Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki külföldre megy dolgozni...

Aki külföldre megy dolgozni az miért lesz a nete hazaáruló?

Figyelt kérdés

Személyes beszélgetések alkalmával nem tapasztaltam ilyet, de a neten elég sokan valami hasonlót gondolnak.

Miért?

Semmi köze a kettőnek egymáshoz? Miért hazaáruló az aki másik országban dolgozik esetleg ott telepszik le?

2015. ápr. 14. 09:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

"Hiú ember! Próbáld, s szörnyet bukol.

Előbb való-e rózsánál az illat,

Alak a testnél s napnál a sugára?

Óh, hogyha látnád árva lelkedet

A végtelen űrben keringeni

Amint értelmet és kifejezést

Keres hiába, idegen világban,

S nem érez többé semmit és nem ért,

Megborzadnál. Mert minden felfogás

És minden érzés, mely benned feszűl, csak

Kisugárzása e csoport anyagnak,

Mit földednek hívsz, s mely, ha más leendne,

Nem létezhetnék többé, véled együtt. –

A szépet, rútat, üdvöt és pokolt

Csak szellememtől vontad el magadnak,

Mely kis hazádnak rendét lengi át. –

Óh, ami itten örökös igazság,

Egy más világban az tán képtelen,

És a lehetlen tán természetes.

A súly nem létez, a lét nem mozog,

Mi itten lég, az ott tán gondolat,

Mi itten fény, az ottan hang talán,

S jegecül tán, mi itten nőve nő. -"

2015. ápr. 14. 17:10
 12/21 Kemikália válasza:
90%

A naív verzió: Mindenki a maga igazát szeretné bizonygatni, így ha Te fogod magad, és külföldre mész, miközben a másvalaki még csak vonatra sem szállt még, természetes, hogy neki ez hatalmas borulást okoz a világképében. Mivel ö megpróbálja visszaállítani a stabilitást, és ö nem, vagy nehezen hajlandó változásra, így Te leszel az, aki nem fér bele többet a koordinátarendszerébe, "elárulod" a rendszerét, tehát hazaáruló leszel. Nincs is ezzel semmi baj, ha neki így könnyebb, és ezzel neki jó, gondolja ezt. Te meg úgy élsz közben, ahogy Te azt jónak gondolod, más dolgokat tapasztalsz, és Te meg az ö felfogását tartod idegennek. Ez valószínüleg 100 éve is így volt, csak most az internet közelebb hozza, és kihangosítja az emberek véleményét. Hallgasd meg ezeket a véleményeket, gondold végig, szerinted helyesen teszed-e azt, amit, és ennyi. Reagálni nem tudsz úgysem érdemben, idegesíteni magad meg föleg felesleges.

Külföldön akaratlanul is fogod képviselni a (ó-)hazád, Te leszel az, aki alapján véleményt formálnak a magyarokról úgy általában. A felelösség ott van, a kérdés, hogy mihez kezd vele az ember.

2015. ápr. 15. 08:39
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sok "hazaáruló" beleértve magamat akik kint élnek már régebb óta, elég sokat tesz még így is Magyarországért. A mi tervezésünknek, beszélgetésünknek köszönhetően egyre több külföldi turista kíváncsi ki hazánkra.

Én évekig Angliában éltem, így könnyű volt évente 2-3 hétre hazamenni nyaralni. Ahogy otthon is a világon mindenütt kíváncsiak az emberek. Az angol kollégáim is érdeklődtek a hazám felől. Nem túlzok ha azt mondom, hogy volt / van olyan angol aki azt sem tudta, hogy létezik olyan ország, hogy Magyarország. Azok akik tudták sosem jártak ott, és bizony megtapasztaltam az érdekes felfogásukat az országunkkal kapcsolatban. Csak 1 példa: pár éve az egyik kolléga próbálta elmondani, hogy hogy néz ki egy nagy lapostévé, mint kiderült, ő abba a hiszemben volt, hogy a magyarok még mindig az 50-es évek szintjén élnek.

Nos ezt a kollégámat meghívtam 4 napra Magyarországra. Eljött, és azóta minden évben ott nyaral. Ennek már 8 éve. Annyira beleszeretett az országunkba, hogy az ő segítségével egyre több angol látogat el hozzánk. Több kollégám, barátom lett a vendégem Magyarországon, és sokan mai napig visszajárnak költik a pénzüket. Pár éve New Orleansban élek. Itt is kíváncsiak, hogy honnan jöttem, és itt még annyira sem tudják, hogy merre van Magyarország.(na jó a Puskás Öcsi neve mondott valamit nekik) Tavaly eljött velünk egy házaspár akik jó barátunk lett. Odavoltak Magyarországért. Kisebb vagyont hagytak ott, és ma ők is reklámozzák, a családjuk, barátaik, kollégáiknak, hogy ha Európába akarnak nyaralni nem szabad kihagyniuk Magyarországot.

Utánajártam. Nem csak mi vagyunk azok akik kint élünk, és dicsérjük Magyarország szépségét, csodás tájait, finom ételeit, borait. Sok kint élő magyarban nagyobb hazaszeretet van mint az otthoniakban.Valamilyen szinten mi is hozzájárulunk ahhoz, ne csak a rossz média kritika alapján ítélkezzenek kis hazánkról. Valahol nekünk is köszönheti, hogy sok külföldi viszi a pénzét és költi el otthon.

Még valamit. Azt, hogy jelenleg milyen pocsék a magyar politika, hogy mennyire korrupt lett az ország még nem rontja maga az ország földrajzi tájait, szépségeit. A külföldieket nem érdekli, hogy Orbán vagy Gyurcsány éppen mit hazudott. Őket a politika nem érdekli. Ezért akárhol jár az ember a nagyvilágban, ha talál olyan külföldit aki nyaralt már Magyarországon az mind odavan érte.

Ha "hazaárulók" lennénk akkor nem csalnák a külföldi turistákat a kis hazánkba..

2015. ápr. 15. 10:18
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Én nem nevezek senkit sem hazaárulónak, még azt sem aki lelép örökre. Továbbá nem vagyok nacionalista, a határokat hülyeségnek tartom.

Kicsit felül kéne emelkedni az anyagiakon. Nagyon leragadt mindenki ezen a szinten. Aki lelép örökre, annak az unokája egészen biztosan be fog olvadni az idegen ország kultúrájába. A kultúrát nem viszi tovább.

Azzal nincs semmi gond, hogyha valaki szemléletformáló, tanulási stb. szempontból kimegy, és visszajön. Sőt, szerintem érdemes, és mindenkit erre buzdítok, akit ez vonz.

Engem az szokott zavarni, hogy valakiben annyi alázat nincs, hogy kimegy, és pocskondiázza az országot. Hogy miért kéne egy kis alázatot érezni, és miért nincs értelme, hogy mások kint keresik a boldogságot, azt pont elmondja Madách Az ember tragédiájában. Tőle idéztem korábban.

2015. ápr. 15. 14:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem értem mi a baj azzal, hogy beolvadnak az unokák.

Magyarországon ilyen nem történt?

Vajon hány olyan ember él az országban akinek valamelyik felmenője(pl. nagyszülő) ide házasodott vagy már családdal érkezett és az utódok nem beszélik a nyelvüket?

Ez nem baj? Hogy ők magyarokká lettek?

2015. ápr. 15. 16:35
 16/21 anonim ***** válasza:

Azok, akik Magyarországra jöttek szintén elárultak egy országot Magyarországért.

Ami pedig a külföldieket haza csábító hozzászólót illeti, nagyon szép dolog, hogy ő így tesz és megmaradt szívében magyarnak, a probléma csupán annyi, hogy a nagy átlag nem ilyen, mint ő, hanem a tipikus külföldre kimenekülő panelproli, aki amint átlépte a határt orrba-szájba szidja a hazáját, és éget minket a világ előtt. Aztán persze hazatolja nyáron a képét és eljátsza a kiskirály ámerikás magyart.

2015. ápr. 15. 16:46
 17/21 anonim ***** válasza:

Hosszú távon fogy a magyar népesség. Teljesen el fog tűnni a több mint 1000 éves magyar kultúra, műveltség, szellemiség. Mások is beolvadnak ide, csak általában többen mennek ki mint be. De mindenki azt csinál, amit akar, nem lehet korlátozni senkit sem. Leírtam, hogy nekem mivel van problémám.

Én értem mind a két oldal nézőpontját, ez ilyen elv nálam. Én nem tudnék úgy értéket létrehozni egy másik országban, hogy közben tudom, hogyha nem itt születtem volna, akkor nem lennék ugyanaz az ember.

2015. ápr. 15. 17:00
 18/21 anonim ***** válasza:
Az "itt" az nálam Magyarországot jelenti.
2015. ápr. 15. 17:01
 19/21 anonim ***** válasza:
50%
#16, miért ne szidhatnák az emigráns magyarok az orszâgot? Nyilván azért mentek el, mert otthon nem tetszett nekik. Ha külföldön megkérdezik tőle, miért ment oda, azt kellene mondania, hogy mert otthon minden faja? És hogy Magyarországon is folyton csak az acsarkodás folyik, az nem tűnt fel? Külföldön legalább meghallgatják az embert és nem kezdenek el becsületsértő anyázásba!
2015. ápr. 15. 18:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez azoknak a bénáknak a szövege, akiknek esélyük sincs külföldön egy normális életet felépíteni. Vagy gyávák vagy hülyék hozzá, és könnyebb azokat hazaárulónak kikiálltani, akik vitték valamire.
2015. máj. 14. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!