Igaz e, hogy a németek, franciák, és általában a nyugat-európai népek megvetik, lenézik a kelet-európai embereket? Általános jelenségről van e szó?
En 10 eve elek Nemetorszagban es ebbol amit leirtatok semmit sem tapasztalok.
ja es napi kapcsolatban vagyok olaszokkal, franciakkal, spanyolokkal is.
Nyilvan ha az ember nem beszeli az adott orszag nyelvet, csak makog tele nyelvtani hibakkal, akkor eleg furan fognak ranezni, es ezt ertelmezheti ugy is hogy lenezik.
Az is hulyeseg hogy ne tudnak hol van Magyarorszag. Nyilvan egy egyszeru ember sok mindent nem tud, de ez pont ugyanigy van Magyarorszagon is, szerintem 100 atlagemberbol keves tudna kapasbol megmondani hogy mi mondjuk Litvania fovarosa.
kedves utolsó, én 2 országban éltem, véletlenül pont felsőfokon beszélem mindkét ország nyelvét + angolul is tudok. mégis, mivel ugye akcentussal beszélek, és beszélgetéskor kiderült, hogy honnan jöttem, SOROZATBAN kaptam sértő megjegyzéseket, amiről nem is gondolják emberek, hogy sértő, tehát még csak megsértődni sem volt úgymond jogom, mert annyira burkolt és ártatlan a rasszizmus. egyszer-egyszer nem zavart volna, csak mikor az ember tényleg mindig ezt kapja.
ha te mondjuk egy biztonságos, nemzetközi munkahely berkeiben élsz, akkor a többi nemzetközi ember, meg akik ehhez a nemzetközi társasághoz vannak szokva, azok nyilván nem fognak hozzád így viszonyulni.
de ha kilépsz a kis buborékodból, akkor már elég elviselhetetlen lesz a helyzet.
"de ha kilépsz a kis buborékodból, akkor már elég elviselhetetlen lesz a helyzet."
Nyilvan 10 ev alatt a kis buborekomban eltem en is, a felesegem is meg a lanyunk is.
Én is éltem kis ideig nyugaton, Svájcban, Németországban, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam velem kapcsolatban.
Ellenben ha az autóm rendszámát meglátták, akkor hajlamosabb volt egy két hülye reakció létrejönni.
De rendszerint elég bumburnyák emberek részéről, Osztrák jegyszedő, autópályaellenőr, határőr, stb.
Amikor beszéltem velük, akkor mindez eltűnt.
Szóval nem hiszem, hogy a születési hely szerint nézik le a Magyar embereket, hanem inkább a külsőség, viselkedés alapján.
Mert azok alapján eléggé van mit kifogásolni kis népünkön sajnos.
hát, utolsó válaszoló, én vagyok az a hozzászóló, aki beszéli a nyelveket, és mégis vannak rossz tapasztalatai. én nem hinném, hogy primitív benyomást keltenék, diplomáim vannak, és értelmiségi családból származom. szóval nem gondolom, hogy a primitív viselkedésem miatt ért volna hátrány... az öltözködésem, a kinézetem sem hiszem, hogy borzasztó. rendszeresen sportolok, adok magamra. nincs műkörmöm, nincs tetovált szemöldököm, stb.
kérdező.
én sem tapasztaltam mindenkitől az ilyen lesajnálást, csak rendszeresen.
néhány példa:
- pl. abból indultak ki, hogy prostituált vagyok.
- csak azért mentem X országba, hogy férjet fogjak magamnak, és ezáltal megszerezzem az állampolgárságot.
- a barátomat (külföldi) csak azért szedtem föl, mert csapdába akarom csalni, és el akarom szedni a pénzét.
- rendszeres kérdés: mikor jön utánam a családom meg az egész pereputty (mivel amolyan előfelderítőnek tekintenek emberek, hogy én azért vagyok ott, hogy utána mindenkit odatelepítsek, és felvegyük a segélyeket.)
- rengeteg a bolgár roma koldus abban az országban, ahol legutóbb laktam. valamiért számukra a magyar meg a bolgár az ugyanaz, magyarország a balkánon van (erről mindenki meg van győződve), és kb. a bolgár koldusok országa. mikor próbálom mondani, hogy nem egészen így van, akkor egész egyszerűen nem hisznek nekem, és azt gondolják, hogy csak mentegetni akarom a helyzetet.
- van, aki azt gondolja, hogy mi, magyar nők, kb. szolgasorban vagyunk a férjeink mellett.
- ha említtem, hogy én vissza akarok menni, akkor mindenki megdöbbent, sajnálkozott, hogy odaaa? jaaaj.
stb.
találkoztam néhány kivétellel, pl. akik már voltak itt. de ez csak ritkán volt, és akik voltak itt, azoktól is hallottam rossz, bántó reakciókat.
persze sokan voltak, akik semlegesen reagáltak, és nyilván ők voltak a többségben, de ezek a dolgok nagyon bántóak tudnak lenni, még ha nem is minden egyes nap hallok egy ilyen hülyeséget. de sajnos ahhoz túl gyakran volt, hogy ne bántson ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!