Ezeket a kifejezéseket az ember alkotta meg, a természetben, tőlünk függetlenül nem léteznek ilyen dolgok, hogy szép, jó, kegyetlen, stb.
A világ csak világ, olyan, amilyen. Az ember is csak egy állat, alapvetően ösztönlény, de legalább fejlődőképes. Hogy milyennek látod a világot, az rajtad, a saját fogalom- és értékkészleteden múlik. Én például szépnek látom a világot, mert így gondolkozok.
Hogy mit látok szépnek az nem a körülöttem állók szemléletétől/ beszédétől /cselekedeteitől függ.
Kizárólag tőlem függ.
Érvelni? többek közt tagadni is csak azért tudom, hogy az emberi tudatállapot hierarchikusan magasabb szint, mint a (sorban) ásványi, növényi, állati tudatállapot.
Egy verset írni is csak azért tudok, mert van egy "fölösleg" a faj-, és létfenntartás fölött. Az emberi nyelv mérhetetlen fölösleget tartalmaz, az állatok nyelvének reflex- és jelzésszerű mivoltához képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!