Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezek alapjan kultursznob vagyok?

Ezek alapjan kultursznob vagyok?

Figyelt kérdés

14 eves vagyok. A velem egyidosokkel ellenben nem mai mainstream zenet hallgatok, hanem operat, jazzt, komolyzenet. Szivesebben megyek szinhazba, mint moziba. Sokkal szivesebben. A nepszeru konyvek (amiket a tinik szeretnek olvasni, pl. Éhezők viadala, Vámpírnaplók, Csillagainkban a hiba) nem fognak meg, inkabb Shakespearet, Moliéret, Jane Austent olvasok.

Tagadhatatlan, hogy bar nem hanyom szemukre, de kicsit lenezem , illetve inkabb sajnalom azokat a fiatalokat, akik inkabb egy buliba mennek ahelyett, hogy megneznenek egy klasszikust a kozeli szinhazban.

Azokat nezem viszont igazan le, akik csak a kulsosegekkel vannak elfogalva (meno ruhak, meno zenek, meno programok), mert azok az elfogaltsagok, amiket fentebb taglaltam, mint pl szinhazbajaras, nem a kulsosegek miatt vonzanak, hanem inkabb az erzelmi hatasuk miatt, aahogy a komolyzene vagy egy Shakespeare-drama is. Jot tesznek a lelkemnek. Nem vagok fel ezzel, de ha kerdezik, szivesen hangoztatom. Ez kultursznobizmus?

2015. ápr. 12. 15:34
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy igazán tartalmas dolgok érdekelnek, dicséretes és számodra hasznos. De öntelt ne légy tőle. Ha tényleg ezeket szereted, azt ne azért tedd, hogy többre tarthasd magad másoknál. Hidd el, azok a fiatalok is értékes emberek lehetnek( hisz legalább olvasnak!). Olvass és járj színházba kedved szerint, de vigyázz, ne szakadj el nagyon a többiektől, mert magányos leszel.
2015. ápr. 12. 15:47
 2/27 anonim ***** válasza:
51%

Igen az. És rossz dolog, ha nem esett volna eddig le.

Ha csak annyit írtál vola, ezeket szereted, de nem nézed le, amiért más nem azt preferálja, amit becses személyed, azt mondom oké, ízlés kérése. De lenézni valakit, mert másban leli örömét, mint én? Balfszság.

2015. ápr. 12. 15:48
 3/27 anonim ***** válasza:
34%
Én az arrogán p.cs szót használnám, mert már eleve a kultursznob is arrogáns megnevezése a valóságnak. A szánnivaló az, hogy azt hiszed egy Shakespeare már a művészet csúcsa, pedig valójában pont, hogy a divatos kategória, amivel egyesek villogni szeretnek. Én pl az elmúlt hónapban 100 oldalt olvastam egy olyan digitális könyvből, minek van egy ismeretlen loginneve és kész, mégse olom senki pofájába, hgy hé, én tudok olvasni. a művet élvezem, nem a hencegést. De te mondj nekem egy jó könyvet, amiéppen pénzhiány miatt csak digitálisan jelent meg! Nem tudsz. Nem is keresel, nem is olvasol, téged nem a művek érdekelnek, hanem, hogy villogj velük.
2015. ápr. 12. 15:54
 4/27 anonim ***** válasza:
7%
*1000
2015. ápr. 12. 15:55
 5/27 anonim ***** válasza:
72%
#3 Ha sci-fi műfajban is olvasol, ajánlhatnál nekem pár könyvet...
2015. ápr. 12. 15:56
 6/27 anonim ***** válasza:
63%

Számomra sem vagy túl szimpatikus. Nézd le a bűnözőket, ha ennyire nagyon piedesztálra akarod magadat emelni, de átlagembereket csak azért ne, mert valakinek más fontos, mint neked.

Ismerek pl baromi hiú, folyton a kinézetével foglalkozó srácot - aki mellesleg egy kiváló eredményeket elérő, PhD fokozattal rendelkező biológus. Hol vagy te hozzá képest? Mégis lenéznéd, mert messziről csak a piperkőcségét vennéd észre. Van ennek értelme? Ugye, hogy nincs!

Remélem kinövöd majd ezeket a buta allűröket!

2015. ápr. 12. 16:06
 7/27 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem tok jo, hogy ilyen dolgok erdekelnek teged. :) Viszont ne nezz le mast, amiert nekik a mozi, buli, "bena" regenyek okoznak elvezetet, kikapcsolodast. Semmivel sem kevesebbek nalad, szimplan csak mas az izlesuk.
2015. ápr. 12. 16:20
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Lenézheted azt, akik moziba járnak meg bulizni (egyrészt 14 vagy, ez még nagyon sokat fog változni), de akkor azt is el kell,hogy fogadd, hogy egyesek emiatt téged nem fognak kedvelni, sznobnak tartanak és lenéznek.
2015. ápr. 12. 16:33
 9/27 A kérdező kommentje:

nem nezem le azt, aki nem azt szereti amit en, mondom, inkabb sajnalom oket (es nem lesajnalom) mert ugy erzem kimarad az eletukbol valami jo

de azt tenyleg lenezem amikor valaki elete honapokkal a ballagas elott azon forog, hogy milyen lesz a ruhaja es milyen sminkeshez megy, mint sok ismerosom. ahogy azokat is, akik hetvegen boven 18 alatt alkoholmergezessel kerulnek korhazba

nem tartom magamat tobbre magamat azert, mert mas izlesem van mint nekik, de inkabb jarjanak szinhazba vagy moziba, ha azt szeretik, mint hogy igy viselkedjenek. lehet hogy bunkonak tartotok emiatt de tenyleg megvetem oket emiatt

2015. ápr. 12. 16:57
 10/27 anonim ***** válasza:
70%
#9 Oksi-moksi. Mi is téged.
2015. ápr. 12. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!