A meleg emberek iránti szeretet és elfogadás összeegyeztethető a kereszténységgel?
Nem látok semmi problémát két azonos nemű kapcsolatában, sőt, úgymond csodálom őket, hogy fel merik vállalni a kapcsolatukat annak ellenére, mennyi homofób van.
Ugyanakkor Istenben is hiszek, és nem is inkább az egyház szempontja érdekelne, hanem a Biblia szerint az én gondolkodásmódom ellentétes-e Isten akaratával?
"Véletlenül nem PONT a zsidók azok akik elfogajdák a melegeket???"
Valóban elfogadják? Te oda mernél menni a siratófalhoz szakállas nőnek öltözve? Én nagyon nem.
9-es vagyok
Nemi identitástól függtlenül bárki mehet a síratófalhoz.
Persze a férfiak (melegeknek is) a férfi oldalra ,nőknek (lezbiknek is) a nő oldalra.
Ami azt illeti nem hiném ,hogy oda járnak melegek is.(legalábis szerintem.)
Bár pontosan nem tudom. Egyszersem voltam Izraelbe . Annak ellenére ,hogy élnek ott rokonaim (de nem jeruzsálembe.)
Amúgy így a zsidó közöségek elfogadják a melegeket nagyjábbol (kivéve a haszidok és a haredik ,azaz a "pajeszos bácsik" ők kifejezetten ellene vannak.legalábis tudtommal.)
De ahol a legelfogadotabb az a reform (progresszív vagy liberális) írányzat.
Pl. Egy-pár hete vagy egy hónapja olvastam a szombat.org-on ,hogy az reform amerikai-zsidó közöségének egy nő (és lezbikus is!) főrabbija lett.
Szóval vannak ilyen egedékeny gyülekezetek .
Ám itt a link.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!