Ha nagyon izgulunk valami miatt, akkor nagyobb az esélye a kudarcnak?
Magamon vettem észre ezt először.
Angol órán feleltem, nagyon izgultam, ideges voltam, és egyes lett.
Következő órán a tanár megengedte hogy javítsak, osztálytársak megnyugtattak, és hideg fejjel lefeleltem ötösre, pedig semmivel nem tanultam többet.
Fogorvosnál többször vissza kellett menni, mindig más fogat csinált. Valahányszor ideges voltam, azon járt a fejem fájni fog e, mi lesz, hogy lesz? stb. És persze fájt az egész kezelés. Máskor mikor laza voltam, zenét hallgattam közben, totál máshol járt a fejem, és azon vettem észre magam, hogy a doki bökdösi a vállamat, hogy végeztünk.
Ismerőseim nemrég érettségiztek. Az egyikük nagyon ideges volt, folyton kérdezgette hogy nehéz lesz, mi lesz hogy lesz. Hebegett habogott éppen hogy átment. A másik ismerős tök laza volt, és simán letette az érettségit.
Valaki meg tudja ezt magyarázni?
Valami tudatalatti dolog, hogy minél jobban kérdezgetünk valamit, minél jobban félünk valamitől, izgulunk, annál nagyobb az esélye hogy nem sikerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!