Miért mondják nekem hogy ciki hogy a feleségemmel külön pénzünk van (amit ő keres övé mit én enyém) vagy nálatok nem így van?
A közös kassza lényege az, hogy amit kerestek, az egy nagy összeg lesz, amiből lesz később minden kifizetve.
Ha valaki akar magának valamit venni, akkor elveszi a pénzt és megveszi -ha nem nagy összegű dolog. Ha a kívánt termék ára nagyobb a megszokottnál, akkor leül és megbeszéli a párjával, hogy ő szeretné, meddig gyűjtsön rá, hogy rakjanak félre, stb.
Nincs olyan, hogy ez az én pénzem, ez az ő pénze, nincs önzés, továbbá kéregetni sem kell a másiktól, ha esetleg elfogy a pénze (pl több lett a rezsi, mint eddig, stb.)
Bizalom és szeretet kérdése.
nekem riasztó a közös pénzben hogy ha szeretnék valamit akkor azt majd el kell mondanom a férjemnek és majd eldönti hogy vetehek-e vagy nem.
Mondjuk egy rúzst,egy felsőt.
26: normális kapcsolatban nem kell megkérdezni, hogy vehetsz e egy rúzst a saját pénzeden.
Mi a nagy kiadások beszéljük meg, értsd pl. mosógép, Tehát 80 ezreket nem szórunk szólás nélkül.
De egy 10 ezres cipőt simán megveszek.
gondolom, ha 50 ezerért veszel kabátot, akkor kerestek annyit, hogy az nem vágja haza a pénzügyeiteket. a te eseted a másik életében a 10 ezres cipőével felel meg...
mondjuk sztem is úgy a jó, hogy a lakás, rezsi, kaja közös pénz, a maradékból meg mindenki azt vesz magának, amit akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!