Igaz e, hogy a németek, franciák, és általában a nyugat-európai népek megvetik, lenézik a kelet-európai embereket? Általános jelenségről van e szó?
18-as
Szerintem te akkor Magyarorszagon burokban eltel, mert a magyarok kozott is rengeteg primitiv, idegengyulolo marha van. Probalj meg idegenkent, mondjuk romankent egy kelet-magyarorszagi kocsmaban baratkozni tort magyarsaggal. Szerinted mi lesz az eredmenye? Az ilyen egyszeru emberek a vilagon mindenutt egyformak, es ezek utalnak mindenkit, nem csak a magyarokat, de a franciak a nemeteket, a nemetek a hollandokat, a hollandok meg mindenki mast.
En ilyen korokben szerencsere nem forgok, a gyerekemet sem erte meg soha atrocitas a szarmazasa miatt, igaz o anyanyelvi szinten, akcentus nelkul beszel nemetul, de mindenki tudja hogy magyar szulei vannak akivel magyarul beszel otthon (mar ha kedve van hozza).
Mielott kijottunk azzal remitgettek minket hogy majd a gyerekedtol elrangatjak a nemetek a gyerekuket a homokozoban, majd nem hivjak meg gyerekzsurra, es az igazi nemetek majd nem baratkoznak vele. Na ezen szoktunk a legtobbet nevetni az asszonnyal, plane amikor valamelyik echte nemet baratnojenel van, vagy azok vannak nalunk. Az egyik legjobb baratnoje apja peldaul ugyved, az anyja meg ugyesz, korabban biro volt, es nagyon sokszor hivjak magukhoz a gyerekunket, legutobb ott is aludt nalunk, utana meg az o lanyuk nalunk. De van ket torok kislany is akikkel joba van, hetvegen peldaul hozzajuk megy, nagyon rendes emberek ok is.
Egyfolytaban hivjak szulinapokra, baratokhoz, es az o szulinapjara is mindig eljott mindenki akit meghivtunk.
Az ismeroseim tapasztalata szerint egyebkent igaz, hogy Nemetorszag sem egyseges, eszakon baratsagtalanabbak, delen baratsagosabbak es befogadobbak, mi delen vagyunk. De ezt a nemetek is elmondjak egymasrol.
Mi nagyon jol erezzuk magunkat itt, beilleszkedtunk, sajat hazunk van, es nem tervezzuk a hazakoltozest. Sot ha mar egy hetnel tobbet vagyunk Magyarorszagon, vagyunk ide vissza.
22-es válaszolónak:
nem tudom, miből gondolod, hogy én külföldön (egyébként Belgium) lepukkant, primitív emberekkel barátkozom kocsmákban. Akik nekem ezeket a megjegyzéseket tették, azok nagy része még diplomás is, és egyikük sem egyszerű kocsmatöltelék.
Attól függetlenül, hogy te x német városban gond nélkül beilleszkedtél, az én tapasztalataimnak is ugyanúgy van létjogosultságuk, mint a tieidnek.
A lehető legjobbindulatú, képzett emberek is olyanokat mondanak, hogy nem hiszik, hogy egy ajánlott levél kiér Magyarországról Belgiumba, mert a mi országunkról nem feltételezik, hogy a leveleket ki is kézbesítik...
Nekem is vannak jó tapasztalataim, nekem is vannak külföldi barátaim, akikkel jóban vagyok, és a nagy részét, amit leírtam, ezek a barátok vagy az ő rokonaik mondták, gyakran tisztára ártatlanul, mintegy aggódva.
És kérdezőnek: nem tudom, kinek a hibája, de én ezeket az országokat sem menteném föl. Többeket kérdeztem (más országokból is), és Európa földrajzát Németországig bezárólag tanulják. Tehát ezért az a meggyőződés, hogy mi most csatlakoztunk európához. Nekik eddig Mo. nem volt Európában!
Hollandiában pl. a történelem választható tantárgy, így sokan (diplomások!) egyáltalán semmit sem tudnak az európai történelemről. Őket csak úgy odapottyantotta a gólya a semmiből.
Tény és való, hogy az összes náluk keletebbre lévő országot összekeverik, és Mo-t, ha még meg is értik, hogy az nem Bulgária, hanem egy másik ország (mert ezt is nehezen értik meg), akkor is úgy gondolják, hogy na jó, ha mégsem egy ország, akkor egymás mellett van a két ország.
Igazából szinte reménytelennek látom, mert hiába mondom a tényeket, meg hogy vegyenek a kezükbe egy térképet, egyszerűen az előzetes "tudásuk" felülírhatatlan. Nagyon kevés kivétellel találkoztam, és inkább kerülöm a témát, igyekszem nem megsértődni, mert a legtöbben tényleg nem rosszindulatból csinálják, és ők úgy tudják, hogy nem rasszisták.
A hetvenes évek közepe óta élek Franciaországban.
Soha semmi hátrányom nem volt abból, hogy magyar vagyok, még akkor sem, amikor alig beszéltem a nyelvet, és francia állampolgár sem voltam.
Ha valaki ellenségesen és bunkó módra viselkedik egy befogadó országban, magára vessen, ha hasonlóképpen fogadják.
"égis a nyugati üzletemberek elvárják, hogy még ezért is "kezet csókoljanak" nekik!"
Ez ostobasag, nem tudom honnan veszed. A te fejedben szimplan sztereotipiak elnek, sajat tapasztalat nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!