Lehet vitatni azt az állítást, hogy a korrupció csak annak probléma aki nincs benne a buliban? Sztem vitatni lehet csak minek, attól még igaz marad.
Én is évekig téptem a pofám, hogy nem találok állást mert minden helyen csak ismerősöket ültetnek a pozíciókba, hiába pályázok akármit, válasuzt se kapok, és csak azért mert nem vagyok sógor-koma -csókos.
Na nekem is fel lett adva a lecke: egy ismerősöm szólt, hogy "tudna egy állást szerezni nekem" feltéve hogy egy évig a havi fizumból X ft-ot tejelek neki hálából.
Mit mondtam neki? Azt hogy menj a francba, korrupció, kenőpénz, sógor-koma világ, fúj, botrány? Ezt mondtam?
Dehogy. Hanem azt mondtam: oké. És van állásom. Olyan jelöltekkel szemben "nyertem" akikkel szemben egyébként labdába se rúgok.
Csak én ismertem a megfelelő embert ők meg nem. Ennyi.
Nesze neked korrupció.
Gondolkodtam és rájöttem: dehogy rossz a korrupció. Én is vergődtem mint hal a szatoyrban míg "becsületes" módon próbáltam boldogulni. Semmire se jutottam.
Hát mennyivel könnyebb így.
Elhatároztam: amit csak lehet ezentúl sógor-koma-haver, kéz kezet mos alapon intézek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!