nemrég kezdtem dolgozni, azóta mindenre sajnálom a pénzt.
Havonta simán marad 20-40 ezer a zsebemben miután mindent befizettem, mégis betegesen spórolok.
Előtte ha volt pénzem, költöttem, és ennyi.
Most meg még a tusfürdővel is spórolok (korábban nagy mennyiséget használtam el zuhanyzáskor, mert miért ne), csak hogy ne kelljen olyan gyakran pénzt kiadni.
Ez mennyire beteges?
L
Ez semennyire sem beteges, ez normális.
Amíg a szülők adják a pénzt, az olyan semmi gátat nem szab, míg elkezd valaki dolgozni akkor már kialakul egy olyan, hogy én dolgozok érte, jobb lenne jobban vigyázni rá.
Azért az ész nélküli spórolás sem értelmes dolog. Oké hogy nem kell 2 kézzel elszórni az utolsó fillért is, de a mai világban annak se sok értelme van, hogy valaki évekig csak gyűjtöget, vegetál és a fél élete elrepül.
De alapvetően tény, hogy ha az ember maga keresi a pénzt, akkor sokkal jobban félre is teszi. Havi 20-40 ezer meg még nem is összeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!