Mennyire jó életfelfogás az, mely szerint egyetlen dolgunk van az élettel kapcsolatban: csendben megvárni míg elmúlik?
Nem akárki mondta ezt, egy szerzetestől olvastam.
És utánagondolva: igaza van. A vágyak, tervek csak nehezítik az élettől való elkerülhetetlen elválást. Lehet tényleg jó úgy felfogni az életet mint egy betegséget: szépen csendben ülök és várom, hogy múljon? És múlni fog, ez biztos.
Egészséges embernek mindig vannak céljai,már akinek normálisan működik az agya.
Gyépés,akaratgyenge,betegagyú vesztesek gondolkodnak úgy,mint az a szerzetes.
Ez az én véleményem.
45 F
Ez a lehető legrosszabb életfelfogás. Igen, ez tény, hogy ha nincsenek vágyaid, érzelmeid, céljaid, akkor megmented magad a csalódástól, de ezzel együtt minden mástól is, minden jótól, minden boldogságtól is. Hiszen miért jó élni? Egyszer fent, egyszer lent, minden érzés csodálatos, a boldogság is, a szomorúság is, hiszen éppen a szélsőséges érzések közepette érzed igazán, hogy élsz. A halált pedig a maga természetességében kell felfogni. Miért féljek olyan dologtól, ami elkerülhetetlen, ami tudom, hogy 100 százalékosan meg fog történni velem? El kell fogadni, és élni. Nem csupán létezni, de élni.
Mi értelme lenne az életnek, ha mindenki csak csendben leülne és várna, hogy elmúljon? Akkor ezzel az erővel ki is halhatna az emberiség, nem változna semmit a világ.
Úgy gondolom, hogy ennél jobb életfilozófia, hogy azért vagyunk itt, hogy: 1. fejlődjünk 2. jól érezzük magunkat.
Az 1. pont hozzásegít a 2. ponthoz.
Lehet, hogy nincs értelme, de legalább abban a 70-80 évben ne unjuk már szét az agyunkat.
És tényleg mekkora kár lenne érte ugye? Kihalna ez az ön és környezetpusztító faj amely a saját meg nem született gyermekei jövőjét is rég felélte puszta önzésből. De kár is lenne ha ez a hulladék szarrakás amit embernek hívnak eltűnne, igaz?
De kár is lenne ha eltűnne az ember, amely úgy kezeli a világot mintha az övé és csak az övé lenne.
"Akkor ezzel az erővel ki is halhatna az emberiség, nem változna semmit a világ."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!