Igaz e, hogy a németek, franciák, és általában a nyugat-európai népek megvetik, lenézik a kelet-európai embereket? Általános jelenségről van e szó?

A melós másutt is csak melós. A kulturált, nyelveket beszélő, komoly szaktudással rendelkező, iskolázott, művelt ember pedig mindenütt az.
Aki elmegy valahová, mert ott többet keres munkásként, az ne csodálkozzon, ha annak kezelik, ami: bevándorló szakmunkásnak és nem az anyakirálynőnek.

Kérdező: multikulti környezetben dolgozom, több országban, s neked nincs igazad. Senki nem vár el semmit. Csak bizonyos kompetenciáik megvannak, melyeknek te híján vagy, így nem tudod dekódolni a jeleket.
Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokat nem nyomorított meg negyven évnyi kommunista álegyenlőség annyira, hogy kínosnak érezze bárki a társadalmi pozíciójának megfelelően viselkedni.

"Pökhendi, arrogáns módon ide jönnek és még itt is lenézik a kelet-európaiakat."
Mielott kijottem 7 evig dolgoztam nemet tulajdonu multinal, mindenfele szintu menedzserrel talalkoztam, SOHA meg csak a jelet sem erzekeltem semmifele lenezesnek.
Neked nagyon eros kisebbsegi erzesed van.

Egy valódi értelmiségivel úgy is bánnak. Egy neveltetési hiányossággal küzdő diplomással meg amúgy.
Hiába bizonygatod, ha nincs így tömegesen. Csak a te ismerőseid és te látod így, ahogy látom, mások nem.

Még egyszer: a kérdésedre a válasz, miszerint "általános jelenségről van szó?" az, hogy NEM.
A személyeskedés pedig nem ezt jelenti. (Ha a való életben is ilyen helytelenül ítélkezel, akkor érthető, hogy miért bizonygatod folyton, hogy a "nyugatiak" téged "lenéznek")

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!