Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az önbecsülés kérdése, vagy...

Az önbecsülés kérdése, vagy csak a kisördög bújt belém, ha az ember kikéri magának ha kora reggel hívja a főnöke a saját mobilján bőven munkaidőn kívül?

Figyelt kérdés

A szitu (sokszor megtörtént)

Kora reggel (9re járok dolgozni) mondjuk 7 óra. Csörög a mobilom (nem céges mobil saját én fizetem a cég egy fillért se ad hozzá). A főnököm felhív valami totál bagatell témával (megcsináltam-e ezt meg azt. Hogy ez miért nem ér rá 9kor amikor ott leszek személyesen is nem tudom. És ha nem csináltam meg akkor mi van? Reggel 7kor az ágyban mégis mi lenne?)

Szóval felhív. Beleszól. Köszönés, bemutatkozás, jó reggelt, elnézést a korai zavarásért stb még véletlenül se. Így kezdi: azt akarom mondani…

Erre én mézes-mázos hangon mondom: Jó reggelt kívánok Önnek is kedves főnök úr, ezen a virágillatos madárdalos gyönyörű reggelen! Minek köszönthetem a megtiszteltetést, hogy ily korai órán bokros teendői közepette is jutott hely számomra a becses gondolataiban?

Erre hallani hogy levegő után kapkod.

Te ide figyelj mondja…

Mondom erre: teljes lényemet Önnek szentelem kedves főnök úr, bár valószínűleg megcsal az emlékezetem, de sajnos nem emlékszem, hogy tegező viszonyban lettünk volna, természetesen megtiszteltetésnek veszem a baráti közeledés e gesztusát.

Erre szerintem nagyjából agyvérzést kap, majd leb**sza a telefont.

Megyek be dolgozni.

Közli: na megjöttél? A műszakvezető közli a dolgot.

A műszakvezető (az egészről ami miatt felhívott semmit se tud, akkor marha fontos feladat lehetett) meg engem kérdez hogy most akkor mi van?

A kérdésem lényege annyi: ezen monológ miatt kb köv hónapban kirúgnak (papíron persze majd nem ezért). Vajon ez önbecsülés kérdése lenne?

Kb a századik reggeli esti hívás után alkalmaztam ezt a monológ-taktikát, jó darabig tűrtem tehát.

2015. márc. 25. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mit problémázzátok túl a dolgot!

A lényeg az hogy a főnök bármit megtehet!

Volt nemegy ilyen hasonló szitum amivel nincs gond mert néha elvárják hogy elérhető legyél. Alap esetekben ez rendbe is van 3 perc megbeszéljük oké!

De amikor már a sokadik hülyeség jön akkor nem veszed fel! Kész! Ha valamit akar hívjon még úgyse veszed fel azt sem. Ezért ritkán jön lecseszés mert úgyis elfelejti annyira fontos hogy semennyire.

Aztán ha mégis lecsesznek hogy miért nem vetted fel akkor vissza kell hívni a drága főnököt este 11-kor hogy láttam keresett többször is de csak most értem rá visszahívni mert nem volt nálam a teló parancsoljon miben segíthetek mert biztos fontos ha 3-4 szer keresett. Ez tuti módszer párszor eljátszod és utánna befejezi.

Engem is csesztettek minden mondvacsinált baromságokkal régen csak eljön az idő amikor a nagyvezér nyaralni megy 2 hétre de a telefont nem kapcsolja ki mert mégiscsak ő a főnök. Ilyenkor vettem revansot és egy nap legalább 3-szor hívtam minden hülyeséggel. 8-napot bírt és utánna közölte szépen hogy ha lehet akkor most ne zavarjam és láss csodát utánna a heti 15-20 telefonhívás leredukálódott a max 2-3 értelmes komoly dolgok miatti hívásokra. Hülyék ellen mindíg a saját fegyverükkel kel harcolni.

2015. márc. 25. 17:43
 12/12 BlodDrunk ***** válasza:

Komolyan mondom ilyen hülyeségen lovagolni?

Kapcsold be a repülőgép üzemmódot és kész.

2015. márc. 25. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!