Ezek alapjan kultursznob vagyok?
14 eves vagyok. A velem egyidosokkel ellenben nem mai mainstream zenet hallgatok, hanem operat, jazzt, komolyzenet. Szivesebben megyek szinhazba, mint moziba. Sokkal szivesebben. A nepszeru konyvek (amiket a tinik szeretnek olvasni, pl. Éhezők viadala, Vámpírnaplók, Csillagainkban a hiba) nem fognak meg, inkabb Shakespearet, Moliéret, Jane Austent olvasok.
Tagadhatatlan, hogy bar nem hanyom szemukre, de kicsit lenezem , illetve inkabb sajnalom azokat a fiatalokat, akik inkabb egy buliba mennek ahelyett, hogy megneznenek egy klasszikust a kozeli szinhazban.
Azokat nezem viszont igazan le, akik csak a kulsosegekkel vannak elfogalva (meno ruhak, meno zenek, meno programok), mert azok az elfogaltsagok, amiket fentebb taglaltam, mint pl szinhazbajaras, nem a kulsosegek miatt vonzanak, hanem inkabb az erzelmi hatasuk miatt, aahogy a komolyzene vagy egy Shakespeare-drama is. Jot tesznek a lelkemnek. Nem vagok fel ezzel, de ha kerdezik, szivesen hangoztatom. Ez kultursznobizmus?
Igen az. És rossz dolog, ha nem esett volna eddig le.
Ha csak annyit írtál vola, ezeket szereted, de nem nézed le, amiért más nem azt preferálja, amit becses személyed, azt mondom oké, ízlés kérése. De lenézni valakit, mert másban leli örömét, mint én? Balfszság.
Számomra sem vagy túl szimpatikus. Nézd le a bűnözőket, ha ennyire nagyon piedesztálra akarod magadat emelni, de átlagembereket csak azért ne, mert valakinek más fontos, mint neked.
Ismerek pl baromi hiú, folyton a kinézetével foglalkozó srácot - aki mellesleg egy kiváló eredményeket elérő, PhD fokozattal rendelkező biológus. Hol vagy te hozzá képest? Mégis lenéznéd, mert messziről csak a piperkőcségét vennéd észre. Van ennek értelme? Ugye, hogy nincs!
Remélem kinövöd majd ezeket a buta allűröket!
nem nezem le azt, aki nem azt szereti amit en, mondom, inkabb sajnalom oket (es nem lesajnalom) mert ugy erzem kimarad az eletukbol valami jo
de azt tenyleg lenezem amikor valaki elete honapokkal a ballagas elott azon forog, hogy milyen lesz a ruhaja es milyen sminkeshez megy, mint sok ismerosom. ahogy azokat is, akik hetvegen boven 18 alatt alkoholmergezessel kerulnek korhazba
nem tartom magamat tobbre magamat azert, mert mas izlesem van mint nekik, de inkabb jarjanak szinhazba vagy moziba, ha azt szeretik, mint hogy igy viselkedjenek. lehet hogy bunkonak tartotok emiatt de tenyleg megvetem oket emiatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!