Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy akik a rockerséget választják azok nagy része csak ki akar törni a jelenlegi helyzetéből?

Figyelt kérdés

Pl nekem nem tudom mikor tetszett meg a rock zene nyers kifejézősége, de már nagyon régóta hallgatom, és utánna jött az ötlet, hogy az öltözékemet is hozzáillesztem ehhez a stílushoz.

Van egy haverom aki mindigis megvetette ezt az egészet és ha hangosan hallgattam mondta hogy kapcsoljam ki ezt a szemetet. Aztán most egy hónapja, egy lány hatására teljesen kifordult magából. Kemény rockot hallgat, és még ő magyaráz nekem hogy ez meg ez milyen jó szám (holott ezeket utálta).

Már be is ruházott kiegészítőkre meg ruhákra, már egy csomó cucca van. Én meg csak lesek, hogy amíg nekem ez évekig tartott addig ez neki pár hét alatt sikerült.

Sosem volt feltünősködő, meg amúgy is nagyon változtstni akart, de kicsit irritáló, hogy ezen a fősulin ahol vagyunk a rockereknek kiforrott körük meg helyük van. És kért, hogy mutassam már be ott a baráti körömnek, aztán a múlt alkalommal megpróbált lejáratni előttük, de szerencsére ezek értelmes srácok, és levágták a dolgot.

Szóval értem én hogy magát keresi, még mindig, de ne úgy csinálja már hogy kitúr a helyemről. Bocs kicsit hosszú lett

20f

2015. febr. 10. 19:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igen, a véleményekért írtam ki ezt a kérdést. És lehet, hogy gyerekesnek tartasz de én visszataszítónak tartom a beilleszkedés mániásokat, és azt hiszem az akkor sem fog elmúlni mikor már harminc vagy negyven éves leszek. Azt nem tudom mennyire fog a gondolkodásom változni a világgal és az életcélommal kapcsolatban, de remélem nem fogok feladni mindent. Egyébként van egy fos mellékes munkám, amit gyűlölölök és nem hiszem hogy majd lesz olyn meló amit szivesen fogok végezni napi nyolc vagy tíz órában, úgy érzem hogy rablás az életemből, és igen azzal is tisztában vagyok hogy valamiből élni kell. És igen húzós a fősuli, de engem érdekel az emberi viselkedés...szóval próbálok figyelni,hogy a környezetemben lévők milyen változásokon mennek át.

És köszönöm, hogy ezt a kommentet már nem támadó hangnemben írtad, hanem megpróbáltad nézni az én szemszögemből is.

2015. febr. 12. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Mondom, alapvetően szerintem itt nem arról van szó hogy a társadalmi "mainstreambe" illeszkedés elvenné az ember szabadságát. Inkább arról hogy amíg az embert tényleg nem érdekli semmi a metálon, meg a szubkultúrán kívül, addig nyilván önmagát is kizárólag annak mentén fogja definiálni. De ha szerencsésen választ szakot az egyetemen, és érdekli is amit csinál, akkor jó esetben a munkája is olyan lesz hogy egyben hobbi. Persze ehhez szerencse is kell, de ha megtörténik, vagy az élet úgy hozza hogy mással is kell foglalkozni, akkor az ember óhatatlanul kettészakad, abban az értelemben hogy a két hozzá közel álló dolog (metál, hobbi, munka) merőben más kulturális közeg, más követelményrendszerrel. Ez éppen olyan mint hogy ha amellett hogy metalhead vagyok, még mondjuk karatézok is, akkor utóbbira nem állítok oda acélosban, érted. Minél több heterogén közegnek tagja az ember, annál kevésbé fog a külsőségekkel foglalkozni, és önmagát egy szubkultra, társaságra korlátozni, és annál kevésbé fogja érdekelni hogy mások miként tesznek. De mondom, ehhez az is kell hogy tényleg olyat csinálj amit szeretsz. Egyébként érdekel az amit tanulsz?
2015. febr. 12. 21:01
 13/13 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez is szarul fog hangazni, de ha nem vettek volna fel arra a szakra ami érdekel nem járnék suliba, vagy majd megpróbálnám jövőre.
2015. febr. 13. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!