Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érez a legtöbb ember...

Miért érez a legtöbb ember kényszert arra, hogy elítélje a pedofíliát?

Figyelt kérdés
Nem a gyerekmolesztálásról beszélek vagy erőszakról, hanem a gyerekekhez vonzódásról. Az egy betegség. Parafília. Miért kellene elítélni egy betegséget, beteg embereket? Miért nem gondolkoznak ezen az emberek, mielőtt megnyilvánulnak? Rengetegszer tapasztalom, hogy kényszeresen odaírják, hogy "én is gyűlölöm a pedofilokat". Talán attól félnek, hogy ha nem írják oda, akkor őket is meghurcolják?

2015. ápr. 24. 15:52
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
83%

Érdekes kérdés. Egy bizonyos (nem magyar fórumon) volt egy felhasználó, aki leírta az ezzel kapcsolatos élményeit. Sosem molesztált senkit, de mivel ilyen irányú gondolatai voltak, orvosi segítséget kért, ahol közölték vele, hogy menjen haza. Majd ha gyerekeket molesztál, akkor lecsukják, de addig nem csinálnak semmit.

Ebben csak azt nem értem, hogy ez miben különbözik pl. az öngyilkos gondolatoktól, másokkal szembeni gyilkos gondolatoktól, stb. Láthatóan nagyon bántotta, az életét teljesen tönkretette, de amikor ő maga kért segítséget, akkor mindenki elhajtotta, mert a kezelés senkit nem érdekel, csak ki akarják várni, amíg tényleges bűncselekményt követ el, mert akkor mehet börtönbe.

Nem értem amúgy, hogy ez kinek jó. Persze, lehet köpködni, meg akasztásról beszélni, de A, az esetlegesen molesztált gyerekeken az krvára nem segít és B, az olyanokon sem, akik TUDJÁK, hogy betegek, tudják, hogy valami nem okés velük, de segítséget sehol nem kapnak. Akkor? A saját morális felsőbbrendűségi érzéseinket hízlaltuk és ennyi? Csodás.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a "hát beteg" jó kifogás bűncselekményekre. Charles Manson sem normális, aztán mégsem sajnáljuk. Viszont ez nem azt jelenti, hogy nem szabad beszélni arról, hogy milyen pszichológiai problémák okozzák ezt és hogy azt hogyan lehet kezelni. Mert elvileg az lenne a lényeges, hogy MEGELŐZZÜK a bajt, nem az, hogy utólag háborogjunk, nem?

2015. ápr. 24. 16:59
 22/39 anonim ***** válasza:
74%
Olyan marhaságokat meg ne beszéljünk már, hogy akinek pszichológiai problémái vannak, az nem tudhatja, hogy beteg.Főleg, hogy az ő állapotuk is hullámozhat elég jelentősen.
2015. ápr. 24. 17:01
 23/39 A kérdező kommentje:
Igen, 21-es, pontosan így van. Társadalmi trend fröcsögni a pedofilokra, de a segítségnyújtás ahhoz, hogy veszélytelenül éljenek, az már nem annyira trendi. A megelőzés, gyógyítás, terápia lehetőségei nincsenek a köztudatban, a félelemkeltés annál inkább. Miért forduljon egy pedofil orvoshoz, ha úgy érzi, hogy még az orvostól is félnie kell?
2015. ápr. 24. 17:04
 24/39 A kérdező kommentje:
Az emberek semmit sem tudnak arról, hogy hogyan "lesznek" a pedofilok, csak legfeljebb valami homályos és téves elképzeléseik vannak. Így olyanról, hogy megelőzés, nem is beszélhetünk. Pedig a jövő pedofiljai a ma aranyos és romlatlan kisgyermekei közül fognak kikerülni.
2015. ápr. 24. 17:06
 25/39 anonim ***** válasza:
18%

"A pedofilok nem közveszélyesek, ez tévhit."

Hazabeszélsz?

2015. ápr. 24. 18:09
 26/39 anonim ***** válasza:
26%

Én 2 pedofillal is találkoztam 10 éves koromig, egyik sem volt ma született bárány.

Mai napig hányinger és sikítási kényszert érzek, amikor eszembe jut, hogy az én lányom/fiam egy ilyen karmai közé kerül. MÉG nem csinált semmit, de mi van, ha egyszer elkezdni? Elvégre egyik ismert pedofilnak is én voltam az első, akit meg mert érinteni helytelenül.

Talán a félelem szüli, hogy legközelebb az ő gyerekeit találja meg egy ilyen beteges mocsadék.

És bocs, én is előítéletes vagyok: kasztrálni és főbe lőni őket.

2015. ápr. 24. 18:16
 27/39 anonim ***** válasza:
19%
Olvastam nemrég egy pedofil és egy kislány kapcsolatáról szóló könyvet, aki igaz történet alapján volt megírva. Ugyanis az írónő írta le az élettörténetét. A kölcsönösség meg volt a kapcsolatukban, de azért mégis olyan egyirányúnak éreztem. Elég beteges viselkedés a pedofília szerintem. Már csak azért is mert egy felnőtt 40 éves ember nagyon nincs szellemileg egy szinten egy 9-10 éves gyerekkel. És a testi egyenlőség, érettségről nem is beszélve. Péter a történet "főHŐSe" is azért vonzódott a kislányhoz, mert alapból gyerekes jellem volt. Ilyen okból kifolyólag sem értek egyet ezzel a betegséggel, de azt megértem hogy vannak olyan felnőttek akik képtelenek felnőni. És az még az elképesztő hogy a férfi és a lány évekig folytatták a kapcsolatukat úgy, hogy senki sem tudott róluk, még csak nem is sejtették a szülők sem.
2015. ápr. 24. 22:59
 28/39 hugyosgalacsin ***** válasza:
15%
mert olyan abnormális viselkedési forma mint az azonos neműekhez való vonzódás
2015. ápr. 25. 00:03
 29/39 anonim ***** válasza:
30%

"Nem a gyerekmolesztálásról beszélek vagy erőszakról, hanem a gyerekekhez vonzódásról."

Kérdező Te egy álomvilágban élsz. Komolyan azt hiszed hogy a pedofilok megmaradnak így szellemi síkon? Az ilyen aberáltak nem bírják ki, hogy ne éljék ki a beteges vágyaikat. Előbb vagy utóbb találnak maguknak célpontot sajnos. Olyanok mint a szatírok. Azok sem elégednek meg a képzelgéssel. Pofátlan módon mások előtt nyúlkálnak magukhoz, ezzel esetlegesen törést okozva másokban...Az undorító pedofilok szintén. Egy gyermek fejlődésében tehetnek kárt, visszafordíthatatlan dolgokat. Na ezért utálja őket mindenki, és voksol a fejbe lövésre, mert abnormálisak, és nem fogják visszafojtani a vágyaikat csak azért mert jobbak akarnak lenni. Ez mind csak ábránd, mesebeszéd. Vagy esetleg van ezerből 1 ilyen. Most előhalásztál egy ilyen sztorit a meg nem értett pedofilról (brühühü) és azt gondolod mind ilyenek. Hát egy frászt!

2015. ápr. 25. 19:05
 30/39 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó, te pont azt csinálod, amit pár vélasszal fentebb leírtam; utólag habzik a szád, de azt nem fogod fel ép ésszel, hogy esetleg meg lehetne keresni a dolgok OKÁT. Oh, nem. Mert a bosszú, meg habzó pofa fontosabb, mint a megelőzés. Az tényleg sokat segít a gyerekeken. Igen. Mert hát ha esetleg meg lehetne előzni a bajt, akkor nem fitogtathatod a felsőbbrendűségedet.
2015. ápr. 25. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!