Ti hogy véditek a környezeteteket?
Valóban tesztek valamit, vagy csak vélelmezitek a saját lelkiismeretetek védelmében a környezet védelmét?
Komoly válaszokat várok!
Sose érdekelt a környezetvédelem..
Mindig eldobom az utcán az energia italos dobozokat,meg minden mást is.
-Nem szemetelek
-Leginkább gyalog és tömegközlekedéssel járok
-Újrahasznosított dolgokat részesítem előnyben
Nehéz tenni mondjuk... Pedig én lokális szinten gondolkozom, tehát a saját lakóhelyemért szeretnék tenni, nem a Földet megmenteni.
Ha lenne autóm is igyekeznék csak indokolt esetben használni. Hiába egyre modernebbek az autók, egyre jobb katalizátorral, azért egy dugó szennyez. Nem jó se a járműveken utazóknak, se a gyalogosoknak, se az ott lakóknak. Ha kevesebb autó van, amik ráadásul egyenletesen mennek (nincs fékez gyorsít fékez gyorsít fékez gyorsít) akkor azért jobb a helyzet.
A szemetelés az vizuális környezetszennyezés egy városon belül, de azért igyekszem kerülni.
Igyekszem kevésbé herdálni és kevesebb háztartási szemetet termelni. A nejlonzacskókba egyébként biztos kerül még egyszer szendvics, gyümölcs, akár abban rakunk be valamit a mélyhűtőbe. A lehetőségekhez képest nem annyira túlcsomagolt dolgokat veszünk, egy példa: sajtból alapvetően a nagy "tömböt" szeretjük, nem a szeletenként csomagolt tízórainak valót. Olyanok vagyunk, akik a ruhákat nagyon sokáig hordják.
Kertesházban komposztálnék, csapadékvizet gyűjtenék.
Egyébként nagyon sok múlik a fűtésen is! Még manapság is jelentős arányban felelős a levegőszennyezésért a fűtés.
A mi társasházunk már rég átállt gázkazánra széntüzelésűről (jó rég...). Pár éve hőszigetelték a házat, a legtöbb lakó ablakot cserélt már.
Ha kertesházam lesz, vagy modern fatüzelésű kályhám lesz - esetleg leválasztóval, ha addigra megfizethetőek és elterjedtek lesznek -, de gondolkozom a passzívházban is.
De a mi, de akár a jövő generációk egészségét befolyásoló döntéseket feljebb hozzák meg!
A közlekedési társaság vesz-e új autóbuszokat, azokat karbantartja-e.
Építenek-e elegendő és korszerű szennyvíztisztítót.
Beépítenek-e a "szélcsatornába" egy hatalmas irodaházat, vagy odafigyelnek erre.
Építenek-e zajvédőfalat, ahol lehetséges.
Az üzemek betartják-e az előírásokat, sőt, ezen túlmenően, a legmodernebb technológiákat alkalmazzák-e.
Nekem elsőnek az autóhasználat, másodiknak a fűtés jut eszembe, amiért szerintem tényleg tenni tud egy ember. Meg esetleg a szemét. Rengeteg szemét kerül hulladékégetőkbe, meg ami szerintem rosszabb, hulladéklerakókba. Köztük sok zöldhulladék, komposztálható hulladék, amiből hasznosabb anyag is lehetne.
6. vagyok
Nem vezetek, az még hozzátartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!