Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják nekem hogy ciki...

Miért mondják nekem hogy ciki hogy a feleségemmel külön pénzünk van (amit ő keres övé mit én enyém) vagy nálatok nem így van?

Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 20:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Én a külön kasszát akkor tudnám elképzelni, ha mindketten nagyjából egyformán keresnek. Amúgy érdekes lenne, ha az egyik mondjuk keres 90 ezret, a másik meg 200 ezret,és így vannak külön kasszán.De kérdező, engem meg az érdekelne, hogy oldjátok meg a rezsi fizetését, egyik hónapban te, másikban a feleséged fizeti vagy hogy? :D
2015. febr. 24. 12:40
 32/38 A kérdező kommentje:
A rezsit feleségem fizeti.
2015. febr. 25. 14:34
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy te a házasságodban többet szeretnél magadra költeni, mint amennyit a feleséged költsön magára. Jól látom? Tehát neked "ruhád, piád, meg ami megtetszik", a feleséged meg fizesse a rezsit, a kaját stb... Tehát amíg te költesz a luxusodra, a feleséged fizesse ki a lakhatásodat és a kajádat. Jól látom?

Ja, és "zavar [...] az is, hogy a hogy az én pénzem költi"? Fú bmeg, én most válnék el tőled! Az NEM a te pénzed, az a KÖZÖS pénzetek!

A rólad kialakult kép alapján egy zsarnok, egy elnyomó vagy, anyagi függőségben tartod a párodat. Majd nézz szembe ennek a következményeivel, amikor eljönnek!

2015. márc. 9. 08:31
 34/38 anonim ***** válasza:

29.

Szerintem az, hogy a kaja is közös pénz, nem minden kapcsolatban kivitelezhető. Mert van, mikor a mennyiség, van, mikor a minőség nagyon eltérő. Vagy akár mind a kettő.

Ismerek olyan családot, ahol a feleség szó szerint háromszor annyit eszik, mint a férj, azt nem tudom, közös kasszán vannak-e. Meg van akinek megfelelne az olcsóbb tesco gazdaságos, vagy bármi egyéb filléres cucc, míg a másiknak nem. Vagy az egyik alig eszik valami drága dolgot, pl. gyümölcs, a másik meg kb. gyümölcsfüggő, ugyanez hús esetében.

Szóval a kaját sem mindig célszerű felezni.

De sokszor a fordítottja van, a férfi eszik háromszor annyit, mint a nő.

2015. ápr. 18. 20:27
 35/38 anonim ***** válasza:

Elképzelem, amelyik családban a vasárnapi ebéd menzaszerűen megy, mindenki veszi a tálcáját, és megy végig a konyhapulton, szed magának tésztát, lemérlegeli, szed rá pörlöltet, lemérlegeli, vesz mellé uborkát, lemérlegeli. A végén excel táblában egyesítik, hogy én ettem ennyit, te annyit, a közös gyerek amannyit. Aztán este megvitatják: "de te akartad jobban azt a gyereket, fizesd te a kajáját!"

Az ilyen család gondolom számlálót tesz a wc-ben a légfrissítőre is, nem? "Te mennyit fújtál? ... Akkor te veszed a következőt!"

2015. ápr. 18. 23:46
 36/38 anonim ***** válasza:
Mindenesetre én ilyen esetben, mikor jelentősen különbözik a kajamennyiség, amit eltüntet a két fél, nem azt tartanám reálisnak, hogy fele-fele arányban fizetik, hanem egyharmad-kétharmad.
2015. ápr. 19. 01:21
 37/38 anonim ***** válasza:
Főleg ha az egyik fél, mondjuk az, aki tegyük fel 150 ezret keres alig eszik, az, aki meg háromszor annyit eszik meg hazavisz 500-at, na, ilyen esetben nem kéne a szegényebbel fizettetni azt a sok kaját.
2015. ápr. 19. 01:23
 38/38 anonim ***** válasza:

"nem azt tartanám reálisnak, hogy fele-fele arányban fizetik"

Jó reggelt, a közös kassza nem azt jelenti, hogy fele-fele arányban fizetik!!!

2015. ápr. 19. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!