A Mai elektronikus zene elbutítja az embereket?
Nem.
Én is jobban szeretem az olyan zenét,amit hangszereken adnak elő,és van mondanivalója,de néha elhallgatom Skrillex-et és társait is,bűnös élvezet gyanánt,és nem lettem hülyébb.
Arról nem is beszélve,hogy rengeteg egyetemista és értelmiségi ismerősöm/barátom van,aki szereti az ilyesmi zenét.Nincs ebben semmi.
Mert a hangok,és a folyamatosan ismétlődő ritmusok tartalmazhatnak olyan üenetet melyet csak a tudatalattid fog fel és ez kihat a viselkedésre.
De ez csak feltételezés
Hát az elektronikus zene iszonyat tág fogalom. Attól elektronikus valami hogy a hangot nem hangszer hanem oszcillátor hozza létre. Tulajdonképpen ha klasszikusat szintetizátorral játszok, az is elektronikus. Csak néhány elektronikus zenei műfaj: Ambient, Goa, Trance, Psy-Chill, Techno, Drum & Bass, Downtempo, Chillstep, Dubstep, Drumstep, és még sorolhatnám. Te persze az EDM-re értetted hogy elektronikus gondolom, azaz az elektronkus tánczenére, meg a house-ra. Igen. Igazad van hosszú távon az olyan idegesítő, de most komolyan van olyan hang ami nem. A kérdésre térve. Nem hiszem hogy káros, maximum ha hangosan hallgatja nagyon. Mivel ezek a mai big room house zenék nagyon egy kaptafára készülnek, lehet hogy lealacsonyítja az értékrendjét az illetőnek, de csak akkor ha kizárólag olyat hallgat, amit kötve hiszek. És csak a zenei világát ronthatja mást nem. Bulin kívül máshol nem hallgatunk olyat. Nem hiszem hogy valaki elalvás előtt Skrillexet halgatna.
Egy előttem írónak. Nem tesznek bele olyat amit csak a tudat alattid fog föl. Az egyenletes ütem és a monoton akkord nélküli alaphang pedig az ősi tűz körüli sámándobokra vezethető vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!