Ez most tényleg probléma lenne?
Olvastam egy cikket valami noname oldalon, ahol a "modern fiatal férfiakról" írtak.
A cikk nagyjából arról szolt, hogy manapság senkiben nincs egyéniség, mindenki ugyanúgy öltözködik, ugyan olyan haja van, az is csak divatból. Hozzáteszem, ebben van igazság. Látok embereket akik levágatják a kötelező "divatfrizurát", közben olyan hülyén néznek ki vele, hogy az nem igaz. Nekem is olyan hajam van, de én azért vágatok ilyet, mert nekem jól áll, könnyű úgy gyorsan belőni, hogy kinézzek is valahogy. A lényeg most nem is ez.
A cikkben felhoztak egy olyan dolgot, hogy manapság már az is sokat költ a külsejére, aki azt nem engedheti meg. Kérdem én, ez probléma?
Akinek nincs pénze, az nézzen ki úgy mint valami ágrólszakadt?
Vegyen mindenki 5 számmal nagyobb leselejtezett ruhát, mert az olcsó?
Még azt is felhozták negatívumnak, hogy a férfiak sokat válogatnak a parfümök között.
Az nem lenne baj, ha mindenki ugyanazt olcsó arcszeszt és parfümöt használná, vagy esetleg minden 3. ember bűzlene, mert "Neked erre nem futja, legyél csak büdös"?
Ti mit gondoltok?
Te olvastad a cikket, de nem lehet, hogy a szerző azt "kifogásolta", hogy ezek az emberek azzal, hogy a külsejükre költenek, olyan pénzt költenek el, ami "fontosabb" dologra kellene? (Ételre, rezsire, albérletre stb.)
Meg hát az is kérdés, mit ért azon, hogy sokat költ a külsejére? Egy rendes ruhára? Vagy egy drágának számító, márkás darabra (csak mert márkás)? Esetleg kondibérletre? Rengeteg fokozat létezik.
És ami a legfontosabb: miről mond le azért, hogy annyit költsön a külsejére, amennyit jónak lát?
Az a baj, hogy a társadalom nagy része "ellenzi" az egyéniséget. Ha valaki más, azt rosszalják. Mind személyiségre és külsőre nézve. Emiatt sokan elnyomva, maszkot viselve érzik magukat ha próbálnak megfelelni, beilleszkedni. Úgy érzik nem igazán önmaguk. De egyformának lenni ad egy féle biztonsági érzetet. Csak eléggé limitálja a kreativitást...
Személy szerint én azért nem szeretem ha mindenki egy adott divat szerint néz ki épp mert nagyon unalmas. Szeretem a változatosságot és az önkifejezést. Nem ítélem el ha valaki divatosan néz ki, de nem is fog meg igazán (külsőre) abban a ritka esetben ha nagyon jól áll neki.
Én amennyire tudom megőrzöm az egyéniségemet, bár az öltözködésem nem teljesen ezt tükrözi.
Én a kellemest szoktam keverni a hasznossal. Tehát, csak azért, mert mondjuk a v nyakú póló a divat, attól még nem fogom felvenni. Csak azt veszem föl, ami tényleg tetszik. Ha az egy éppen divatosnak számító ruha, akkor azt.
Én amire többet szoktam költeni, az a cipő, meg a nadrág. Nadrágot általában divatos boltokban veszek (értsd p&b, berskah), mert nekem azok állnak jól, azok tetszenek. Kínaiban azért nem veszek farmert, mert az összes el van szabva, vagy mert nem találok megfelelő fazont. Cipőben a vékony talpúakat szeretem, azokból is az adidasokat, mert azok elég strapabíróak. A kínaiban azt cipőt is kapok fele annyiért, de azok fele annyi időt is bírnak. Ebből kifolyólag nem passzol a kínai gatya, mert azok nagy általánosságban bő szárúak, és a vékony talp miatt mindig a földön húznám őket, letaposnám.
A munkahelyemből kifolyólag "suttyó" melegítőcuccot sem vehetek föl, az elegánsabb ruha pedig még messzebb áll tőlem.
Az egyéniségemet inkább a gondolkodásmódom, és a zenei ízlésem adja. Úgy konkrétan a divatot, tömegdolgokat nem követem. Szóval a kérdés konkrétan engem annyira azért nem érint.
A cikk eleje nagy vonalakban arról szólt, hogy a mai generáció annál is többet költ a külsejére mint amennyit megengedhetne, mindenből a márkásat, a minőséget akarja. De ez kire nem igaz? Ha az ember munkanélküli, akkor is kell egy bizonyos megjelenés, hogy egy állásinterjún komolyan vegyék. Aki pedig egy olyan helyre megy állást keresni, ahol ezt nem nézik, annak nagyon eszébe se jut a külsejével foglalkozni. Aki kényszerhelyzetben van, és mégis inkább a külsejével foglalkozik, az pedig már beteg ember, nem egy átlagos valaki.
Na igen, ez pedig a másik.
Arról senki nem cikkez, hogy miként lehet valaki ápoltan egyéniség.
Vegyük a hajat példának. Egy értelmesebb embernek általában van önkritikája. Tehát, ha sz**ul néz ki, akkor látja magán, hogy ő most sz**ul néz ki. Aki divatból vágat magához nem illő hajat azok nem ütik meg a szintet.
Azonban most nézzünk engem. Hosszúkás fejem van, a homlokom kb. akkora mint a tenyerem, a hajam ha megnövesztem hullámos. Kopaszon szörnyen néznék ki, ha hosszú lenne a hajam össze-vissza állna. Elég csapzottan néznék ki. Nekem tényleg kimondottan az a fazon áll jól, ahol oldalt rövidebb, a teteje pedig felállítva.
Ezt magyarra fordítva, ahhoz hogy én "egyedi" legyek, vagy úgy kéne kinéznem mint egy szélütött, vagy hetente eltöltök 3 órát a fodrásznál, és otthagyok egy kisebb vagyont.
A cikk azonban azt is rossz szemmel nézte, hogyha a férfi túl sok időt tölt a külsejével. Lásd például a parfümök, ahol már az is probléma, hogy az ember nem csak lekap egyet a polcról, hanem megnézi hogy mit vásárol.
Azonban örülök, hogy nem csak én gondolom, hogy ez hülyeség.
És számodra mit jelent az igényes, egyedi megjelenés?
Vagy a kettő kizárja egymást nálad?
Nekem pl. ha a külsőm tükrözné a gondolkodásmódom, akkor lenne egy szép nagy tarajom, egy szaggatott farmerom, egy szöges bőrdzsekim, és egy acélbetkós csizmám. Azonban 1) hülyén állna a taraj, 2) ilyen ruhában nem kapnék munkát, 3) a szaggatott cuccok miatt még az igénytelen hatást is kelteném.
Nem ertem mit tamadsz, en egy tok normalis valaszt adtam.
Nem, nem zarja ki egymast. Es nem csak a szines-szegecses-punkrocker kinezet lehet egyedi...
Az igenyesseg pedig ott kezdodik hogy valaki tiszta, nem budos, nem zsiros a haja, es jo allapotban levo (nem koszos, moly ette) dolgokat hord.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!