Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érez a legtöbb ember...

Miért érez a legtöbb ember kényszert arra, hogy elítélje a pedofíliát?

Figyelt kérdés
Nem a gyerekmolesztálásról beszélek vagy erőszakról, hanem a gyerekekhez vonzódásról. Az egy betegség. Parafília. Miért kellene elítélni egy betegséget, beteg embereket? Miért nem gondolkoznak ezen az emberek, mielőtt megnyilvánulnak? Rengetegszer tapasztalom, hogy kényszeresen odaírják, hogy "én is gyűlölöm a pedofilokat". Talán attól félnek, hogy ha nem írják oda, akkor őket is meghurcolják?

2015. ápr. 24. 15:52
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
57%
En nem itelem el, de mindenkepp kenyszerkezelni kellene, ha magatol nem emgz es kiderul. Ha mar betegseg, nem? kulonben elsore az ugrott be es elirom, lehet prmitiven hangyk, hogy golyot neki!
2015. ápr. 24. 16:25
 12/39 A kérdező kommentje:
Na, épp erről beszélek. Miért ez ugrik be? Tömegpszichózis?
2015. ápr. 24. 16:26
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

Empátia löket a gyerekek felé. Erős védelmezési reakció.

Senki nem akarja, hogy akár csak elméletben baja legyen a gyerekeknek.

2015. ápr. 24. 16:30
 14/39 A kérdező kommentje:
A gyerekek iránti empátia ezt nem magyarázza eléggé, mivel olyan helyzetekben is megnyilvánul az elítélés, gyűlölet, amikor gyerekek egyáltalán nem forognak veszélyben. Akut félelem generálhat indulatot, azt elismerem, de a gyűlöletesség egy tanult folyamat. És semmi értelme nincs.
2015. ápr. 24. 16:40
 15/39 anonim ***** válasza:
38%

egy mentális betegségben szenvedő ember nem ismeri fel a saját betegségét, teljesen normálisnak tartja azt, pl, ha valaki kiscicákról hallucinál, hiába próbálja őt meggyőzni róla egy egészséges ember, hogy nincsenek ott, a beteg ember nem fogja elhinni, sőt, még a másikat nézi hülyének

egy egészséges ember hiába próbálja meg neked elmagyarázni, hogy ez miért rossz, te nem fogod fel, mert szerinted ez úgy jó, ahogy van

2015. ápr. 24. 16:46
 16/39 A kérdező kommentje:
Én nem arról beszélek, hogy valami jó vagy rossz, hanem a gyúlöletről, elítélésről. Az még soha semmin nem javított, csak rontott.
2015. ápr. 24. 16:48
 17/39 A kérdező kommentje:
És még kontraproduktív is.
2015. ápr. 24. 16:53
 18/39 anonim ***** válasza:
27%
A pedofilok addig nem közveszélyesek, amíg nem él a közeli családban egy kiskorú gyermek. A sajátjuk, vagy öcsié, hugié stb. Egy barátnőm szociális területen dolgozik, hàt tudnék mesélni... Értem én, hogy van olyan pedofil, aki nem támad gyerekekre, de sokan igen. Eszemben sincs sajnálni őket. A szocio illetve pszichopatát se sajnálom, csak mert "Jajj beteg szegény", pedig azok se mind gyilkosok. Vagy az se baj, ha azok? Sajnáljuk, mert beteg? Bullshit
2015. ápr. 24. 16:54
 19/39 A kérdező kommentje:
Timccss, olvasás! Nem sajnálatról beszéltem!
2015. ápr. 24. 16:55
 20/39 A kérdező kommentje:
Egyébként rengeteg pedofil közeli családjában él kiskorú gyermek, akiknek egyetlen haja szála sem görbül.
2015. ápr. 24. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!