Ez csak nekem tűnt fel? Nektek mi a véleményetek erről?
Nekem is feltűnt. De elárulok egy titkot: ezt hívják divatnak. Menj vissza X évet, és mindig lesz egy stílus, amit a tömeg képvisel. Nem csak a modern korokra jellemző ez, hanem az összesre. Ilyenek az emberek.
Egyrészt a divat formálja a többség ízlését, másrészt pedig a kínálatot is nagyban befolyásolja. Én nem divat szerint öltözködöm, és baromi nehéz itthon olyan darabokat találnom, amik egyeznek az ízlésemmel. Aki divat szerint öltözködik, nagy valószínűséggel az első-második üzletben talál kedvére való holmit. Én alig kapok valamit, és nem mindenkinek van türelme keresgélni.
Ilyesmin teljesen felesleges idegeskedned. Mindenkinek szíve joga, hogy azt viselje, ami tetszik neki. Nem a ruha teszi az embert, és emiatt lenézni vagy ítélkezni valaki felett szerintem rondább dolog, mint tucatdivatot követni.
Nekem is feltűnt.
Khaki kabát nagyon jellemző, de az a deréknél szorított típus. Aztán:
-fekete szögletes kézitáska, amit a könyökhajlatukra akasztva hordanak
-feliratos csövessapka
-Nike Airmax futócipő
-bazi nagy arany nyaklánc
-iphone ötszázmillió féle hátlappal
-szögegyenesre vasalt ombre haj
-vastag barna ceruzával kihúzott túlívelt szemöldök
-rengeteg alapozó és pirosító, de tényleg, röhelyes mennyiségekről beszélek itt
Nekem az tűnt fel, hogy mindenkin ilyen kabát van. Nem csak khaki színben:
Ez mindig is így volt. Ha bejön egy divat szinte mindenhol csak olyan dolgokat lehet kapni. Az emberek többsége pedig követi azt. Azt hiszi menő lesz tőle, vagy nem érdekli és csak úgy megveszi anyuci+apuci nevelés helyett adott zsebpénzéből jódolgában.
Régen engem is zavart hogy hiába nem néztem ki úgy és viselkedtem úgy mint a kamaszok, tinik többsége, akkor is egy kalap alá vettek velük.
Meg úgy az egész unalom dolog, hogy senkin semmi egyedit nem látni.
Ma már úgy vagyok vele hogy azt gondol amit akar, az ő baja. Ha megismer meglepem, ha nem akkor meg nem tök mindegy?
A tömegkinézeten néha magamban felsóhajtok mert untat, de ha belegondolsz va ennek is jó oldala: aki nem követi a divatot esztelenül annak jobban meglátszik az egyedisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!