Mások hogy tudnak egész nap a facebúkon levelezgetni? Én is fenn vagyok de nekem a kutya se ír. Mit lehet, miről lehet megállás nélkül írogatni egymásnak?
Elnézem, az osztálytársaimat, úgy jönnek, úgy mennek, hogy f**búk, napközbe is egész nap, mást se hallok csak a pittyogást ami a telefonon a f**szbúk üzenet érkeztét jelzi. Van akinek pár másodpercenként jelez.
Érdekes, én is fenn vagyok (de minek) nekem mégse ír a kutya se. Nem is tudom idejét mikor kaptam olyan üzenetet ami nem a szokásos totál kamu spam meg álhír hanem rendes üzenet.
Mások hogy tudnak, miről tudnak egész nap írogatni? El se tudom képzelni. Mi lehet olyan fontos hogy másodpercenként kell levelezgetni róla? Kitört a III. VH? Leszálltak a marslakók? Vagy mi a jó franc történt?
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy bárkivel bármiről percenként pötyögjek. Mit tudnék mondani? Semmit. Ami lényeges elmondom 1-2 perc alatt, szófosás meg minek?
Azt se értem (ugyanaz) amikor valaki órákat pofázik a mobilján. De miről? Én életemben nem beszéltem senkivel semmiről 5 percnél többet mobilon. És amikor hallgatom a beszélgetést rájövök, hogy szó szerint semmit se mond, az egész órás beszélgetést össze lehetne tömöríteni egy mondatba mert ennyi lényeg van benne.
Szerintem meg fordítva: egy értelmes ember akkor kommunikál (keressük már ki egy szótárból a fogalom jelentését) ha érdemi mondandója van, ha infót akar közölni.
Igen, jó leírás: szükséges, tényszerű, tömör. Ez a kommunikáció. Ez kell.
Nem parttalan zéró infótartalmú időtöltő pofázás.
"értelmes embernek többet jelent, mint puszta szükséges, tényszerű kommunikációt. "
nem olvasok bele de az unott pofákat bámulva és azt hogy ha valaki szól hozzájuk real life akkor egyből nem is olyan fontos a mobil meg a fácse ebből csak arra lehet következtetni hogy azért pofáznka naphosszat mert miért ne. ingyen van jobb dolguk úgysincs hát miért ne. értelme csak annyi van mint nekik maguknak. zéró.
végül is azért jár az ember iskolába hogy oda se figyeljen hanem nyomogassa azt a szart egész nap.
fűtenek, a szülők fizetik a mobilnetet, a családit kapják mert iskolába jár-hát mi kell még?
azt meg hogy mit pofáznak mobilon azt hallom. a hajam égnek áll.
"na most írtam rád-olvastad? na akkor jössz? mit csinálsz most? semmit? hát én se tesó"
és hasonló nobel-díjas beszélgetések.
de biztos én vagyok a hülye.
Azért, mert valamit nem értessz és rögtön lehülyézed azokat, akik mások, mint te, az már alapból egy negatív hozzáállás. Talán ezt látják mások is, ezért neked nem írnak, mert megvan a véleményed az üres csacsogásról és a telefonálásról.
Ők kérlek szépen tartják a kapcsolatot egymással, még ha olyan módon is, ami szerintem is már túlzás manapság.
Én pl. a fiam osztálytársának anyukájának szoktam írni. De nem egész nap. Csak úgy a nap folyamán egy-egy barátnői megjegyzés, hogy ő hogy csinálja a húslevest, megyünk-e majd valahová, szóval ilyen adhoc ötletek, amik miatt nem zavarom a munkahelyén, de néha van mit mondanom neki, ezért megírom. Ha ráér, válaszol. Namost vagyok így több emberrel is. Valaki csak úgy rámír, vagy a párom, hogy ma később jön vagy bármi. De a tizen-huszonéves korosztály nagy rajongója a folyton dumálásnak. Ők nyilván megbeszélik, hogy az akárki kibe szerelmes, mit mondott az anyja, hülye a tanár és hasonlók.
"De hát egész eddig mit csináltak? Nem beszélgettek? Hát de, de hétvégén majd "komolyan" beszélgetnek.
Ja hogy az eddigiek csak amolyan unaloműző semmiségek voltak? Csak azért beszélgettek mert épp egyiknek se volt se jobb dolga, se érdemi mondandója?
De akkor meg minek?"
Mert szórakoztatja őket te nyomoronc.
Ha valakivel barátok vagytok szeretnétek minél többet megosztani egymással.
Ha nem néznéd le azt aki szeret beszélgetni és van szociális élete több esélyed lenne barátokat szerezni.
Már többen is leírták a miértjét de te csak ugyanazt szajkózod. Válaszoltak a kérdésedre, te meg folyton belekötsz, ami arra utal hogy nulla empátiád és jó sz_r elfogadóképességed van, és nagyon magányos és megkeseredett lehetsz és itt próbálod kiélni magad.
Javaslom hogy szabadulj meg a sértettségedtől és az irigységedtől és próbálj meg ismerkedni.
Az ember társas lény. Mindenkinek szüksége van szeretetre és valamilyen szintű társaságra, csak az antiszociális személyiségzavarosaknak nem.
Bocs, hogy személyeskedtem.
Vannak az introvertáltak, az extrovertáltak és az ambivertáltak.
Az introvertáltak frissítőbbnek érzik ha egyedül lehetnek, nem szeretnek sokat beszélni. Kényelmesebben érzik maguk ha nincsenek sok emberrel körülvéve és ellehetnek magukban.
Az extrovertáltakat a társaság tölti fel, ők szeretnek ismerkedni, beszélni, a társaság középpontjában lenni.
Mindenkiben van egy bizonyos százalékig hajlam a másikra amelyik náluk nem domináns. Az ambivertáltak pont a kettő között vannak.
Az emberek többsége extrovert.
Attól mert valaki nem facebookon pötyög,máris antiszociális?
Személyes kommunikáció?
Én sem szoktam órákig csiripelni rajta,ha levelet is írok,azt nagyon nyomós okkal teszem,mondjuk olyanra írok rá,aki messzebb lakik tőlem,vagy olyan helyzetben vagyok ahol telefonálni nel lehet,de megkérdezem,hogy délután ráér-e,vagy azért hogy azt tudakoljam meg, hogy mikor tudunk összeülni.Csak nagyvonalakban beszélgetek az oldalon,inkább személyes beszélgetést részesítem előnyben.
"Az ember társas lény. Mindenkinek szüksége van szeretetre és valamilyen szintű társaságra, csak az antiszociális személyiségzavarosaknak nem."
Ebből neked hogy jött le az, hogy
"Attól mert valaki nem facebookon pötyög,máris antiszociális?"
te gyökér? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!