Aki erre a három kérdésre képes helyesen válaszolni az rendet rakhat a földön ha el tudja ezt magyarázni nagyobb embercsortoknak. -Mi a világ értelme és a tapoasztalat jelentése? -Mi vagyok én? -Mi a lét célja?
A bunkó, értelmetlen, nem témahoz kapcsolódó válaszokat nem fogom lereagálni. <-------Ezek mind az alacsony inteligencia jelei. :)
csak értelmes, nem véleménytől torzított válaszokat várok!
köszönöm! ^^
"csak értelmes, nem véleménytől torzított válaszokat várok"
Ha nem torzíthatom a válaszomat a véleményemmel, akkor mi értelme a válasznak? :)
Csak véleményt tudunk írni... Az, amit gondolsz, hogy "tudattól független objektív valóság" nem létezik (bár egyes (korlátolt)'tudatok' mondják :D)
A nagy tanítók (Lao Ce, Buddha, Szókratész, Jézus) erről tanítottak, "el tudták ezt magyarázni nagyobb embercsoportoknak", de valahogy mégis ezért mindet megölték.
1. a megismerés (gnózisz)
2. helyesen:Ki vagyok én? Ez csak egyes szám első személyben mondható kérdés egész életre szóló feladatunk. Lényege szerint kérdés, nem felelet..
3. Teleologikus célt nem lehet találni, a cél halál, célja nincs, értelme van, azt pedig nekünk kell belevinni. Ez is életreszóló feladatunk.
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.
Madách
"De akik megvaltoztatták a világot, hogy helyesebben működjön nagyon csekély árat fizettek érte. Az életüket. "
Hát az a probléma, hogy sajnos - nem változtatták meg a világot. Azok, akik rájuk támadtak fizikailag erősebbek. Ma tombol a durva otromba materializmus, (a sötétedés legerősebben a nagy francia elsötétedés alatt kulminált)
a harácsolj, önzőn mód, a másikat taposd. És divat lett mindezt a "létért való küzdelemnek" venni, és az embert állatnak tekinteni.
...a nagy tanítók nem ezt tanították...
42
(Ha ezt nem tudtad, akkor te vagy unintelligens:))
Ja, és: Hová lett Omoróka?
Te mátrixos, muszáj minden héten kiírni egy ilyen mi az élet célja kérdést?
Jó téma meg minden, de azért havonta is elég lenne 1 szer... bár a keresőt használni még jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!