Ezek alapjan kultursznob vagyok?
14 eves vagyok. A velem egyidosokkel ellenben nem mai mainstream zenet hallgatok, hanem operat, jazzt, komolyzenet. Szivesebben megyek szinhazba, mint moziba. Sokkal szivesebben. A nepszeru konyvek (amiket a tinik szeretnek olvasni, pl. Éhezők viadala, Vámpírnaplók, Csillagainkban a hiba) nem fognak meg, inkabb Shakespearet, Moliéret, Jane Austent olvasok.
Tagadhatatlan, hogy bar nem hanyom szemukre, de kicsit lenezem , illetve inkabb sajnalom azokat a fiatalokat, akik inkabb egy buliba mennek ahelyett, hogy megneznenek egy klasszikust a kozeli szinhazban.
Azokat nezem viszont igazan le, akik csak a kulsosegekkel vannak elfogalva (meno ruhak, meno zenek, meno programok), mert azok az elfogaltsagok, amiket fentebb taglaltam, mint pl szinhazbajaras, nem a kulsosegek miatt vonzanak, hanem inkabb az erzelmi hatasuk miatt, aahogy a komolyzene vagy egy Shakespeare-drama is. Jot tesznek a lelkemnek. Nem vagok fel ezzel, de ha kerdezik, szivesen hangoztatom. Ez kultursznobizmus?
nem tudom miert zavar, hogy masok igy viselkednek hetvegenkent, egyszeruen fura igy osszetenni, hogy 14 evesek es kb egy szajha is letagadna amit csinalnak
rossz szokasom hogy megbotrankozok ezeken es nyomaszt
utolso koszi:D
De minek megbotránkozni? Hisz ahogy írod, van életed, elfoglalod magad. Vagy két könyv közé beiktatsz egy kis botránkozást?
Én soha nem ittam, soha nem drogoztam, már bőven felnőtt vagyok, de nem jártam soha buliban, de SOHA nem is botránkoztam meg azon, hogy mások meg igen.
Az egésszel, amit leírsz, semmi baj nem lenne, ha nem hasonlítgatnád magad másokhoz. Ki nem szarja le, hogy mit csinálnak? Van jobb dolgod is, mint hogy ezen nyomaszd magad.
Akkor nem vagy sznob, hogyha ezeket tényleg szereted, és nem csak megjátszod magad, hogy okosabbnak tűnjél, és az írásodból nekem ez jön le.
Amúgy engem nem idegesítenek annyira a sznobok, hogyha tudják is, mit beszélnek. A volt barátom próbált "sznoboskodni", de valójában nem volt semmilyen háttértudása az adott témában, és gyakran én világosítottam fel, hogy az márpedig nem úgy van - úgy hogy én utána is néztem.
#24: Szerintem te most megbotránkoztál azon, hogy a kérdező megbotránkozott! :)
Én jóval idősebb vagyok a kérdezőnél, és még mindig megbotránkozok ilyesmin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!