Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz e, hogy a németek,...

Igaz e, hogy a németek, franciák, és általában a nyugat-európai népek megvetik, lenézik a kelet-európai embereket? Általános jelenségről van e szó?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 16. 12:45
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
79%

A melós másutt is csak melós. A kulturált, nyelveket beszélő, komoly szaktudással rendelkező, iskolázott, művelt ember pedig mindenütt az.

Aki elmegy valahová, mert ott többet keres munkásként, az ne csodálkozzon, ha annak kezelik, ami: bevándorló szakmunkásnak és nem az anyakirálynőnek.

2015. ápr. 20. 09:54
 32/45 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező: multikulti környezetben dolgozom, több országban, s neked nincs igazad. Senki nem vár el semmit. Csak bizonyos kompetenciáik megvannak, melyeknek te híján vagy, így nem tudod dekódolni a jeleket.

Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokat nem nyomorított meg negyven évnyi kommunista álegyenlőség annyira, hogy kínosnak érezze bárki a társadalmi pozíciójának megfelelően viselkedni.

2015. ápr. 20. 09:55
 33/45 anonim ***** válasza:
22%

"Pökhendi, arrogáns módon ide jönnek és még itt is lenézik a kelet-európaiakat."

Mielott kijottem 7 evig dolgoztam nemet tulajdonu multinal, mindenfele szintu menedzserrel talalkoztam, SOHA meg csak a jelet sem erzekeltem semmifele lenezesnek.

Neked nagyon eros kisebbsegi erzesed van.

2015. ápr. 20. 10:06
 34/45 A kérdező kommentje:
Felesleges személyeskedni, ha érveid nincsenek akkor meg főleg értelmetlen. Nincsenek " kisebbségi komplexusaim" , Magyarországra érkező nyugati üzletemberekkel való tapasztalatim azonban bőven vannak. Másik hozásszólónak: A nyugaton élő magyar ismerőseim nem mindegyike melós, vannak több diplomás, diplomájuknak megfelelő munkakört betöltő ismerőseim is kint. A tapasztalatuk azonban iskolai végzettségtől függetlenül ugyasnaz, a fizetés lényegesebben magasabb mint idehaza, de rengeteg lenézést, megaláztatást, beszólást kell elviselniük kelet-európai származásuk miatt. Szándékosan nem írtam magyar származást, mert a szlovák és lengyel kollégáik ugyanazt a megaláztatást kapják. Tehát nem kifejezetten magyar ellenségről, hanem sokkal inkább Kelet-Európa ellenségről számoltak be!
2015. ápr. 20. 10:20
 35/45 A kérdező kommentje:
Helyesen: ellenességről!
2015. ápr. 20. 10:22
 36/45 anonim ***** válasza:
20%

Egy valódi értelmiségivel úgy is bánnak. Egy neveltetési hiányossággal küzdő diplomással meg amúgy.

Hiába bizonygatod, ha nincs így tömegesen. Csak a te ismerőseid és te látod így, ahogy látom, mások nem.

2015. ápr. 20. 10:26
 37/45 A kérdező kommentje:
Megint ez a személyeskedő stílus! Az én diplomás ismerőseimnek nincs " neveltetési hiányossága"! Egyébként írt ide egy Belgiumba élő magyar diplomás hölgy aki nem az ismerősöm és mégis hasonló dolgokat tapasztat mint az én ismerőseim. Értelmes párbeszédre, értelmes véleményekre kíváncsi vagyok, de a személyeskedő stílusodra többet nem reagálok. Köszönöm a beszélgetést!
2015. ápr. 20. 10:39
 38/45 anonim ***** válasza:
25%

Még egyszer: a kérdésedre a válasz, miszerint "általános jelenségről van szó?" az, hogy NEM.

A személyeskedés pedig nem ezt jelenti. (Ha a való életben is ilyen helytelenül ítélkezel, akkor érthető, hogy miért bizonygatod folyton, hogy a "nyugatiak" téged "lenéznek")

2015. ápr. 20. 10:41
 39/45 A kérdező kommentje:
Ez nem az emberi szint amire nekem reagálnom kellene érdemben. Még egyszer: Köszönöm a beszélgetést!
2015. ápr. 20. 10:43
 40/45 anonim ***** válasza:
83%
Voltam cserediákként Franciaországban,és szinte csak pozitívumokat tudok mondani. A cserediákom zárkózott volt, de érdekelte a magyar kultúra. A családja nyitott volt. Igyekeztek segíteni mindenben. Mások meseltek rosszakat is, de nekem abszolút pozitív emlékeim vannak.
2015. nov. 7. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!