Az emberek miért sajnáltatják magukat, hogy nincs munkájuk, miközben tanulni, képezni magukat nem akarják?
ebben az országban mindenki úgy képzeli el a munkáját, hogy bemegy a gyárba/irodába és a főnök megmondja, hogy mit csináljon. S közben senkinek nincs ilyen munkaerőre szüksége - kivéve a nettó 90-ért fizető helyeken -, a csapból is az folyik, hogy a minimum a nyelvtudás és a szakmai továbbképzés.
Az internetről bármit le lehet tölteni, meg lehet tanulni, szellemi szakmákhoz még alapanyag sem kell a gyakorláshoz. De amikor azt mondom az ilyen munkanélkülieknek, hogy tanuljanak, ráérnek, még fel vannak háborodva, hogy mit képzelek én? Majd biztos 30-50 évesen ő még tanulni fog...Akkor ne tanuljon, de fogja be a száját. A két szép szeméért meg a két kezéért senkit nem vesznek fel dolgozni.
Ez valami magyar szokás?
Nem olvastam végig a válaszokat, de a magyarok világrekorderek a depresszióban. A depressziónak pedig van sok tünete, amik közül az egyik a siránkozás és önsajnálat; a másik pedig a letargia, ami látszólag olyan, mintha lusta lenne, pedig nem.
Ja és az, hogy valaki azt szeretné ha megmondaná neki a főnök, hogy mit csináljon? Ez is mentális probléma és a mai fiataloknál nagyon jellemző.
Igazából mindez bennem is megvan úgyhogy lassan hurkolom a kötelet...
"6) A tanfolyamok csak akkor ingyenesek ha végig bejársz és sikeres vizsgát teszel. Namost ha közben szerzel egy állást, ezek nagyon könnyen nem fognak teljesülni, így komoly megfontolást igényel hogy elfogadjon-e valaki egy képzést, ami alatt garantáltan nem keres semmiféle pénzt, és jelentős idejét elviszi a munkakeresés kárára. "
Ebben asszem tévedsz, mert, ha a tanfolyam közben lesz melód, akkor egy papírral ingyen kiléphetsz a tanfolyamról. :)
Egyébként én is azt gondolom, h kell egy biztos anyagi háttér a gyereknek, ha orvos akar lenni pl., nagyon nehéz lehet a nyomorból kilépnie bárkinek is, mikor korgó gyomorral tanulnia kell, és nincs mit enni, mert nem sikerült lopni semmit, mert sztem elég sokan pl. ezt tényleg megélhetés miatt csinálják arra Borsodban. Ja, és mondjuk milyen lenne onnan pl. pestre járni egyetemre? egy pestinek jó dolga van, mert nagy valószínűséggel helyben lesz vmi, de nekem is pl. vidékinek fel kellett menni oda, albérlet kellett volna, bár én feljártam minden nap, 3 óra utazás egy nap, és még így is számoltam, h 400 ezer forintomba került az utazás, és a sulira én rohadt nagy mázlista nem sokat fizettem, csak néhány nagyon fontos könyvet.
Szóval csak azt akarom mondani, h nem olyan könnyű lehet kitörni a nyomorból, én nem vagyok benne, de el tudom képzelni, nem kívánnám azt senkinek. Nagyon kevesen vannak, akiknek sikerült kitörni, főleg egyik népcsoportnál sajnos még az is fennáll úgy érzem, h visszahúzzák a többiek a jobbakat, és ha tehetséges és szorgalmas lenne, akkor se tud kiemelkedni.
Én ezt így gondolom, lehet, h nincs igazam sok dologban, de most úgy érzem, h igen sokban mégis.
Kérdező! Te biztosan munkaügyi hivatalban dolgozol...
Tuti!
Kérdező!
Szóval nem vagy munkaügyis... Akkor pontosan mi vagy?Mit dolgozol az egyetem mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!