Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogy véditek a környezetete...

Ti hogy véditek a környezeteteket?

Figyelt kérdés

Valóban tesztek valamit, vagy csak vélelmezitek a saját lelkiismeretetek védelmében a környezet védelmét?

Komoly válaszokat várok!

2015. ápr. 24. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Eszem hódot!
2015. ápr. 24. 16:03
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Sose érdekelt a környezetvédelem..

Mindig eldobom az utcán az energia italos dobozokat,meg minden mást is.

2015. ápr. 24. 16:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Az utcán nem dobok el semmi olyat, ami nem bomlik le.
2015. ápr. 24. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:

-Nem szemetelek

-Leginkább gyalog és tömegközlekedéssel járok

-Újrahasznosított dolgokat részesítem előnyben

2015. ápr. 24. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Nehéz tenni mondjuk... Pedig én lokális szinten gondolkozom, tehát a saját lakóhelyemért szeretnék tenni, nem a Földet megmenteni.

Ha lenne autóm is igyekeznék csak indokolt esetben használni. Hiába egyre modernebbek az autók, egyre jobb katalizátorral, azért egy dugó szennyez. Nem jó se a járműveken utazóknak, se a gyalogosoknak, se az ott lakóknak. Ha kevesebb autó van, amik ráadásul egyenletesen mennek (nincs fékez gyorsít fékez gyorsít fékez gyorsít) akkor azért jobb a helyzet.

A szemetelés az vizuális környezetszennyezés egy városon belül, de azért igyekszem kerülni.

Igyekszem kevésbé herdálni és kevesebb háztartási szemetet termelni. A nejlonzacskókba egyébként biztos kerül még egyszer szendvics, gyümölcs, akár abban rakunk be valamit a mélyhűtőbe. A lehetőségekhez képest nem annyira túlcsomagolt dolgokat veszünk, egy példa: sajtból alapvetően a nagy "tömböt" szeretjük, nem a szeletenként csomagolt tízórainak valót. Olyanok vagyunk, akik a ruhákat nagyon sokáig hordják.

Kertesházban komposztálnék, csapadékvizet gyűjtenék.

Egyébként nagyon sok múlik a fűtésen is! Még manapság is jelentős arányban felelős a levegőszennyezésért a fűtés.

A mi társasházunk már rég átállt gázkazánra széntüzelésűről (jó rég...). Pár éve hőszigetelték a házat, a legtöbb lakó ablakot cserélt már.

Ha kertesházam lesz, vagy modern fatüzelésű kályhám lesz - esetleg leválasztóval, ha addigra megfizethetőek és elterjedtek lesznek -, de gondolkozom a passzívházban is.

De a mi, de akár a jövő generációk egészségét befolyásoló döntéseket feljebb hozzák meg!

A közlekedési társaság vesz-e új autóbuszokat, azokat karbantartja-e.

Építenek-e elegendő és korszerű szennyvíztisztítót.

Beépítenek-e a "szélcsatornába" egy hatalmas irodaházat, vagy odafigyelnek erre.

Építenek-e zajvédőfalat, ahol lehetséges.

Az üzemek betartják-e az előírásokat, sőt, ezen túlmenően, a legmodernebb technológiákat alkalmazzák-e.

Nekem elsőnek az autóhasználat, másodiknak a fűtés jut eszembe, amiért szerintem tényleg tenni tud egy ember. Meg esetleg a szemét. Rengeteg szemét kerül hulladékégetőkbe, meg ami szerintem rosszabb, hulladéklerakókba. Köztük sok zöldhulladék, komposztálható hulladék, amiből hasznosabb anyag is lehetne.

2015. ápr. 24. 17:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy óriási környezetvédő, megmondom őszintén, annyira nem érdekel, nem vagyok ilyen öko-bio típusú emberke. Az alap, hogy nem szemetelek, a nem kellő ruháimat kidobás helyett eladományozom, nem fűtök-világítok feleslegesen, amit tudok, újrahasznosítok otthon (magazinok, katalógusok pl. kézműves munkához, tégelyek, dobozok), próbálom nem feleslegesen folyatni a vizet. Kb. ennyi. Termékek csomagolására nem annyira figyelek oda, étel és kozmetikum vásárlásánál inkább az árat figyelem, mint hogy mennyire öko-bio-környezetvédő-cruelty free-mittudomén. Szelektív hulladékgyűjtéshez lusta vagyok. Nem vagyok vegetariánus.
2015. ápr. 24. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:

6. vagyok

Nem vezetek, az még hozzátartozik.

2015. ápr. 24. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!